Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud jsi nebyla na revizi, vše se vyčistilo samo a těhotenství bylo takto malé, není důvod čekat a klidně se můžete snažit hned. Naopak se říká, že je pohnojeno.
Kdyby neexistovaly citlivé těhotenské domácí testy, tak bys ani nevěděla, že jsi byla těhotná a jen bys to považovala za zpoždění.
Já měla SP v 7 TT a moje doktorka doporučila počkat po první menzes aby bylo jisté, že proběhlo šestinedělí.
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Už delší dobu, sleduju různé konverzace ohledně těhotenství, potratů atd..
- já jsem bohužel potratila už po druhé. Po prvé to bylo před 6 roky. Po druhé to bylo před týdnem. Miminko jsme s manželem strašně chtěli a těšili se na něj. Byla jsem v 7tt a bohužel jsem o miminko přišla. Na vyčištění jsem nebyla - nebylo to potřeba! V nemocnici jsem se gynekologa ptala, kdy se zase můžeme snažit. Řekl mi 3 měsíce počkat.
Některé tu psaly že nečekaly a hned co přestaly krvácet tak na to skočily a podařilo se otěhotnět.
Co mám dělat? Vím že je to hloupá otázka, ale čekat 3 měsíce jako na co?
Máte s tím některá zkušenost?
Ahoj, také jsem prošla potratem a na revizi nešla. Měla jsem potratovou tabletku, o mimi jsme přišli v 6tt..
někdo mi říkal čekat 3 měsíce, někdo měsíc a někdo vůbec.. názory se lišily. Dr z FN mi doporučila hned a v CARu taky. Děloha je prý „provlhlá“ či co.. a je to lepší.. mám víc jak dva roky od potratu a zatím stále nic.. držím ti moc palce ![]()
Já nečekala a dopadlo to zle, potom jsem čekala 1-2cyklus a taky to nedopadlo. Nebyla si na revizi tak bych pockala na první ms a zkoušela
@histep
Dodržet 14 dní bez styku by jsme asi měli ne ?
Jinak moc děkuju za odpověď.
Taky nevím. Někdo říká, že je to přežitek, někdo, že tělo si potřebuje odpočinout a nabrat nové síly před dalším těhotenstvím. Já jsem čekala dva měsíce - ale potratila jsem až ke konci pátého měsíce. Čekala jsem spíš z toho důvodu, abych věděla, že se dostavila menstruace, jestli mám stejně dlouhý cyklus a kdy mám přibližně ovulaci. První MS jsem dostala po 4 týdnech, druhou podle své obvyklé délky cyklu a třetí už nepřišla. Další těhotenství proběhlo bez jakýchkoliv problémů.
Stejně je to vše divný. Jeden doktor řekne čekat, druhý nečekat
.. Nechci nic uspěchat ale čekat dlouho taky nechci. Miminko si moc přejeme.
Mne radili nechat jednu MS, jeste se docisti pripadne deloha a obnovi sliznice, tak uvidime…
@Hoa Mai píše:
Taky nevím. Někdo říká, že je to přežitek, někdo, že tělo si potřebuje odpočinout a nabrat nové síly před dalším těhotenstvím. Já jsem čekala dva měsíce - ale potratila jsem až ke konci pátého měsíce. Čekala jsem spíš z toho důvodu, abych věděla, že se dostavila menstruace, jestli mám stejně dlouhý cyklus a kdy mám přibližně ovulaci. První MS jsem dostala po 4 týdnech, druhou podle své obvyklé délky cyklu a třetí už nepřišla. Další těhotenství proběhlo bez jakýchkoliv problémů.
Potratila jste koncem 5 měsíce? Asi jsem málo naštudovaná..
myslela jsem že rizikové jsou jen první 3 měsíce..
Já byla po potratu tak mimo byla jsem fakt zralá na Bohnice ,ale vzpamatovala jsem se až sem otěhotněla, potratila jsem na konci července a na konci září jsem byla těhotná znovu ![]()
@Anonymní píše:
@histep
Dodržet 14 dní bez styku by jsme asi měli ne ?
Jinak moc děkuju za odpověď.Potratila jste koncem 5 měsíce? Asi jsem málo naštudovaná..myslela jsem že rizikové jsou jen první 3 měsíce..
Ono už jde vlastně o porod ale mrtvého dítěte, nejrizikovější jsou opravdu první 3 měsíce ale tohle se může stát praktický kdykoliv v těhotenství ![]()
@Ennny píše:
Já byla po potratu tak mimo byla jsem fakt zralá na Bohnice ,ale vzpamatovala jsem se až sem otěhotněla, potratila jsem na konci července a na konci září jsem byla těhotná znovu
Já začala hodně číst. A je to hodně o psychice. Takže jsem se s tím smířila a život jde dál..
Po potratu jsem 2 dny ležela a četla a četla..
Já potratila v čase druhé menstruace, tak jsem to jako menstruaci brala, a když jsem dokrvácela, začali jsme se znovu snažit. Gyndař mi to tedy nezakázal. Ten jen konstatoval, že děloha je čistá a že kdybych tak brzo netestovala, že ani nevím, že jsem těhu. Tři měsíce po potratu už jsem byla znovu těhotná a i když mi tedy sestřička na gyndě vynadala, že je to brzy, dopadlo to dobře. Mám už dvouletýho chlapečka.
Ahoj holky.
Už delší dobu, sleduju různé konverzace ohledně těhotenství, potratů atd..
Některé tu psaly že nečekaly a hned co přestaly krvácet tak na to skočily a podařilo se otěhotnět.
Co mám dělat? Vím že je to hloupá otázka, ale čekat 3 měsíce jako na co?
Máte s tím některá zkušenost?