Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem si ho nejak „extra“ neuzivala… ![]()
Hledali jsme bydleni, asi v tom dvacatem tydnu jsme koupili byt, muselo se vse rekonstruovat, zarizovat, do toho jsem sem tam odskakovala do prace, jakmile se dokoncila rekonstrukce, tak jsme se stehovali (mesic pred terminem) no a to jsem musela honem uklidit, nachystat, vyprat a vyzehlit… ![]()
Ale jinak to bylo kraaaaaasne obdobi!
Jo, uzivala jsme si to, jak jsem po probehanem dni lehla do postela a mala mi davala jasne najevo, ze jise spat nechce, at nelezim na levem boku ale otocim se na pravy a at si jako nemyslim, ze budu lezet - kopla me do mocaku a ja musela jit na zachod a tak dokola… ![]()
Hned bych do toho sla znova! ![]()
Ahoj, tak já mám problémy v rodině stále, v těhotenství se to vystupňovalo, ze začátku jsem neustále brečela. Pak jsem se ale prostě soustředila jen na malýho, chodila plavat, chystala mu oblečky a pokojík , chodila na těhu cvičení.Hodně jsme jezdili po výletech. Takže taky nic moc užívání, ale cítila jsem se přitom všem dobře
levmah28 Já si těhotenství užívám, tak že na všechny starosti kašlu a hodím je za hlavu ve chvíli kdy maličký začne kopat. Vždycky se při tom musím usmát a pohladit si bříško ![]()
I u nakupování oblečků a všeho roztomilého vypínám a na starosti kašlu
Myslím si, že jsem krásnější období nezažila ![]()
Pokud to trošku jde, tak kašli na starosti a věnuj se sama sobě a mimču ![]()
Ono pokud máš vážné rodinné problémy, tak to s užíváním bude asi horší…Asi opravdu jen se snažit soutředit na to pozitivní, na miminko, číst si nějaké veselé mateřské příběhy ![]()
Já jsem si obě těhotenství fakt „užila“, žádné zdravotní problémy jsem neměla, i když jsem byla starší rodička. Ani se mi nechtělo rodit, jak se mi to líbilo
Skončila jsem v práci asi v 5 měsíci, protože jsem se stěhovala k manželovi, uklízela byt, chystala věci, chodila jsem do cukráren, navštěvovala kamarádky na mateřské, taky jsme jeli na poslední bezdětnou dovolenou s manželem tady v čechách a bylo to príma.
Ovšem po narození synka začal hukot ![]()
V prvním těhotenství jsem ve 21tt odcházela na PN, takže pak už jsem si ho užívala tak, že jsem hodně spala. Klidně celý den
. Přečetla jsem i hromadu knížek, scházela se s kolegyněma na obědy a kafíčka, prostě pohoda.
Teď to určitě hrozit nebude, těhotenství si užívám péčí o batole ![]()
já jsem si těhotenství užívala maximálně… neměla jsem žádné problémy, bolesti, komplikace, slušelo mi to víc než dřív a moc jsem nepřibírala, takže pohoda… chodila jsem si po kavárnách, poslouchala, jak mi to sluší a těšila se na mimčo ![]()
Já jsem si těhotenství taky pěkně užila, teda ještě užívám. Sice jsme se s přítelem ve 4 měsíci stěhovali, takže bylo i dost práce a změn. Ale aspoň jsem úplně nezlenivěla, protože jsem musela být kvůli problémům na začátku a nevhodné práci na nemocenské. Teď mi ještě zbývá nějakých 7 týdnů do porodu asi..ale už je to nic moc..nemůžu v noci pořádně spát, všecko bolí atd atd
Ale je to hezké období moc pro mě ![]()
Neužívám…vůbec…otec dítěte se na mně vykašlal ještě než jsem to zjistila…pak už si ani nebyl ochoten promluvit…Cítím se strašně…
ottla píše:
Neužívám…vůbec…otec dítěte se na mně vykašlal ještě než jsem to zjistila…pak už si ani nebyl ochoten promluvit…Cítím se strašně…
Kakami píše:ottla píše:
Neužívám…vůbec…otec dítěte se na mně vykašlal ještě než jsem to zjistila…pak už si ani nebyl ochoten promluvit…Cítím se strašně…strašný
A proč bylo pro tebe nejhorším obdobím života???
protože jsem měla problémy…krvácení, žlučníkový záchvaty min. 3× do týdne, zánět slinivky…neskutečný bolesti stydké kosti, pánve a celé té oblasti..ale né na konci ale už tak od 20 týdne…nemohla jsem ležet, sedět, chodit…hnus fuj blit..denně jsem to ořvala a počítala dny kdy to skončí…No a ve finále, kdybych věděla co mě čeká, tak bych si to snad i užívala… ![]()
Já jsem měla první těhotenství naprosto bezproblémové a moc jsem si ho neužila-první dva trimestry jsem si furt nebyla jistá,jestli dítě chci.Manžel ho chtěl moooc,tak jsem souhlasila,ale přesvědčená jsem o tom nebyla.Ve třetím trimestru se to zlomilo a já se začala konečně těšit-malý je super a kdyby bylo třeba,udělala bych pro něj cokoli… ![]()
Druhé miminko jsem chtěla moc a těšila jsem se,jak si těhotenství konečně užiju od začátku do konce-o miminko jsem téměř v půlce přišla.Ale brzy jsem otěhotněla znovu.Čekám holčičku a i když mě furt provázejí komplikace(opakující se kvasinky,infekce,špatné triple testy,amniocentéza atd.) a problémy,jak mě malá kopne,děsně si to užívám,protože vím,že je vpořádku.Jsem 30tt a nemůžu se dočkat porodu,až malou konečně uvidím.Na druhou stranu mám rizikové a tak se moc bojím předčasného porodu a že mi malou vezmou do inkubátoru.Ale už si říkám,že i kdybych ji neudržela do termínu,má veliké šance,že bude vpořádku…
Ale někdy je to fakt hooodně těžké…
Přeji hezké dopoledne.Jsem 21tt a chci se zeptat jak si užíváte těhotenství?Nějak jsem nepřišla na to jak se to dělá
Ptám se proto,že máme dosti vážné problémy v rodině,a hodně mě to vyčerpává.Jsem na rizikovém těhu.Jak jste si těhotenství užily vy?