Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to tak, pri snizenem uvazku nelze praci navic naridit. Ve skolstvi se na to nehraje, snad budes mit vic stesti
@matkabagristy Teď už vím, že mi přesčas nařídit nemůže. A co když mi řekne, což nevylučuji, že budu muset stihnout za těch 6h svojí agendu a i kdyby to nejakutnější od kolegyně?
@Anonymní píše:
@matkabagristy Teď už vím, že mi přesčas nařídit nemůže. A co když mi řekne, což nevylučuji, že budu muset stihnout za těch 6h svojí agendu a i kdyby to nejakutnější od kolegyně?
u vas se to tezko meri. Ale vsichni vedi, ze za dva pracovat nemuzes. Se to jako obvykle nejak utrepe. Oni se jen papirove jisti, ze je zastup.
@Anonymní píše:
@vokishka ona mě nezastupovala, to zaprvé. Zastupoval mě pán, který kromě občasné výpomoci mé nadřízené nemá co dělat. A i kdyby mě zastupovala, je snad zdravá, může tam být přesčas. Má zástup proplacený. Já jsem podepsala smlouvu na 6 hodin. Takže já fakt nezvládnu dělat 8 jen proto, že mi dali zástup
Prosím tě, od kdy je ve státním zástup proplacený. Nebo hodiny navíc? Přesčasy se neproplácejí, pokud nejsou speciálně nařízené a to většinou neschválí personální kvůli penězům…
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková u nás máš za zástup měsíčně 2500 navíc. Ale i kdyby půlku platu, já to prostě za 6 h nestihnu. Mě je jedno, co tam za těch 6 hodin budu dělat, jestli budu dělat svojí agendu, kolegyně nebo tam budu mýt okna. Ale uplyne 6 hodin a mizím. Ať to stihnu nebo ne.
@Monchichik to mi stačí, děkuji
Ty jsi zaměstnanec snů. To se nedivím, že se tě chtějí zbavit…
@nozu přesčasy ne, ty se dají vybrat jako dovolená. Zastup zaplacený máme.
@nozu Zaměstnanec snů
když sem ozp a mám smlouvu na 30 hodin týdne, budu dělat 30 hodin týdně. Kdybych zvládala dělat přesčasy nebo 8 hodin, nebudu nastupovat na zkrácený úvazek za krácené peníze..
@nozu také nám tu zkušenost, zástup je povinnost a přesčasy nejsou nutné- klouzavka.
Holt asi záleží, kde děláš
@Anonymní píše:
@vokishka ona mě nezastupovala, to zaprvé. Zastupoval mě pán, který kromě občasné výpomoci mé nadřízené nemá co dělat. A i kdyby mě zastupovala, je snad zdravá, může tam být přesčas. Má zástup proplacený. Já jsem podepsala smlouvu na 6 hodin. Takže já fakt nezvládnu dělat 8 jen proto, že mi dali zástup
A z jaké pozice ty hodnotíš, kdo co dělá, jestli má co dělat a jestli může mít přesčas? Možná když nebudeš ztrácet čas na sledování a hodnocení okolí, stihneš toho víc.
Jako řešení vidím jedině dospělou a transparentní rozmluvu se šéfovou, jak si tu práci rozvrhnout a prioritozovat v daném čase.
@Anonymní píše:
A teď se tě zeptám, ty skutečně děláš tu svoji agendu celých šest hodin? Nebo to mas hotové třeba za 4,5?
Tebe bych teda chtěla mít v kanclu… Zástup je zcela normální, normálně se tu zastupujeme, nic za to není. Jednou jsem na dovolené já, jednou kolegyně. Úvazky máme různé, od 5 do 8 hodin. Řeší se za zástup důležité věci, které se udělat musí, řeší se problémy. Nebudeš dělat 8 hodin její práci!
Teda jako ale napsat, že ona je zdravá, že může dělat přesčas? To je ubohé.
@g.sandova ubohé možná, ale je to pravda. Kdybych byla zdravá, neměla bych ID II. stupně
@ritterqa jo, můžu říct, že kromě cesty na záchod a kousaní do rohlíku při ťukání druhou rukou do pc opravdu pracuji.. ja si nechodím vařit kafe ani nechodím na pokec do vedlejšího kanclu ![]()