Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Mě právě doktor nic neřekne.. Na všechno se ptám a jsou to vždy takové stručně nijaké odpovědi.. Brala jste třeba nějaké vitamíny po potratu?
takže ti dr nenabídl udělat nějaké testy? Mě je po 2 potratech dělali
potratila jsem v 10tt, na toto těhotenství jsem čekala skoro dva roky. odkrvácela jsem a jednou jsme se neudrželi a MS jsem už nedostala. Doktor to komentoval slovy, že v mém věku nebylo na co čekat ![]()
@Ginuš píše:
takže ti dr nenabídl udělat nějaké testy? Mě je po 2 potratech dělali
Ne, nenabídl.. Řekl že na testy se chodí po třech a více potratech. To samé mi řekly v nemocnici.
@pavlushka píše:
potratila jsem v 10tt, na toto těhotenství jsem čekala skoro dva roky. odkrvácela jsem a jednou jsme se neudrželi a MS jsem už nedostala. Doktor to komentoval slovy, že v mém věku nebylo na co čekat
Preju hodně štěstí a zdraví. ![]()
@Anonymní píše:
Ne, nenabídl.. Řekl že na testy se chodí po třech a více potratech. To samé mi řekly v nemocnici.
hm, možná to dřív bylo jinak, nevím. Mě bylo 32 když jsem potratila podruhé a šla jsem na testy. Je tu na emiminu ale víc holek co šlo po 2 potratech.
Ahoj mám menší dotaz můžu mít Ms i v těhotenství protože přijde mi s Přítelem divné to že 8.9.2018 jsem měla Ms ale ta trvala 3 dny pak 1 den nic pak zase jo a pak zase ne je to normální
těhotenské testy jsem si dělala pár dní před Ms a jsou pozitivní ale ta druha čárka je vidět matně muže to byt tím že proces těhotenství se třeba pozastavila a ta čárka tam je slabá je možné že jsem opravdu těhotná 10.9 v pondělí mi bylo blbě celý den bylo mi špatně od žaludku pak jsem měla bolavá prsa a menší bolesti v pod bříšku a někdy na levé straně a podruhé zase na pravé straně jako kdybych mela mít MS ale problém je ten že já už jsem Ms měla může to byt že bych byla opravdu těhotná předem děkuji o informace já vím nikdo neví všechno tak předem děkuji
@Anonymní píše:
No abych pravdu řekla, taky jsem trochu přehodnotila své priority. Co by proto člověk neudělal že?. ????
A jak píšete dokud to nebudete držet v náruči, ten strach tam pořád někde je.. Proto se budu i víc snažit, myslet pozitivně a budu věřit jen v to dobré..
Jak říká moje babička - ono všechno špatné je pro něco dobré. Já teda nikdy neřešila ovulaci, plodné dny apod takže mě otěhotnění nestresovalo - první syn byl po 4m od vysazení HA, druhé (které tedy nevyšlo) druhý cyklus po ukončení kojení a teď melounek po jedné MŠ, takže bych tomu nechala volný průběh, neřešila to a až bude miminko připravené tak se vrátí ![]()
@Anonymní píše:
@histep
Dodržet 14 dní bez styku by jsme asi měli ne ?
Jinak moc děkuju za odpověď.Potratila jste koncem 5 měsíce? Asi jsem málo naštudovaná..myslela jsem že rizikové jsou jen první 3 měsíce..
Ano, první tři měsíce jsou nejrizikovější, v tu dobu se potrácí většinou proto, že se tělo zbavuje špatně vyvinutého plodu. To je nejčastější příčina potratů, proto je jich nejvíc právě během těch prvních tří měsíců. Později už jsou příčiny většinou jiné, třeba špatně fungující placenta, abrupce placenty, hematom, infekce… Já jsem v tom prvním těhotenství dostala infekci, praskla mi voda příliš brzo (21tt) no a dopadlo to jak to dopadlo. Samozřejmě mi bylo smutno, ale je k ničemu se tím trápit moc dlouho. Stát se to může, s tím je třeba počítat. Když jsem po těch 2 měsících znovu otěhotněla, psychice to hodně pomohlo. Druhé a třetí těhotenství pak bylo úplně v pohodě. Teď v tom posledním se mi udělal hematom, zase až v druhém trimestru - na začátku 4. měsíce. Dost jsem krvácela, naštěstí se těhotenství tentokrát udrželo, časem jsem mohla zase i normálně fungovat a chodit do práce a narodilo se zdravé miminko v termínu.
Holt je třeba smířit se s tím, že občas se něco nepovede, ale nevěšet hlavu a zkoušet to dál.
@Anonymní píše:
Já teď teda slabě krvácím. Prý budu ještě dlouho špinit. Jak dlouho mi neřekli.Pak přijde normální mensrulace ? A pak uz na to můžu teda skočit?
A přeju hodně štěstí a zdravíčka!!!!!!!
Ono to špinění trvá u každé jinak, já například krvácela po SP 3týdny v kuse a pak ještě 14 dní špinila. Potom po dalších 14 dnech dorazila normální menstruace.
@Anonymní píše:
Mě právě doktor nic neřekne.. Na všechno se ptám a jsou to vždy takové stručně nijaké odpovědi.. Brala jste třeba nějaké vitamíny po potratu?
Nic extra,jen jsem pokracovala v brani kyseliny listove…
Holky, moc děkuji za Vaše odpovědi.. ![]()
Ještě bych se chtěla zeptat : Dnes je to týden co jsem samovolně potratila. Pátek-sobota-neděle jsem docela dost krvácela, pak uz jsem jen špinila. Ve středu jsem měla jít na vyčištění, ale nebylo potřeba. !! Teď už dva dny nic !! Nešpinim ani nekrvácím, břicho mě nebolí vůbec!!
Cítím se dobře! Ještě teda týden bez styku.
A co pak ? Je možné, otěhotnět dřív než přijde mensrulace?
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuji za Vaše odpovědi..
Ještě bych se chtěla zeptat : Dnes je to týden co jsem samovolně potratila. Pátek-sobota-neděle jsem docela dost krvácela, pak uz jsem jen špinila. Ve středu jsem měla jít na vyčištění, ale nebylo potřeba. !! Teď už dva dny nic !! Nešpinim ani nekrvácím, břicho mě nebolí vůbec!!
Cítím se dobře! Ještě teda týden bez styku.A co pak ? Je možné, otěhotnět dřív než přijde mensrulace?
Ano,ja to tak mela
dalsi MS uz nedorazila…
@Anonymní píše:
Ahoj mám menší dotaz můžu mít Ms i v těhotenství protože přijde mi s Přítelem divné to že 8.9.2018 jsem měla Ms ale ta trvala 3 dny pak 1 den nic pak zase jo a pak zase ne je to normální
těhotenské testy jsem si dělala pár dní před Ms a jsou pozitivní ale ta druha čárka je vidět matně muže to byt tím že proces těhotenství se třeba pozastavila a ta čárka tam je slabá je možné že jsem opravdu těhotná 10.9 v pondělí mi bylo blbě celý den bylo mi špatně od žaludku pak jsem měla bolavá prsa a menší bolesti v pod bříšku a někdy na levé straně a podruhé zase na pravé straně jako kdybych mela mít MS ale problém je ten že já už jsem Ms měla může to byt že bych byla opravdu těhotná předem děkuji o informace já vím nikdo neví všechno tak předem děkuji
@Heivka -přesně tak,má se počkat po sestinedeli,stejně jako po porodu,musí se to zahojit a taky psychika je rozložena změnami hormonu
já sleduju dubnatkan2019,ale mám to taky 50 na 50 a protože jsem zdravotnice,,tak je člověk uzkostnejsi,tak sleduju i diskuze o sport.potratech,protože se na to chci připravit,pa ![]()