Může pes žárlit na těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5913
20.9.19 08:17

No já sis spíš myslím, že to bude nějaký problém než že by žárlila, ale všechno je možné. Jinak se chová jak, není apaticka, ji dost? Zašla bych na veterinu, může být nachlazená. Případně zkus změřit teplotu. Sleduj jak pije, jestli nemá nadměrnou spotřebu, to pak může vést k tomu, že to nevydrží než přijdeš. Pokud by pila nad míru může mít cukrovku, něco s ledvinami nebo je to důsledek změny krmiva (příliš suché) nebo ji dáváte od stolu příliš solene jídlo. Pozoruj jestli nějak nevybočuje z běžného normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.9.19 08:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
20.9.19 08:20

@aiwwa
Nic takového, jak jsem psala, falešnou brezost už několikrát měla takže si myslím že bych to poznala ale nechám si to určitě potvrdit od vet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115857
20.9.19 08:21

Jinak i psi mají psychické problémy, takže odpověď na původní otázku - jo, klidně může být nervózní z tvého těhotenství. Ale bez vyloučení nějaké fyzické příčiny ti to stejně nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.9.19 08:22

Název tématu je top :mrgreen: Předpokládám, že zvedne sledovanost :oops: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115857
20.9.19 08:25
@pe-terka píše:
Název tématu je top :mrgreen: Předpokládám, že zvedne sledovanost :oops: :P

přiznám se, že jsem prvotně klikla ze zvědavosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
20.9.19 08:35

@aiwwa @pe-terka
Já sama jsem byla překvapená, když jsem si to po sobě přečetla :lol: psala jsem to za „běhu“ do práce a v tu chvíli mi to nepřišlo divný :lol: :lol: :lol: ale je, tak snad jsem aspoň pobavila po ránu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
20.9.19 08:48

Něco podobného jsem řešila asi před dvěma týdny, ale u psa-samce. V jednom týdnu jsem ráno našla jeden den loužičku (to se nestalo měsíce) a jednou hromádku (to se nestalo nikdy). A najednou byl takový nedomazlený, u stolu se mi vydrápal na klín a chtěl hladit, venku se mnou seděl na lavičce, místo běhání s ostatními (a sešla se zrovna top parta). Ale jemu je teprve 10 měsíců, tak jsem to brala jako nějakou drobnou regresi ve vývoji, nenapadlo mě spojit to s těhotenstvím. Věřím, že to ze mě cítí, ale je mu to dost fuk :)

Taky bych radila veterináře, myslím, že to bude spíš fyzický problém, než psychický. Pes může žárlit na miminko, ale že by „záviděl“ těhotenství, to se mi moc nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 08:51

Ahoj, když jsem byla těhotná, tak cca pd 6m nám pes(civava) začal kadit na sedacku, nikdy dřív to neudělal, bylo mu 8. Porodila jsem a přestal to dělat, takže jsem si víc než jistá, ze zarlil a upozorňoval tím na sebe :wink:

• Citovat
  • Upravit
7257
20.9.19 09:03

Mela jsem nekolik psu a fen, nikdy si tehotenstvi nevsimaly.Se psem bych sla na veterinu, nejlepe s ranni moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
20.9.19 09:15
@Anonymní píše:
Ahoj, když jsem byla těhotná, tak cca pd 6m nám pes(civava) začal kadit na sedacku, nikdy dřív to neudělal, bylo mu 8. Porodila jsem a přestal to dělat, takže jsem si víc než jistá, ze zarlil a upozorňoval tím na sebe :wink:

Já si taky myslím že je to tím. Kdyby měla průjem, nedivila bych se že to neudrží ale má normální stolici. Hlavně je strašne líná, dřív jsem ji musela v 11h dopoledne tahat z postele aby šla od večera konečně ven a teď najednou nevydrží ani 8 h.. Nevím, možná má vážně nějaký fizicky problém ale říkám si že kdyby byla prochladnuta, jsou jen louže ne hromádky, nebo se pletu a může to mít spojitost. Určitě navštívíme vet. jen jsem chtěla vědět jestli nemá někdo podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
20.9.19 09:20

Děkuji všem za názory :) snad bude brzy vše v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
20.9.19 09:30

Určitě zkuste veterinu, měsíc po hárání to může být i zánět dělohy. Ale psychikou to může být taky mám dvě fenky, jedna je povahově takový vozembouch, že tu nerozhází nic, ta druhá je moje malá cíťa a ta mi pravidelně před zkouškami a závody zvrací a průjmuje. Ještě zvažte, jestli by nebylo dobré nechat fenku vykastrovat, pokud jí samozřejmě nemáte na chov, ušetříte si tím dost problémů. Ono venčení hárající feny s malým dítětem je celkem nepříjemná zkušenost. A taky snížíte možnost některých život ohrožujících nemocí. Starší čubě (8let, 1vrh štěňat) jsme včasnou kastrací o hodně prodloužili život, měla cystu na vaječníku, naštěstí stále zapouzdřenou, podle cytologie, kdyby praskla, je z toho agresivní rakovina. A to jí nic nebylo, jen se mi při posledním hárání zdála jiná. Všichni mi tvrdili že se mnou lomcují hormony (byla jsem 24-25tt), ale postavila jsem si hlavu, že do porodu bude vykastrovaná, no skoro jsme to nestihli, na vyndání stehů jí vezla švagrová když jsem rodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
20.9.19 09:36

@Heivka
Mám to jak vy do porodu ji chci nechat vykastrovat, nechtěla jsme v létě a před háráním.. Termín mám v únoru, tak to musíme stihnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
20.9.19 09:45

@Deni-sa Tak ať to dobře dopadne, my teďka vykastrovali i mladší čubu, protože není, podle nás, materiál na chov. Okolí si klepe na čelo, protože na štěňata by se stála veliká fronta, ale nebudu chovat na feně se kterou si nejsem na 100% jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí