Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, prosím je to 15 dní co jsem měla nechráněný styk s přítelem a pak jsem zjistila, že jsem 2 dny nevzala antikoncepci. Po 6 -7 dnech mi začala menší nevolnost, ted to je šílená ranní nevolnost i se zvracením a umí to přijít i k večeru. Mám bolesti prsou, chodím na malou častěji než obvykle, vůně co mi dřív byly příjemné mi trochu smrdí. Volala jsem na gyndu a sestřička mi řekla, že test z moči mi ted nic nejspíše neukáže, ale že mam dojit na kontrolu. Doktorka mi udělala uzv a řekla, že těhotná byt nemůžu, protože tam nic nevidí. Krevní test mi udělat odmítla. Pracuji v domově seniorů a máme tam hodně imobilních klientů se kterými se opravdu "natahám ". Proto jsem chtěla odber krve, abych věděla co dělat dál. Poradíte mi prosím? Nevím jestli s těmi priznaky jen neplaším. MS mam mít až ze 5 dní. ( minulý měsíc jsem si s MS udělala pauzu) Budu vděčná za každou radu ![]()
Po 15 dnech doktorka na UZ nic neuvidí, nevím kam spěcháš, udělej si test za 5 dnů, a nechápu proč vyšiluješ, když bereš antikoncepci tak dítě evidentně nechceš.
Normalne si udelej test, jestli bys mela takovehle brutalni priznaky, tak by byl normalne test uz pozitivni, aspon trochu..jinak taky si muzes dojit do jakekoli laboratore a nechat si vzit krev jako samoplatce…spis tehotna nebudes..pokud beres antikoncepci dlouhodobe, tak 2 vynechane pilulky cyklus nevrati
Těhotenské nevolnosti nemůžeš mít 6-7 dní po oplodňovacím styku. I kdybys byla těhotná, 15 dní staré těhotenství rozhodně nijak neohrozí námaha při péči o seniory.
Zároveň - jsi 15 dní po styku, máš 5 dní do menstruace. Pokud nemáš extrémně dlouhou luteální fázi a tvůj chlap spermiogram nadsamce, nejspíš jste se netrefili ani do plodného dne a tvé obavy jsou zbytečné.
@mamule42 píše:
Po 15 dnech doktorka na UZ nic neuvidí, nevím kam spěcháš, udělej si test za 5 dnů, a nechápu proč vyšiluješ, když bereš antikoncepci tak dítě evidentně nechceš.
Já nikam opravdu nespěchám, chtěla jsem jen vzít krev, abych věděla jestli jsem nebo nejsem. V práci je plno bakterií a virů a nerada bych něco pokazila. Nevim co je na tom zvláštního. A ano dítě teď neplánuji, ale kdyby dítě bylo, tak by pryč nešlo ![]()
@SlečnaDahlia Děkuji. Nikdy jsem se o tohle téma moc nezajímala a doktorka mi k tomu taky nic moc říci nechtěla, tak jsem vděčná za každý názor. ![]()
@Stefany96 píše:
Já nikam opravdu nespěchám, chtěla jsem jen vzít krev, abych věděla jestli jsem nebo nejsem. V práci je plno bakterií a virů a nerada bych něco pokazila. Nevim co je na tom zvláštního. A ano dítě teď neplánuji, ale kdyby dítě bylo, tak by pryč nešlo
Ale on není důvod domnívat se, že jsi těhotná. Test máš negativní, bereš antikoncepci (to jsem v předchozím příspěvku vypustila, v tom případě plodné dny ani nemáš), dva dny vynechané HA nic moc nezmění.
@SlečnaDahlia já si test nedělala, prý je na něj brzo. A Antikoncepci beru 4 měsíce jenom. Ale děkuji, aspoň uz nemusím mít strach
@Stefany96 Jenom pro příště, kdyby ses opravdu bála atd. Tak si ten test zkrve můžeš nechat udělat na jakémkoliv odběrovém místě jako samoplátce. Stojí to cca 200-300kč a je dobré udělat alespoň dva - ob den, aby se potvrdilo jestli hcg roste.
Ale jak už tady psali, nebála bych se, že bys byla v tom.
@LilyJane děkuji moc. Tuhle možnost si budu pro příště pamatovat. ![]()
Příznaky těhotenství má člověk z hormonu hcg. Pokud už máš nevolnosti tak by ti to test měl ukázat i když před ms je ještě brzy, protože to s ní taky může dost lehko odejít. Pokud máš test negativní tak jsou příznaky buď vsugerované nebo si možná onemocněla.
Spíš bych sázela, že si v práci něco chytla, tak nemáš důvod se strachovat. Pro příště si na krevní test můžeš dojít jak ti výše řikali, ale zase opakuju, nemá smysl to řešit před mentruací.
Jestli chceš tak mermomoci vědět jestli jsi v tom podle hladiny hCG v krvi, kup si domácí test na hCG z prstu. Měli by to prodávat ve všech větších lékárnách, určitě Dr.max. teď to tam kupovala kamarádka.
tak pak budeš vědět možná víc, když jsi tak netrpěliva
![]()
@Stefany96 a tu antikoncepci bereš dál? Nebo co s ní teď je?
@Lili93 píše:
Jestli chceš tak mermomoci vědět jestli jsi v tom podle hladiny hCG v krvi, kup si domácí test na hCG z prstu. Měli by to prodávat ve všech větších lékárnách, určitě Dr.max. teď to tam kupovala kamarádka.tak pak budeš vědět možná víc, když jsi tak netrpěliva
![]()
Ty testy nekupuj, ty jsou naprosto k nicemu. Tech diskuzi na ne je tady uz spousta a vice mene jen negativni. Kazdopadne po 15 dnech po styku budes mit pripadne pozitivni i normalni papirkovy test.