Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ja se k tomu klidne prihlasim, ze pohyby miminka jsou pro me taky zvlastni. Resp. nekdy delaji ty mimca tak zvlastni pohyby, ze clovek ma strach co to je. Ale da se s tim zit, nesmíš to moc resit.
Pak zas prijde reseni, zda se nehybe malo nebo moc… Jsem podruhé tehotna a mam stesti na trosku linejsi deti v brise. V noci me nechaji vyspat. A ty pohyby jsou takove spise prevalovaci. Az na tu skytavku. Tu ma druhe ditko, ted aktualne 36tt, skoro furt… ![]()
Ale nakonec, kdyz me kopne, tak jsem rada a vim, ze je ok a ze se mu dari a tak to taky beru. Ono to treba pak budes vnimat uplne jinak. Ber to jako takovou komunikaci mimca ![]()
Tak hodne stesti ![]()
Me malej moc nekopal. Spis se boulil a bylo to dost neprijemny vetsinou… Kdyz uz kopal, tak ve velky mire do mocaku. Byl KP.
Pohyby hlavně ke konci byly nepříjemný, jsem ráda že to mám za sebou. Nesnášela jsem to. Čekala jsem že vyskočí vetřelec
Mě teď čeká porod a zrovna včera jsem si říkala, že to bude zas zvláštní změna, až se člověku ze dne na den přestane něco hýbat v břiše. ![]()
@Samy píše:
Mě teď čeká porod a zrovna včera jsem si říkala, že to bude zas zvláštní změna, až se člověku ze dne na den přestane něco hýbat v břiše.
Mne to po prvnim tak tyden dva chybelo a to se moc nehybala. Druhej se sebou mele, ze mi to bude chybet asi jeste dyl
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminy
mám takový asi zvláštní dotaz, ale najde se tu taky nějaký exot, který má strach z pohybů miminka? Čekám první dítko a jsem 17tt..každým dnem můžou přijít pohyby no a já se toho bojímpřijde mi to jako sci-fi a říkám si jestli mi z toho nepřeskočí, že mi to bude nekomfortní..když se mi občas zavlní bříško tak hned zpozorním a mám takový divný pocit
asi jsem cvok..nebo se taky někdo tak cítil? Pořád doufám, že až pohyby fakt začnou tak se to srovná a přijde mi to normální..doufám
uklidněte mě prosím někdo
![]()
díky
Ja se toho taky bala, ale je to super
i kdyz zrovna ted se mi vlni cele bricho ![]()
Pohyby byly celé zvláštní. Začalo to bublinkami, pak takovým boulenim. Díky tomu, že malá byla pořád hlavičkou dolů jsem pak dostávala koncem těhotenství dost kopačky na žebra a to teda už vážně příjemný nebylo. Neboj ono se to spraví, pak budeš i ráda, že se ti tam trošku hýbe a víš o něm. Nicméně to, že je to jako vetřelec je docela trefné, manžel rád večer sledoval jak se mi bouli břicho, to byla nejaktivnější, což na klidném spánku moc nepřidalo ![]()
Naše princezna byla strašný lenoch, tak že nekopala, jen občas někde vystrčila ruku, nebo nohu…jinak jsem nic moc necítila, ale nepříjemné to tedy nikdy nebylo. Teď jsem v 19tt a už tak dva týdny mám pocit, že mám v briše vývrtku…občas cítím jak se dítě otáčí, a taky v pohodě. ![]()
Na mě prcek začal ťukat někdy kolem 20. tt a taky jsem z toho na začátku měla dost smíšené pocity
Bylo to fakt divný. No a teď o 13 týdnů později už v břiše asi jezdí rodeo, ale jsem za to ráda - aspoň o něm vím
Taky si spíš říkám, jak divný to bude, až se to po porodu najednou vytratí.
Pohyby jsem si „užívala“ už od 19. týdne. Dcera je dost aktivní už od porodu. Sestřičky na šestinedělí z ní šílely, protože byť jsem rodila předčasně, tak byla schopná se nohama odstřelit pomalu na opačný konec přebalovacího pultu. Suma sumárum pohyby jsem vnímala hodně, příjemné mi nebyly. Ani trochu. A to jsem ji měla hlavou nahoru jen čtyři dny. Kdyby mi tohle měla předvádět do močáku delší dobu, tak zešílím.
Teď u třetího cítím pohyby už od 17. týdne a zatím je to takové příjemné lechtání. Spíše jsem nervózní z toho, když o něm dlouho nevím. Jinak z předešlých dvou dětí mě nejvíce fascinovalo to, když najednou např. ručička přejela vevnitř přes břicho. Je to fakt jak sledování filmu:-)
Pro mě začaly být ty pohyby od 30tt celkem nepříjemné. Občas to i dost bolí. Divné to je, ale rychle si zvyknes a pak už to řešit nebudeš
Jsem teď 29tt, pohyby mám už cca od 18tt a děsně si to užívám
Vždycky malou hladím a ona pak oplácí kopnutím a tak
Malá je hodně akční takže pohyby cítím hodně, teď už tolik nekope ale spíš se tam otáčí a tak
Ahoj maminy
přijde mi to jako sci-fi a říkám si jestli mi z toho nepřeskočí, že mi to bude nekomfortní..když se mi občas zavlní bříško tak hned zpozorním a mám takový divný pocit
asi jsem cvok..nebo se taky někdo tak cítil? Pořád doufám, že až pohyby fakt začnou tak se to srovná a přijde mi to normální..doufám
uklidněte mě prosím někdo
díky
mám takový asi zvláštní dotaz, ale najde se tu taky nějaký exot, který má strach z pohybů miminka? Čekám první dítko a jsem 17tt..každým dnem můžou přijít pohyby no a já se toho bojím