Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, u prvního 10 tt, u druhého 8 tt.. Teprve u třetího jsem ms neměla. Zjištěno na prevenci u dr.. U starších jsem měla ms i po potvrzení těhotenství, poprvé do 3 měsíce..
Jo, třetí těhotenství slaba dvoudenni ms. Pricitala jsem to k dlouhodobému maroděni, ale jednou v noci jsem potřebovala na wc, jak jsem vstala hrozně mě zaboleli bradavky, koukla jsem a zjistila, že se nějak zvětšily a ztmavly. Druhy den manžel koupil test, druha čárka vyskočila hned.Na gynekologii potvrzen 10tt. Jinak bylo mi hrozně špatně už mesic před tím, ale nenapadlo mě že za to může těhotenství právě kvůli té slabé menstruaci.Ale já kvůli kojení prvního dítěte ani nevěděla, že čekám druhé, tam byl sok ještě větší, protože mi doktorka potvrdila 17tt.
U prvního těhotenství jsem přestala menstruovat až ve 21 týdnu co mi řekl doktor podle odhadu velikosti miminka a rovnou mi řekl i pohlaví. Necítila jsem žádnou změnu, měla jsem cca o 3 kila víc a přisuzovala jsem to dovolené kdy jsem nechodila pravidelně cvičit. Ani bříško, nic, dokonce jsem kolem třetího měsíce skákala s padákem. Břicho mi začalo růst až tak měsíc po zjištění a zpětně si vybavuju, že jsem měla sem tam chuť na něco co normálně nejím trochu ve větší míře než normálně. Menstruace v těhotenství se mi nezdála nějak jiná než obvykle, i když doktor říkal, že musela být aspoň slabší, ale nepozorovala jsem změnu. Druhé těhotenství bylo s dvojčaty, a to jsem zjistila prakticky hned, bylo mi zle a pozitivní test cca dva dny před termínem menstruace, kterou jsem už nedostala.
@Anonymní píše:
@martina.se a měla jsi příznaky?
Ne, u prvních dvou vůbec nic
@Berry77 píše:
A test si neuděláš proč??
Proč bych si měla udělat test? Já se jen ptám.. ![]()
@Berry77 píše:
Normální ženy to tak dělají, ale to asi nebude tvůj případ.
Já za měsíc rodím. Nevidím důvod si dělat těhotenský test
tak si svoje průpovídky o tom kdo je a není normální nech pro sebe
já v původním příspěvku nepsala nic o tom, že si myslim že jsem já těhotná. Mě pouze zajímalo, jestli některá žena tady zažila ten případ, kdy menstruovala i v těhotenství.
To to by byl zázrak, kdyby se sem nep-isral někdo, kdo nemá k danému tématu co říct. Hlavně že radí chytrosti ![]()
Ano, ale ve skutečnosti to nebyla menstruace, ale odlučující se hematom. Těhotenství jsem zjistila někdy v 15tt, dítě je naprosto v pořádku, dnes je mu už 8 let.
Ahoj,
Zažila jste některá těhotenství, i když jste menstruovaly? Ve kterém TT jste to zjistily? A byly nějaké indicie? Nebo příznaky?
D.