Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer maminky i snažilky=) Chci se zeptat zda některé z vás mají, či měli podobný „problém“ jako já. 11.října jsem začala brát první antikoncepci. Neměla jsem žádný problém s ní ale po 10 dnech jsem z ničeho nic začala špinit a poté se mi jakoby rozjelo krvácení s kterým vychází i „pucky“- zřejmě kousky sliznice. PNechráněný pohlavní styk jsem měla hned asi 5 den od braní antikoncepce. Poté co se mi rozjelo to špinění tak mi je zle, téměř denně zvracím, dělají se mi návaly, vadí mi jakýkoliv pohled na jídlo, bolí mě prsa a píchá mi občas v podbřišku,hrozná citlivost-náladovost…Takže se ptám, mohou to být příznaky těhotenství nebo to vše souvisí s antikoncepcí??? děkuji za poradění =)
![]()
IvankaSvehl píše:
Dobrý večer maminky i snažilky=) Chci se zeptat zda některé z vás mají, či měli podobný „problém“ jako já. 11.října jsem začala brát první antikoncepci. Neměla jsem žádný problém s ní ale po 10 dnech jsem z ničeho nic začala špinit a poté se mi jakoby rozjelo krvácení s kterým vychází i „pucky“- zřejmě kousky sliznice. PNechráněný pohlavní styk jsem měla hned asi 5 den od braní antikoncepce. Poté co se mi rozjelo to špinění tak mi je zle, téměř denně zvracím, dělají se mi návaly, vadí mi jakýkoliv pohled na jídlo, bolí mě prsa a píchá mi občas v podbřišku,hrozná citlivost-náladovost…Takže se ptám, mohou to být příznaky těhotenství nebo to vše souvisí s antikoncepcí??? děkuji za poradění =)![]()
Udělala bych si test. Ale je fakt, že mě po prvním platu antiko narostly prsa, dělalo se mi zle každé ráno, měla jsem chutě.. až jsem měla strach, že je to těhu. Ale teď dobírám třetí plato a konečně se to zlepšilo. Teda prsa zůstaly
, ale jinak už mi není tak zle.. ![]()
Ahoj,já si taky spíš myslím,že je to nevhodnou antikoncepcí,i když těhu tady vyloučit nemůžeme.Já jsem brala dva roky hormony na upravení cyklu a každý měsíc jsem měla klasické těhu příznaky (nevolnost,návaly,citlivost na pachy,citlivá prsa,bolest v podbřišku).Když jsem pak konečně těhu byla,tak to bylo úplně jiné.Takže tabletkové hormony,ať je to antikoncepce nebo něco jiného nemusí vždycky sedět.Být tebou tak to zkusím změnit.Já brala antikoncepci 8 let a neměla jsem s tím žádné takové problémy.Poraď se určitě s doktorem než začneš brát další platíčko.
martina.se píše:IvankaSvehl píše:Udělala bych si test. Ale je fakt, že mě po prvním platu antiko narostly prsa, dělalo se mi zle každé ráno, měla jsem chutě.. až jsem měla strach, že je to těhu. Ale teď dobírám třetí plato a konečně se to zlepšilo. Teda prsa zůstaly
Dobrý večer maminky i snažilky=) Chci se zeptat zda některé z vás mají, či měli podobný „problém“ jako já. 11.října jsem začala brát první antikoncepci. Neměla jsem žádný problém s ní ale po 10 dnech jsem z ničeho nic začala špinit a poté se mi jakoby rozjelo krvácení s kterým vychází i „pucky“- zřejmě kousky sliznice. PNechráněný pohlavní styk jsem měla hned asi 5 den od braní antikoncepce. Poté co se mi rozjelo to špinění tak mi je zle, téměř denně zvracím, dělají se mi návaly, vadí mi jakýkoliv pohled na jídlo, bolí mě prsa a píchá mi občas v podbřišku,hrozná citlivost-náladovost…Takže se ptám, mohou to být příznaky těhotenství nebo to vše souvisí s antikoncepcí??? děkuji za poradění =)![]()
, ale jinak už mi není tak zle..
Test si udělám a tak nějak doufám že to bude od antiny, páč miminko by bylo neplánované…ale když už by bylo, tak samozřejmě to s radostí příjmu=) Každopádně v pondělí bych měla dobrat plato, pak 7 dní pauza a pak další plato, takže pokud nebudu těhu tak budu pokračovat a doufat že si tělo zvykne na prášky=)
Jsou to nejspíš celkem běžné zvykací potíže ( nevolnosti, neprav. špinění, bolesti podbřišku atd.), určitě nevysazuj a počkej alepsoň ty 3 cykly, pokud i tak budou potíže, tak je to na změnu, ale většinou se po platu až dvou tyto změny srovnají. Na druhou stranu pokud je to tvoje první antikoncepce, tak se má min.týden až 10dní chránit jinak, takže teoreticky můžeš být i těhotná, ale pochybuju, že by se to projevovalo tak brzo..Těch 7-10dní se má dodržovat i při chybě v užívání. Je dobrý si přečíst příbalový leták, tam toho píšou dost ![]()
jowana píše:
Jsou to nejspíš celkem běžné zvykací potíže ( nevolnosti, neprav. špinění, bolesti podbřišku atd.), určitě nevysazuj a počkej alepsoň ty 3 cykly, pokud i tak budou potíže, tak je to na změnu, ale většinou se po platu až dvou tyto změny srovnají. Na druhou stranu pokud je to tvoje první antikoncepce, tak se má min.týden až 10dní chránit jinak, takže teoreticky můžeš být i těhotná, ale pochybuju, že by se to projevovalo tak brzo..Těch 7-10dní se má dodržovat i při chybě v užívání. Je dobrý si přečíst příbalový leták, tam toho píšou dost
Bylo mi řečeno že tato antikoncepce chrání již třetí den. Ikdyž uznávám že je to moje chyba…
Akorát mě zaráží, jestli jsou to příznaky k antikoncepci , tak jakto že 10 dní to bylo vše OK a najednou bumprásk…
když začneš antiko brát první den MS, tak by měla chránit od začátku…
jinak podle mě to bude zvykání si na prášky, já to měla taky tak, dokonce sem stejné stavy měla, když jsem po letech měnila jednu antiko za jinou…
Ahoj,
přečti si příbalový leták - tam by mělo být napsané nejen kdy se má začít brát a po jaké době začíná fungovat, ale i jaké nežádoucí účinky se mohou vyskytnout i co máš v takovém případě dělat (to co popisuješ jsou podle mě právě ty nežádoucí účinky).
kašlunato píše:
Ahoj,
přečti si příbalový leták - tam by mělo být napsané nejen kdy se má začít brát a po jaké době začíná fungovat, ale i jaké nežádoucí účinky se mohou vyskytnout i co máš v takovém případě dělat (to co popisuješ jsou podle mě právě ty nežádoucí účinky).
Také se přikláním k té antikoncepci. Příbalový leták sem pročetla od zhora dolu=D Některé účinky tam jsou ale některé ne… Špinění teď ustává, zle mi je jen v dopoledních a pak večerních hodinách…Každopádně vyzkouším testík a uvidíme…
Takže zítra mi bude končit 7 denní pauza a menstruaci jsem zatim nedostala…nejspíš bude někde zádrhel…Špinění mi skončilo minulý týden v pondělí takže jsem měla teď klid ale nervy mi jednou nanovo…Menstruace nikde, příznaky které jsem měla předtím vymizely. Teď akorát mám strašně šupinkaté bradavky a „žilnaté“ prsa… S tím že sem nedostala menstruaci asi prochladnutí nemůže souviset,že? Prostože sem asi pochladla,jelikož pořád lítám čurat…
kikinka7550 píše:
a test jsi di už dělala?
Nedělala, právě se chystám… sice si myslím že bych neměla být těhotná,ale ze všech tě symptomů a tak nejsem vůbec moudrá…