Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Občas se ti to může opozdit i kvůli hormonům
stres a tak.. teď si ho ještě víc přiděláváš.. no a kdyby náhodou, učňák se dá dodělat kdykoliv i s miminkem a taky jsem měla ze základky jednu spolužačku co měla děti snad před dvacítkou a vypadala spoko.. záleží jak se k tomu postavíš.. a pokud nemáš podporu rodiny, máš aspoň podporu v kamarádech?
@Anonymní píše: Více
jen technická - k čemu by jí byla podpora v kamarádech? 18letých? že by volali „to dáš, to dáš“?
Kamarádka otěhotněla v 18ti letech - ve škole na střední měla hned individuální plán, pochvalovala si to a prý ji to dokonce i pomohlo, když například měla konzultaci na matiku a učitel se věnoval jen ji. Rodina její ji však podpořila a přítel začal chodit do práce, pak si pronajali byt. Jsou spolu podle me uz tak 10-13 let, cas letí. Ted mají dite dalsi a pry těhotenství v 18ti byla brnkačka, tělo to dobře zvládalo. Ničeho nelituje. Dite byste si urcite zamilovala. Ale samozřejmě, lepsi je mit nejake zázemí, partnera, který to chce, byt trochu zabezpečeni. Držím palce at to dobre dopadne - tak jak vy si přejete a ať nelitujete žádných rozhodnuti. Podle me byste uz asi mela pozitivní test, kdyz mate nějakou dobu zpoždění, doktor vám může dat vyvolávací injekci nebo aspoň udelat kontrolní ultrazvuk
@Medik6 píše: Více
jo, v 18 na učňáku a po 2! měsících vztahu je těhotenství ta nejúžasnější věc pod sluncem
Nestačím se divit co za rady tady padá. Vážně vám přijde normální schvalovat případné těhotenství takto mladé dívce? Má celý život před sebou. Vztah, pokud se to takto dá nazvat trvá pouze 2 měsíce. Do tohoto by měla přivést na svět dítě?
Zakladatelko neboj, pravděpodobně rozházené hormony. Zapracuj na ochraně s přítelem, ať nestresuješ každý měsíc.
@stinga tak neříkám, že to je úžasný, hodně lidi si nedává pozor a takové věci se stávají. Ale v dnešní době už asi tolik holek nebere antikoncepci jako to bylo třeba za nás. Jen jsem chtěla říct, že co se školy týče, tak se to vyřešit dá, to je asi nejmenší problém. Co rodina a partner, to musí vědět slečna, jestli ji podpoří a jestli o to stojí a v tom ji tady nikdo neporadí. Jeste by mohla jít na krev třeba jako samoplátce a zaplatit si test HCG v krvi a bude mít jasno
@Abeba četla jsem si ted komentáře a nevidím, že by tu někdo psal, že má slečna do toho jít a že si to má nechat, pokud bude v tom
@Medik6 přesně, a s těmi kamarády jsem to myslela tak, že může mít i starší kamarády snad.. to ví zakladatelka nejlíp co má za možnosti..
@Abeba vždyť neříkám, že do toho má jít a že to schvaluji, klídek 😀 jen jsem rekla příklad, co znám ze svého okolí, aby slečna věděla, ze škola se řešit dá. Jak to má s rodiči a partnerem je věc jiná a ne každý už je připravený na to sedět doma s dítětem a připravit se o kus mladí, to si určitě sama rozhodne, co chce.
Tak si to přečti ještě jednou - škola se dá zvládnout, individuální plán studia, dítě byste si zamilovala,.. To není popichování k tomu jak je to super být v tomto věku těhotná? Jasný, chápu, je potřeba zvýšit porodnost
![]()
ne? já vidím jednoho přispěvatele pod nickem a jednoho anonymního, kteří jí to přichvalují, jak to bude úžasné
@Abeba tak ale to je pravda - škola se dá zvládnout a každý si snad zamiluje svoje dítě i bez toho, aby měla ženská po svém boku chlapa. A nevim, jestli si sem přišla po negativa, každý si snad uvědomí i následky, ze to něco stojí a omezuje to život, to těžko zvládne člověk v 18ti letech sám a nevim, kolik se dostává nejaka podpora od státu. Nevim, proc by tu mela slečna dostat hned příval negativ, urcite si umí spočítat 1 plus 1.
@stinga je to především o tom, jak to cítí.. vždy se to dá nějak vyřešit..
Zdravím, jsem tu nonstop a teď přišla chvíle i na mě…

Je mi čerstvých 18 (v unoru ) a s přítelem jsme spolu již 2měsíce, meškám menstruaci přibližně už 15dnů, na gyndu jsme zatim nevolala ale menzes mel byt 19.4.,prvni těhotenský test jsem si dělala 24.4. A negativní a dnes druhý 29.4. A taktéž negativní. Ve čtvrtek až pátek (24.4.-25.4) mě bolelo dost podbřišek jako při menstruaci ale nic.
Nevíte co by mohlo být špatně?
Zatim studuji 2 ročník učňáku a přitel sice pracuje ale zadna slava to neni, podpora rodicu z me strany zadna a z jeho by to bylo komplikované (je mu 21)
Děkuju za odpověď předem