Práce na zkrácený úvazek - zástup

Anonymní
25.10.23 19:50

Práce na zkrácený úvazek - zástup

Dobrý den, ahoj,
nastoupila jsem před více jak třemi lety na práci na zkrácený úvazek - 6h denně. Dělám práci v administrativě. Teď jsem si dovolila být chvíli nemocná, měla jsem pozitivní test na covid, horečky, bylo mi zle a byla jsem 14 dní doma. Teď jsem od nemoci v práci 3 den a přišla za mnou moje nadřízená, že kolegyně je nemocná, že jsem byla taky nemocná a že jí budu od zítra zastupovat já. Nojo, ale kolegyně má plnou agendu na 8 hodin. Má otázka zní, jestli vůbec jde, aby člověk, co pracuje na zkrácený úvazek zastupoval někoho kdo dělá na plný úvazek.
Ps: práci právě na zkrácený úvazek jsem volila z důvodu svého zdravotního stavu, jsem osoba OZP a pobírám invalidní důchod.
Děkuji za odpovědi
Anonym: zdravotní stav, práce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
696
25.10.23 19:58

Řekla bych to nadřízené, že nemůžeš zastupovat někoho, kdo dělá na plný úvazek s takovým objemem práce a ty tím pádem nebudeš stíhat, tak aby s tím nadřízená počítala. Ale předpokládám, že jí tohle nezajímá..tak jí jen připomeň, jakou máš ty smlouvu na zkrácený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 20:01

@eileithia Já si říkám, jestli to není jejich cíl, abych neodešla. Musí jí být jasné, že za 6 h nestihnu svojí 6h a cizí 8h agendu.. Ona pak na mě bude akorát hnusná, že nestíhám a stejně to skončí tak, že odejdu…

• Citovat
  • Upravit
44208
25.10.23 20:08
@Anonymní píše:
Dobrý den, ahoj,
nastoupila jsem před více jak třemi lety na práci na zkrácený úvazek - 6h denně. Dělám práci v administrativě. Teď jsem si dovolila být chvíli nemocná, měla jsem pozitivní test na covid, horečky, bylo mi zle a byla jsem 14 dní doma. Teď jsem od nemoci v práci 3 den a přišla za mnou moje nadřízená, že kolegyně je nemocná, že jsem byla taky nemocná a že jí budu od zítra zastupovat já. Nojo, ale kolegyně má plnou agendu na 8 hodin. Má otázka zní, jestli vůbec jde, aby člověk, co pracuje na zkrácený úvazek zastupoval někoho kdo dělá na plný úvazek.
Ps: práci právě na zkrácený úvazek jsem volila z důvodu svého zdravotního stavu, jsem osoba OZP a pobírám invalidní důchod.
Děkuji za odpovědi
Anonym: zdravotní stav, práce

Pro příště doporučuju vše, co nemůžeš a nechceš ze zdravotních důvodů dělat, nechat si zaznamenat smluvním lékařem při vstupní prohlídce.
Lékař může omezit počet hodin práce denně a taky vypsat nevhodné a zakázané činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.10.23 20:11

Asi nerozumíš, co je zastup. Administrativa, cobse nemusí dělat 14 dní, hmmm nějak si to nedokážu představit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 20:13

@Bubla Bůčková věř mi, že u nás ve státním na úřadě je práce víc než dost..

• Citovat
  • Upravit
65432
25.10.23 20:16
@Anonymní píše:
Dobrý den, ahoj,
Děkuji za odpovědi
Anonym: zdravotní stav, práce

no a ta kolegyně stíhala práci svých osmi hodin a tvých šesti? Když to takhle sčítáš dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.10.23 20:17

Aha státní :mrgreen: no ale zástup znamená, že řešíš omezenou dobu to co hoří kolegyni, ne že děláš 6+8 hodin denně přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 20:19

@vokishka ona mě nezastupovala, to zaprvé. Zastupoval mě pán, který kromě občasné výpomoci mé nadřízené nemá co dělat. A i kdyby mě zastupovala, je snad zdravá, může tam být přesčas. Má zástup proplacený. Já jsem podepsala smlouvu na 6 hodin. Takže já fakt nezvládnu dělat 8 jen proto, že mi dali zástup

• Citovat
  • Upravit
65432
25.10.23 20:28
@Anonymní píše:
@vokishka ona mě nezastupovala, to zaprvé. Zastupoval mě pán, který kromě občasné výpomoci mé nadřízené nemá co dělat. A i kdyby mě zastupovala, je snad zdravá, může tam být přesčas. Má zástup proplacený. Já jsem podepsala smlouvu na 6 hodin. Takže já fakt nezvládnu dělat 8 jen proto, že mi dali zástup

tak uděláš to nejnutnější, to je přece normální, že za sebe lidi zaskakují. Jsou věci, které počkají, některé se ale musí řešit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
25.10.23 20:30
@Anonymní píše:
@vokishka ona mě nezastupovala, to zaprvé. Zastupoval mě pán, který kromě občasné výpomoci mé nadřízené nemá co dělat. A i kdyby mě zastupovala, je snad zdravá, může tam být přesčas. Má zástup proplacený. Já jsem podepsala smlouvu na 6 hodin. Takže já fakt nezvládnu dělat 8 jen proto, že mi dali zástup

Zkrácenému úvazku nelze nařídit přesčasy… a ještě můžou být zadarmo :mrgreen:
 https://www.finance.cz/…ecny-uvazek/

Příspěvek upraven 25.10.23 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
25.10.23 20:31
@Monchichik píše:
Zkrácenému úvazku nelze nařídit přesčasy…

a není to tak, že můžeš nařídit ty hodiny do plného úvazku? Ale navíc už pak ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
25.10.23 20:33

@vokishka ne, nemůže…našla jsem k tomu výš článek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.10.23 20:33
@vokishka píše:
tak uděláš to nejnutnější, to je přece normální, že za sebe lidi zaskakují. Jsou věci, které počkají, některé se ale musí řešit hned.

Jo počkej, nemají to v tom státním přece tak, že když dělají za někoho půl měsíce dostanou i půlku jeho platu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 20:57

@Bubla Bůčková u nás máš za zástup měsíčně 2500 navíc. Ale i kdyby půlku platu, já to prostě za 6 h nestihnu. Mě je jedno, co tam za těch 6 hodin budu dělat, jestli budu dělat svojí agendu, kolegyně nebo tam budu mýt okna. Ale uplyne 6 hodin a mizím. Ať to stihnu nebo ne.
@Monchichik to mi stačí, děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí