Těhotenství v 7tt

1
3.4.23 11:11

Těhotenství v 7tt

Dobrý den. Před 14 dny jsem byla u své doktorky. Ta mi řekla že plod odpovídá na 6+5, ale do zprávy mi napsala 7+0, a ať se objednám na prvotrimestrální screening. A na další kontrolou mám jit za 4 týdny, a prý mi dá tehotenskou průkazku, odebere krev, a moč. Jenže mám strach aby se něco do té doby nestalo. Nevolnosti jsem měla jen párkrát jen spíše únava a hlad. :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.4.23 11:15

A co čekáš zde? Tohle je normální průběh. A zda to bude ok nebo ne ti ani nikdo neřekne, ani nevyvesti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1792
3.4.23 11:16

@Vall258 V této fázi se uvádí stáří plodu dle menstruace a proto zřejmě uvedeno 7+0. Dle UTZ se hodnotí až v 1. screeningu, který se provádí v 1. trimestru. Pokud se něco stane, tak bohužel v této fázi se nedá moc udělat. Důležité je při jakémkoliv krvácení/špinění kontaktovat svého lékaře, aby udělal vyšetření. Nicméně kontroly 1× za měsíc jsou standardní, takže určitě není zapotřebí stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
3.4.23 11:26
@Vall258 píše:
Dobrý den. Před 14 dny jsem byla u své doktorky. Ta mi řekla že plod odpovídá na 6+5, ale do zprávy mi napsala 7+0, a ať se objednám na prvotrimestrální screening. A na další kontrolou mám jit za 4 týdny, a prý mi dá tehotenskou průkazku, odebere krev, a moč. Jenže mám strach aby se něco do té doby nestalo. Nevolnosti jsem měla jen párkrát jen spíše únava a hlad. :think: :roll:

Co se stane se stane. I kdyby si k doktorovi chodila každý týden tak si nic nepomuzes. Začátek je buď a nebo.
Kontrola po 4 týdnech je normální. I tvoje příznaky. Zbytečně se akorát stresujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
3.4.23 11:31

A co bys chtěla víc? I kdyby bylo něco blbě, tak v týhle fázi s tim doktor stejně nic nezmůže, proto jsou ty kontroly nastavené takhle. To ti potvrdí každý gyndař.

• Citovat
  • Upravit
1402
3.4.23 11:44

No do screeningu se těhotenství udává podle MS, pak dle daného termínu porodu, nebo takhle jsem to měla vždycky já. Kontrola za 4 týdny mi přijde optimální, ale můj gynekolog říkal, že momentálně se objednávají ženský na screening až když má plod určité míry. Tak zvláštní že se máš objednat tak brzy. Ale asi každý doktor to má jinak. Já kvůli tomu, že plod byl asi o 1.5cm menší než chtějí na screeningu musela týden čekat až povyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.23 11:58

@Vall258 Snažte se být v klidu. Teď lékař stejně nic nenadělá a vy si stresem jen přitížíte. Úplně si vybavuji sebe :). Každý má průběh jiný, některé ženy pořád zvrací a je jim špatně, některé ani nepoznají, že jsou těhotné. Kamarádka byla ve stresu, protože jí nebylo zle a říkala, že to určitě nevyjde a za 3 týdny má termín :) a užila si těhotenství bez obtíží.
Tak Vám přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2080
3.4.23 12:13

Já chápu tvoje obavy ale bohužel ty kontroly jsou takhle nastavené a je to úplně standardní postup u každého gynekologa. Bohužel prostě tyhle začátky je to všechno buď a nebo. Heleď já si myslím že každá těhotná na začátku má tyhle pocity :oops: hlavně se nestresuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí