Těhotenství podle MUDr. Jonáše

Anonymni
22.9.08 15:50

tehotenstvi podle mudr.Jonase

Dobry den vsem, cetla jsem mnoho o Jonasove metode, nicmene mi neni jasna jedna vec: data uvadena ke zplozeni ditete se mi presne kryji s menstruaci, kterou mam temer na den presnou, s manzelem bychom si prali dalsi miminko a chteli jsme tuto metodu vyzkouset. Ma nektera z vas zkusenost ci odpoved na to, jak to v takovemto pripade funguje? Dekuji za pripadne odpovedi a preji hezky zbytek dne. Emma

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5697
22.9.08 18:06

ahoj Emmo , dr Jonáš to zdůvodňuje tak, že tím, jak žena bere antikoncepci atd si rozhodí cyklus a pak jí to vychází na MS. Druhá teze byla, že žena je plodná jednak podle přirozeného cyklu a druhak podle fází měsíce. Stejně jako ostatní metody to není 100% ale na každém šprochu…

já osobně jsem měřila BT a v jednom případě se mi kryla ovulace s MS a v tom případě jsme si pod sebe dali ručník. Někomu to je proti srsti, někomu to nevadí, záleží na vás - tobě a partnerovi… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.08 18:58

Ahoj Zuzko, diky za odpoved, ale nejak tomu asi nerozumim… Ty jsi poprve otehotnela behem menstruace? A druha vec, vzdyt je to normalni, ze se zene cas od casu rozhodi menstruace (dano stresem, castym cestovanim apod.), takze jsem z toho stale jelen… :lol: Preji ti brzicko velkeho pupika. Emma

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.9.08 07:52

Znám jedny prima rodiče-doma měli dva kluky,chtěli hrozně moc holčičku.Nechtěli věc nechat „náhodě“,tak si nechali vypočítat termíny kdy mají počít princezničku.Výsledek je takový,že otěhotnění nebyl problém,doma mají dalšího,ale krásného a hodného chlapečka. :lol:

• Citovat
  • Upravit
5697
23.9.08 07:57

Emmi no já tomu taky 100% nevěřím, ale člověk jen tak zkusí spoustu věcí, stojku po sexu atd, tak proč ne :-D
to co jsem psala ohledně Jonáše je přímo z jeho stran. Tak záleží na každém, jak to pochopí. Já jsem to pochopila tak, že on tam vypočítá cykly, které jsou dány přírodou. No a jak se bere antiko atd, tak se to rozhodí a pak se ti zdá, že ten jeho termín vychází na MS ale podle přírody by to tak nebylo. Ale kdo ví, že…
ten cyklus kdy jsme to zkoušeli během MS jsem neotěhotněla, nakonec to vyšlo na naší chatě, je prostě magická… ale u mě je to problém, že mi ovulace lítá, tak proto zrovna jednou vyšla na krvácení. Je to zvláštní ale bylo to tak.
Taky přeju brzký pupík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.08 09:39

Copak může ovulace lítat? Já myslala že je plus minus 14. den cyklu.
Nebo může být pokaždé jinak? :oops:

• Citovat
  • Upravit
600
23.9.08 10:16

Ahoj Emma,
ovulácia býva ideálne 14. deň u 28 dňového cyklu. Druhá fáza cyklu od ovulácie býva konštantná- tých 14 dní, ale prvá fáza môže mať rôznu dĺžku. Niektorý cyklus môže byť anovulačný, no a pri nepravidelných cykloch deň ovulácie rovnaký byť nemusí. Skúšala si si merať bazálnu teplotu? alebo použi ovuiačný test. Inak ja som si dala vypočítať najvhodnejší termín počatia podľa Dr. Jonáša/ale nie priamo z jeho stránky/ a zatiaľ to nevyšlo .
Myslím, že to mám vypočítané do konca roku 2008, tak keby náhodou, dám vedieť :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
23.9.08 15:24

Emmi přesně tak, Katka ti to krásně vysvětlila. Přišla jsem na to až podle měření a ovulačního testu.
Já to mám taky vypočítaný až do března 2009 tak uvidíme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 17:28

Těhotná podle Jonáše!

Ahoj. Zajímalo by mě… otěhotněla jste některá podle termínu Jonášovy metody? Zajímalo by mě, jestli funguje i v momentě, kdy se kryje s ms…
Díky za postřehy Šárka

• Citovat
  • Upravit
6399
8.1.12 19:02

ahojky, já jsem otěhotněla v den podle Jonáše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
8.1.12 20:35

mmarket A to máš vypočítaný přímo od něho nebo z netu jak se ti to vypočítá samo? Jinak je to paráda, kéž by to fungovalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6399
9.1.12 13:09

mám to vypočítaný z netu..... zkoušela jsem si to hned, jak jsem vysadila HA, takže jsem to měla na rok dopředu a když jsem sledovala ty data, tak jsem říkala, že je to nějaká blbost, že v některý termín ovulace dle Jonáše jsem měla vypočítanou MS a podobně… ale za tu dobu se Ms tak šoupla, až to prostě na jeden termín fakt vyšlo :dance: teď jen čekám, jestli se trefil i pohlavím :D
přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Losmannová
30.1.13 21:01

Jonášův postup

Dobrý den chtěla bych se zeptat my to zkoušíme také podle Jonáše a zajímalo by mě jestli je i důležíta hodina nebo stačí jen ten den :). Děkuji

• Citovat
  • Upravit
3873
30.1.13 21:54
@Losmannová píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat my to zkoušíme také podle Jonáše a zajímalo by mě jestli je i důležíta hodina nebo stačí jen ten den :). Děkuji

Ovulace mi vyšla přesně na datum podle Jonáše na začátku prosince, byl tam čas myslím 23:a něco… Milovali jsme se večer před spaním, ne v tu hodinu a vyšlo to i tak ;) Teď jsem jen zvědavá, jestli nám podle toho vyjde i ten klučík :lol: Přeju hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
30.1.13 23:00

Achuj holky chtela bych se optat kde ne netu najdu tu Jonasovu metodu. chtela bych ji zkusit exustuje nekde online??dekuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí