Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tothova píše:
@Arvenka Vždyť to je super názor. Psů je víc než dost a množit za každou cenu každé zvíře bez přínosu do chovu, to se prostě nedělá. Já mám třeba fenu, kterou by jsem taky nikdy nenakryla. Za A) povahou není úplně skvělým zástupcem plemene a za B) by na štěňata asi sralazase nejsem zastáncem kastrace zdravého zvířete, ale vzhledem k tomu, že jsme byli v bytě tak pod kudlu šla. Kdyby byl domek už dřív pak by jsem je radši oddělovala a zabezpečovala.
Já jsem právě ráda za takové chovatele. Osobně se setkávám spíš s nepochopením. Tak mě to těší. Za mě je to u nás moc mírné. V zahraničí jsou mnohdy podmínky uchovnění mnohem přísnější. Mám pocit, že často mnohem víc staví na různých zkouškách na povahu a chování jedinců. U nás je to takové jako aby se neřeklo no. Máme pracovní plemeno a ani zkoušky z nějakého výkonu nejsou povinné… Tak to je pak těžký. Já naši opici miluju, ale je to tak, že ne na každém by se mělo chovat…
@Arvenka Asi záleží jak v čem. Naopak řekla by jsem, že většina slušných chovatelů a psů je hlavně v pracovní linii. Většinou totiž musí projít aspoň nějakou poslušnostni nebo všestrannou zkouškou a aspoň nějakou tou výstavou. Naopak u exteriéru to chabne, některá plemena totiž mají jen povinnosti výstav nikoli zkoušek, což je rozhodně škoda. Myslim, že je dost důležité jak se pes chová na předvadecce, mezi lidmi, u rozhodčí, mezi psy a taky je důležité jak pracuje. Jenže představa třeba bisonka na výstavě a na zkouškách je vtipná. Ale proč by ne, takový ZZO nebo ZOP aspoň ![]()
@tothova píše:
@Arvenka Asi záleží jak v čem. Naopak řekla by jsem, že většina slušných chovatelů a psů je hlavně v pracovní linii. Většinou totiž musí projít aspoň nějakou poslušnostni nebo všestrannou zkouškou a aspoň nějakou tou výstavou. Naopak u exteriéru to chabne, některá plemena totiž mají jen povinnosti výstav nikoli zkoušek, což je rozhodně škoda. Myslim, že je dost důležité jak se pes chová na předvadecce, mezi lidmi, u rozhodčí, mezi psy a taky je důležité jak pracuje. Jenže představa třeba bisonka na výstavě a na zkouškách je vtipná. Ale proč by ne, takový ZZO nebo ZOP aspoň
Tak v tom nevidím problém. Na cvičák nám chodil chlap tak metr osmdesát s jorksirem… Dávali to docela dobře, psa to hrozně bavilo. Chlapovi možná odešly záda, ale jinak dobrý ![]()