Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsem cestovala, tak na faraónovu pomstu nejlépe fungoval místní jogurt. Střeva se musí osídlit těma místníma bakteriema a pak už budeš fungovat normáně.
Jestli to není nějak brutální (pozor pak na dehydrataci) tak buď v klidu a užívej si dovču. V těhotenství si ještě zácpy užiješ až až. ![]()
Takze i prip. infekce by nemela mimi nejak ohrozit? Asi to moc resim, ale tehotenstvi me prekvapilo, moc se tesim, ale ted zjistuju, co vsechno uz bylo spatne /odbaveni na letisti, parkrat alkohol, spousta kofeinu…/. Tak ted to budu hlidat a mozna to vsechno moc zkoumam…:-)
Ahojky,
pokud jsi na začátku těhotenství, tak by vše mělo být v pořádku. Jen si dej pozor na pitný režim, ať nejsi dehydratovaná.
Horší by to bylo, kdybys byla v pokročilejším stádiu. Já takhle měla průjem v šestém měsíci a musela jsem pár dní strávit v nemocnici kvůli hrozícím předčasným kontrakcím ![]()
Užij si dovču a opatruj se
![]()
A kdybys měla chuť, přibal sebou na cestu domů trošku sluníčka. Tady v ČR by se fakt hodilo ![]()
jj, moc dekuju za uklidneni. No slunicko bych i poslala, tady je to uz umorny, protoze pod 30 stupnu to tu nejde.
AHOJKY jak píšou holky ,já si taky myslím že pokud máš dost tekutin tak o nic nejde.A stím ostatním co píšeš odbavení na letišti a td,NEBLÁZNI.Víš co lítá těhulek a že sis dala kávu nebo trochu alkoholu(pokud ses tedy nespila jaak námořník 7×za týden),to samé Neblázni.
![]()
Niceho se neboj,ja zjistila,ze jsem tehu take na dovolene a presto jsem si dala mistni morske plody.To vis,ze ted si rikam,jestli jsem nebyla nahodou na palici
Nicmene jsem mela takovy prujem a zvracela jsem dva dny,no silenost.Ale diky bohu se nic male nestalo a evidentne je bez uhony.je to muj broucek ![]()
Ahoj holky,
máte radu jak na průjem? Chodim pokazde, co neco snim. Mam Smectu, piju. Uz je to 5. den a nelepsi se to. Dietu drzim…
Navic, s pritelem zkousime mimino, takze mozna jsem tehotna/mozna ne, ale nevím to jiste, jeste je brzo.
Díky
Ahoj holky, obnovuji toto úžasně nepříjemné téma
Dnes začínám 20.tt. Včera v noci mě vzbudila zimnice, pomalu jsem nemohla vstát z postele kvůli šílené slabosti kloubů a svalů, jako bych měla obří chřipku. Dneska se k tomu přidal i průjem a je mi celý den špatně, dost často mě píchá v žaludku. Na průjem jsem nasadila Smectu a určitě bude vše v pořádku, ale mám obavu o malou.. Měly jste během těhotenství také někdy takové stavy?
Průjem, nebo naopak zácpa je v těhotenství normální, každou trápí něco jiného. Ale ty ostatní příznaky, s tím bych šla radši k doktorovi ![]()
Prujem i zacpa je asi normalni ja bych nepodcenovala ;-( me se takto zacal SP v 9tt dakze ja pro prujmu vice jak 6 stolic a vic jak den letim k doktorovi
@JaimeG ja som v 30 tt chytila virózu, začalo to večer, lieky som hneď vyv…tak som iba pila po trochách a stále. Do rána to prešlo ale smäd ma trápil ešte celý deň. Hlavne tekutiny a oddych. Ak sa to nezlepší radšej k lekárovi.
Strevni virozy porad řadí a nevyhybaji se ani tehotnym. Neplas, to zvladnes, vse bude OK ![]()
Zjistila jsem nedavno, ze jsem tehotna a ted prave jsme na dovolene v Turecku. Dneska jsem mela prujem, tak se trosku bojim, ikdyz jsme ve velmi kvalitnim hotelu, aby to nemohlo ublizit mimi… Snad to bude v poradku, co si o tom myslite? Ono to spis bude skladbou stravy (spousta zeleniny, ryby) nez infekci, ale i tak si rikam…