Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Jsem těhotná v 18tt. Hodně se ohýbám a čupám si. Nevadí to v těhotenství ničemu?? Nemůžu nijak ohrozit prcka, když se rychle ohnu dolů??
Děkuji za odpovědi
Ahoj,
no evidentne jeste nemas bricho.. ![]()
Az ti pupek trochu povyroste uvidis,ze se ohybat temer prestanes…
Neboj, nicemu to nevadi…
j
já si myslím že vůbec nemusíš mít obavy.. já už se sice přes mý mega břicho ani neohnu ani nic, ale jinak jsem celý těhu dělala všechno tak jak před těhu.. nedávno jsem myla okna a věšela záclony, neustále vytírám a vysávám protože to za mě nikdo neudělá.. takže neboj a neomezuj se pokud nemáš rizikový nebo těhu s nějakými zdravotními komplikacemi ![]()
Spíš se ti zatočí hlava
Mně třeba ohýbání moc přijemné není, dřepění mi vytýkala dětská doktorka, že tlačím nohama na břicho (i když podle mě dřepím tak, že mám břicho mezi nohama), ale jak mám těhotná obsluhovat 2,5leté dítě, to už mi neporadila ![]()
Dřepám i ohýbám se normálně, tak jak je mi to příjemné a v pohodě.
Jéé, jak ráda bych se ohnula nebo si dřepla, aby mě přítel nemuse zavazovat boty, navlíkat ponožky..a o dalších milion věcech nemluvě..neboj, naroste pupek, přestaneš se ohýbat..jednoduše proto, že už to nepůjde..
Lyrica: háá konečně někdo kdo si též neobuje ani ponožku bez cizí pomoci
já už je teď stejně ani nenosím, zima nezima, nazuju pantofle jen tak protože mám jaksi nožičky tak dvojité díky otokům… ![]()
lyrica píše:
Jéé, jak ráda bych se ohnula nebo si dřepla, aby mě přítel nemuse zavazovat boty, navlíkat ponožky..a o dalších milion věcech nemluvě..neboj, naroste pupek, přestaneš se ohýbat..jednoduše proto, že už to nepůjde..
Kdy to přestane jít - ty ponožky? Z minula si to pamatuju, ale nevím, kdy to přišlo - furt na to čekám a zatím to jde
Pardon za OT
![]()
Gabrielaaa píše:
Lyrica: háá konečně někdo kdo si též neobuje ani ponožku bez cizí pomocijá už je teď stejně ani nenosím, zima nezima, nazuju pantofle jen tak protože mám jaksi nožičky tak dvojité díky otokům…
Angua hehe, není to podle týdne, ale podle toho, jak velkej domek si postaví mimís
![]()
Já budu končit 37tt a fááákt ani za boha jako..ale myslim, že problém nastal kolem 32tt
![]()
OT podruhé: Krááásný metříky ![]()
Příspěvek upraven 25.10.11 v 11:31
Anet ![]()
zrovna jsem si říkala, jestli už náhodou nejsi v porodnici.. ![]()
holky,
já si ponožky navlíknu, boty taky, obojí si i sundám, ale je to už obtížné.. když je na blízku manžel, sundá mi botky on ![]()
dřep já kvůli kolenům neudělám normálně, teď je to o dost horší, s těmi kily navíc ![]()
chtěla bych rodit v kleče, nebo alespoň tu polohu střídat, protože se mi v poloze v kleče líp dýchá, ale kolena to asi nevydrží, tak jsem na sebe fakt zvědavá..
Tak to jste mě uklidnily
. Břiško mám zatím malý, takže si to nějak neuvědomím, že jsem těhu… Rizikový nemám… No taky počítám do budoucna, že si neobuju ani ponožky… bývala jsem celkem pohyblivá a teď už narazím na něco co nejde tak hladce
.
Lyrica, no naše beruška nemá domek, ale palác - lidi mi nevěří, že rodím až v lednu
Tak se právě divím, že to ještě jde. Ale třeba mám už jenom nějaké ty 3 týdny a končím ![]()
Děkuju za pochvalu metříků
![]()
S obouváním - jsem šťastná, že se obouváme v mezipatře, bo na schodech to ještě dávám. Ovšem bez schodů je to už teď, jak velrybí tanec
![]()
Angua píše:lyrica píše:Kdy to přestane jít - ty ponožky? Z minula si to pamatuju, ale nevím, kdy to přišlo - furt na to čekám a zatím to jde
Jéé, jak ráda bych se ohnula nebo si dřepla, aby mě přítel nemuse zavazovat boty, navlíkat ponožky..a o dalších milion věcech nemluvě..neboj, naroste pupek, přestaneš se ohýbat..jednoduše proto, že už to nepůjde..Pardon za OT
![]()
U mě to bylo tak cca poslední měsíc, měsíc a půl
ale naštěstí bylo léto, tak ponožky nebyly skoro potřeba (aspoň jedna výhoda
), ale třeba takový stříhání nehtů na nohách, to byla teprv sranda
![]()
a k dotazu. Já se ohýbala dokud to šlo, dřepala si, do toho jsem zvedala 14 kilový batole a nevypadá, že by mimču uškodilo… ![]()
Jj, taky zvedám, nosím… 15,5 kg. Ale jsem trénovaná, tak to snad neva ![]()
Jinak já břicho pořádně neměla, Anguo - mně zas nikdo nevěřil, že už mám dva dny po termínu a mám jen takový břicho, takže on si asi člověk nevybere
, ale přišlo mi to o to horší, protože mi prcek pak hrozně tlačil do žeber, když jsem se potřebovala ohnout…
![]()