Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,1.10.23 jsem nastoupila do nové práce, kde mám 3 měsíce zkušební dobu a smlouvu na dobu určitou 1 rok.
Díky,
Zjistila jsem, že jsem těhotná a nevím, jak se to bude řešit.
Když to teď v práci oznámí, tak mě vyhodí ve zkušebce? Když mě nevyhodí, tak mi neprodlouží smlouvu a já budu bez peněz?
Lucka
Co děláš za práci? Když to půjde, výdrž do nástupu na MD
Kdyz mas smlouvu na rok, proč bys měla být bez peněz?
Když tě nevyhodí ve zkušební době, tak ti na 99% skončí smlouva po tom roce a to už budeš stejně doma.
Oznámila bych to zaměstnavateli až po skončení zkušebky, pak budeš pracovat až do nástupu na MD, pak máš rodičák. Co bude potom je už na domluvě mezi tebou a zaměstnavatelem.
@Anonymní píše:
Ahoj,1.10.23 jsem nastoupila do nové práce, kde mám 3 měsíce zkušební dobu a smlouvu na dobu určitou 1 rok.
Díky,
Když to teď v práci oznámí, tak mě vyhodí ve zkušebce? Když mě nevyhodí, tak mi neprodlouží smlouvu a já budu bez peněz?
Lucka
Oznámila bych až po zkušebce. Dvě třetiny těhotenství bohužel nedopadají v prvním trimestru dobře, takže oznámila bych fakt později, až bude jistota, že vše je, jak má být, těhotenství je prosperující atd. Aby tě ve zkušebce nevykopli pro nic.
Ahoj,
1.10.23 jsem nastoupila do nové práce, kde mám 3 měsíce zkušební dobu a smlouvu na dobu určitou 1 rok.
Díky,
Lucka