Může pes žárlit na těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
71
21.9.19 08:18

@Arvenka Řekla bych že fixovana na mě není, normálně jezdí na hlídání k rodině a je tam ráda. Byla jsem 2 měsíce pryč před nějakou dobou a taky bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
21.9.19 08:53
@Deni-sa píše:
@Arvenka Řekla bych že fixovana na mě není, normálně jezdí na hlídání k rodině a je tam ráda. Byla jsem 2 měsíce pryč před nějakou dobou a taky bylo vše v pořádku.

Tak to vypadá opravdu spíš na nemoc, anebo ji to odloučení od vás vadí v kombinaci s těhu, pokud to časově sedí… Podle mě, kdyby to souviselo jen s těhotenstvím, tak by měla problémy od začátku… Držím palce ať se to vyřeší! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
21.9.19 11:07

Pokud je i “líná”, mimochodem, nepije nějak víc? Tak může mít kromě falešky, pyometry (nemá zvětšené břicho?) klidně i zánět mléčné žlázy, rozhodně v pondělí na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.9.19 11:16
@MáškaMarie33 píše:
Pokud je i “líná”, mimochodem, nepije nějak víc? Tak může mít kromě falešky, pyometry (nemá zvětšené břicho?) klidně i zánět mléčné žlázy, rozhodně v pondělí na veterinu.

Já myslela celkově líná. Když nemá tento problém vydrží klidně od 22h do 11h nejít ven, ne proto že by nemohla a my ju nevzali ale proto že nechce, spí :andel: Falešnou brezost už párkrát měla, takže vím jaký má průběh a žádné z těch příznaků co píšete nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
21.9.19 11:19
@Deni-sa píše:
Já myslela celkově líná. Když nemá tento problém vydrží klidně od 22h do 11h nejít ven, ne proto že by nemohla a my ju nevzali ale proto že nechce, spí :andel: Falešnou brezost už párkrát měla, takže vím jaký má průběh a žádné z těch příznaků co píšete nemá.

Tak snad to nic nebude, držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.9.19 11:24

@MáškaMarie33
Děkuji, snad ano. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.9.19 14:47

@Arvenka Hlavně kvůli povaze, není vyrovnaná tak jak by měla být, jsou jí skoro 4 a pořád jančí jako puberta na pochodu. Taky měla pupeční kýlu, která se sama zatáhla a mám strach co by s tím udělala březost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
21.9.19 15:49

@Heivka děkuju, naše má teprve rok a čtvrt, tak chci počkat ještě tak rok, jestli se zklidní povahově… mezi spoustou chovatelů jsem za blázna, že chci kvůli tomu vyloučit z chovu, její máma je ale podobné povahy a zpětně jsme trochu naštvaní, že se to víc nepohlídalo… ona je zlatá, neagresivní, nekonfliktní, ale je prostě taková uštěkaná, jakoby ustrašená z cizích psů, nesebevědomá, nevím jak to popsat… to chce asi vidět… přitom na cvičák chodí, mezi psy chodí… nechápeme to. Budeme zkoušet ještě obrany a stopy a doufat, že z toho vyroste :D Každopádně mi udělalo radost, že nejsem jediný blázen, kdo přemýšlí vyloučit z chovu, protože ač tam není problém, tak prostě váhá… to mě fakt těší… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.9.19 16:48

@Arvenka Já zastávám názor, že nemá cenu chovat na feně/psovi se kterými si nejsem 100% jistá ono i z dobré feny může vylézt pošuk (náš případ). U té naší to je takové že nejde říct tohle je ten pravý důvod proč ne, spíš je to jenom pocit a vzhledem k tomu že jsme se na tom s manželem shodli, že nám přijde správné jí vykastrovat, tak jsme neváhali. Okolí nás má za blázny, na dvě štěňata jsme měli kolem 150 zájemců z nichž tak 70 bylo opravdu vážných, oni v tom vidí jenom že jsme tou kastrací vyhodili peníze do vzduchu, já v tom vidím že nebudu poškozovat plemeno a hlavně ty vlastnosti kvůli kterým jsme si ho sami vybrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
21.9.19 17:24
@Heivka píše:
@Arvenka Já zastávám názor, že nemá cenu chovat na feně/psovi se kterými si nejsem 100% jistá ono i z dobré feny může vylézt pošuk (náš případ). U té naší to je takové že nejde říct tohle je ten pravý důvod proč ne, spíš je to jenom pocit a vzhledem k tomu že jsme se na tom s manželem shodli, že nám přijde správné jí vykastrovat, tak jsme neváhali. Okolí nás má za blázny, na dvě štěňata jsme měli kolem 150 zájemců z nichž tak 70 bylo opravdu vážných, oni v tom vidí jenom že jsme tou kastrací vyhodili peníze do vzduchu, já v tom vidím že nebudu poškozovat plemeno a hlavně ty vlastnosti kvůli kterým jsme si ho sami vybrali.

Pecka, tohle se mi fakt hodně líbí… Díky za takové chovatele, kéž by jich bylo víc :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
22.9.19 07:40

Dnes jsem s ní zkusila spát v obýváku, jestli mě bude budit že chce ven nebo bude zase ráno pohroma i když budu s ní. Světě div se, nic. Celou noc spala jako zabita, nikde žádná louže, žádná hromádka. Včera jsem neudělala nic jinak než jindy, kolem 22h byla naposled venku a nevypadá to že by měla v plánu brzo vstávat. Tak nevím, vypadá to spíš na to že je pěkná můra a dělá to naschvál :nevim: :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
22.9.19 09:11
@Deni-sa píše:
Dnes jsem s ní zkusila spát v obýváku, jestli mě bude budit že chce ven nebo bude zase ráno pohroma i když budu s ní. Světě div se, nic. Celou noc spala jako zabita, nikde žádná louže, žádná hromádka. Včera jsem neudělala nic jinak než jindy, kolem 22h byla naposled venku a nevypadá to že by měla v plánu brzo vstávat. Tak nevím, vypadá to spíš na to že je pěkná můra a dělá to naschvál :nevim: :think: :cert:

Tak to vypadá, že se opravdu cítí odloučená od smečky, když nesmí do ložnice… Zkuste natrénovat, ať to nebere jako „trest“ ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.9.19 10:47

@Deni-sa napíšu ti svoji zkušenost :). Zacinam 6ty mesic, mame fenku ktera je jak divoka vzdy kdyz k ni jdu. Sice nam nedela louzicky a podobne, ale porad me ocichava, skace… kdyz jsem mela sve dny tak to taky citila a strkala cumak porad mezi nohy, ted to dela permanentne. Mam ji neustale u nohou. Takze si myslim ze i tvoje fenka to proste poznala a myslim ze muze i zarlit. Ze sve zlusenosti dejte si pozor az se ti prcek narodi, ta nase na nove dite v rodine vzdycky hrozne zarlila a trvalo ji nez si zvykla a k miminkum mohla jen v nasi pritomnosti, byla skopna skocit i na postylku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
22.9.19 13:30

@Aanikaa
Já právě začala už teď odbourávat chození do ložnice, aby si to pak nespojovala s mimčem a nedělala naschvál, no stejně dělá :) Ona právě vůbec nereaguje na těhotenství, že by si všímala břicha nebo že by byla na mě furt nalepená.. Ale to asi přijde, břicho nemám skoro žádné a pohyby taky nejdou cítit. Tak počítám s tím že jak půjdou cítit pohyby tak bude větší zájem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
22.9.19 22:30

@Arvenka Vždyť to je super názor. Psů je víc než dost a množit za každou cenu každé zvíře bez přínosu do chovu, to se prostě nedělá. Já mám třeba fenu, kterou by jsem taky nikdy nenakryla. Za A) povahou není úplně skvělým zástupcem plemene a za B) by na štěňata asi srala :mrgreen: zase nejsem zastáncem kastrace zdravého zvířete, ale vzhledem k tomu, že jsme byli v bytě tak pod kudlu šla. Kdyby byl domek už dřív pak by jsem je radši oddělovala a zabezpečovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí