Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojte holky, pisu anonymně, protože se potrebuji vypovídat a zároveň se za sebe stydím. Jsem 13+5tt a necitim se vůbec psychicky dobre. Spíše nešťastne..až si připadám nevdecnemiminko jsme plánovali, podařilo se po 4 měsících snažení. Do 6tt bylo vše v poradku, jen lehce citlivá prsa, jinak nic. Ale od 7-8tt pro mě zacalo peklo. Zvracim od toho tydne každý den, nekolikrat denne. Jsem slaba jak ratel, schopna cely den prospat. Nikam nechodím, nezvládnu nic. Už jsem hrozne vyčerpána, potrebuji si s někým tady popsat, kdo měl stejný stav a nakonec aspoň odeznel? Přejde vůbec to zvraceni nekdy?
Stydim se za své pocity, které teď citim. Moc dekuji předem za odezvy.
Znám to, měla jsem to podobně, jen jsem tedy zvracela „jen“ jednou denně. Do toho ve druhém těhotenství tříleté dítě, o kteří jsem se musela starat. Kolikrát jsem brečela zoufalstvím. A přesto jsem do toho šla teď potřetí, naposledy.
Drž se, posílám
, nestyď se za svoje pocity, někdy je to fakt očistec. Ale brzy bude líp ![]()
a ty děti za to fakt stojí ![]()
Moc dekuji za objetí. Sice na dálku, ale hodne mi to pomohlo, až mě to rozbrecelo. Preji mnoho stesti, ještě jednou dekuji za krásnou zprávu.
![]()
Klid. Vím, že se cítíš pod psa, ale prožíváš celkem běžné těhotenství. I nástup příznaků u tebe přišel v naprosto obvyklou dobu. Zvracení se zbavíš stoprocentně. Většinou se příznaky mírní v druhém trimestru. Někdo bohužel zvrací až do porodu, ale déle než do 9. měsíce to trvat nebude, neboj. Zdá se to jako věčnost, ale ono to nakonec uteče.
Když nemůžeš nikam chodit, tak nechoď - ono se to nezblázní. A když jsi unavená, tak spi, co to jde. Nic lepšího stejně dělat nemůžeš. Těhotenství se někdy musí protrpět, ale stojí to za to. ![]()
V prvním těhotenství jsem taky hodně zvracela. V druhem trimestru se to hodne zlepšilo, ale nebylo to úplně ok. V druhem těhotenství nastalo peklo. Zvracela jsem nesčetněkrát za den a skončila 2× na kapačkách, doma 2,5 leté dítě
. Jestli si slabá a unavená, jdi na ty kapačky strašně mi to pomohlo. Někdy kolem 15 týdne mi už bylo dobře a mohla jsem si užívat jine radosti a strasti těhotenství. Takze hlavu vzhuru a posílám ![]()
Holky, moc dekuji za poslané objetí. Moc mi pomáhá
necitim se tolik sama
Chudino
Osobní zkušenost naštěstí nemám, ale kolegyně z práce úplně kolaboval organismus, musela být v nemocnici na kapackach. Miminko bylo úplně v pořádku, ma krásnou holčičku. Až si miminko poprvé pochovas tak na tohle všechno zapomenes a rekneš si, že to stalo za to.
Měla jsem to podobně. Zvracela jsem minimálně 5 krát denně. Nějakou dobu jsem se nemohla ani napít vody, aniž bych jí hned nevyzvracela, byla jsem kvůli tomu i na kapačkách v nemocnici. Nevolnosti mi začaly kolem 7. nebo 8. týdne, teď si nejsem úplně jistá, ale v 15. týdnu začaly ustupovat. V nějakém tom 16. týdnu už jsem byla úplně fresh.
Teď jsem v 19. týdnu a cítím se bezvadně. Prostě musíš pár těch týdnů vydržet, nic jiného ti nezbývá. Je to díky bohu jen dočasné i když se ti to teď může zdát jako věčnost.
Přeji hodně sil a pohodové těhotenství. ![]()
Jinak ještě pro uklidnění
jedna sestřička u mého gynekologa mi často říkala “Kdo zvrací, ten nepotrácí”
jsou prý nějaké studie, že ženy co v těhotenství zvrací mají častěji prosperující těhotenství. Kolik je na tom pravdy nevím, ale mě to tehdy uklidňovalo.
Holky, opravdu moc Vám dekuji. Jste moc hodne, bulim tady jako želva, bála jsem se odsouzeni. ![]()
Já doslova blila celé těhotenství, ale fakt ze všeho. Brečela jsem i při představě, že si musím jít vyčistit zuby, protože
. Musela jsem zůstat doma a doslova jsem byla většinu dne ležák, protože jsem kolabovala s nízkým tlakem… Pozitivní je, že po porodu už si na to ani nevzpomeneš…
Tak já tedy zvracela jen párkrát ale od 7 týdne mě dostala totální nauzea… Za 3 měsíce dohromady asi 8 kg dole… Jednou jsem byla jen na sušence, pak jen na vodě, někdy ani to ne.. Tisíckrát radši jsem byla, když jsem se vyzvracela a bylo to chvíli ok, ale ty celodenní nevolnosti mě zabíjeli.. Maličko se to zlepšilo okolo 20tt ale co si budeme, je to těžký.. Zvracení a nevolnost jednou přejde, ale začne něco jiného
Takže přeji jen pevné nervy a věř mi, že bude lépe ![]()
Ahoj ty nevolnosti jsou šílený zažila jsem několikrát v každém těhotenstvi se mi nevyhnuli…poslední loni v létě a ta únava já zvracela 24hodin nemohla jsem ani uvařit už jen olej na pánvi a zvedal se mi žaludek
přešlo to kolem 15tt ale ne úplně ale zase už to nebylo tak hrozný…nejlepší to bylo zaspat ale to mě zase vzbudil ukrutný hlad. vyzkoušela jsem od Dr pyridoxin antimetil a trošku to pomáhalo
každopádně držím palečky ať tě to brzo přejde
nakonci toho všeho je krásné voňavé miminečko ![]()
Ahojte holky, pisu anonymně, protože se potrebuji vypovídat a zároveň se za sebe stydím. Jsem 13+5tt a necitim se vůbec psychicky dobre. Spíše nešťastne..až si připadám nevdecne
miminko jsme plánovali, podařilo se po 4 měsících snažení. Do 6tt bylo vše v poradku, jen lehce citlivá prsa, jinak nic. Ale od 7-8tt pro mě zacalo peklo. Zvracim od toho tydne každý den, nekolikrat denne. Jsem slaba jak ratel, schopna cely den prospat. Nikam nechodím, nezvládnu nic. Už jsem hrozne vyčerpána, potrebuji si s někým tady popsat, kdo měl stejný stav a nakonec aspoň odeznel? Přejde vůbec to zvraceni nekdy?
Stydim se za své pocity, které teď citim. Moc dekuji předem za odezvy.