Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli se může v těhotenství jíst sushi? Moje doktorka mi řekla, že bych neměla, ale druhý doktor řekl, že to nevadí, tak nevím, co si vybrat.
Ahoj v knizce kterou jsem hodne louskala cele tehu-Co cekat v radostnem ocekavani -pisou ,urcite nejist,zadne syrove maso,ani ryby a plody more…
Susi bez ryb se taky dela ale bala bych se uz toho ze se to kraji a pripravuje na stejnem prkenku atd.. ![]()
Ahoj, já tedy během těhotenství sushi jedla a hodně. Ale když jsem si ho dala během kojení, syn dostal vyrážku - s velkou pravděpodobností to spíše bylo ze zázvoru, nebo sojové omáčky, ale přesto teď mám sishi pauzu
Tak - přesto, že jsem ho sama jedla - bych sushi asi v těhu nedoporučila…
Ahoj já na sushi v těhotenství byla a asi dva dny na to jsem viděla pořad,kde říkali,že sushi v těhotenství se nesmí jíst,jelikož špatně pusobí na nervový systém,takže se to nedoporučuje.
To co jsem cetla ja se tykalo listeriozy a salmonely kterou muzes dostat z jakehokli syroveho masa a plisnovych syru a td ![]()
Jedla jsem ho v těhu několikrát, byla jsem tím skoro posedlá - nějak jsem potřebovaly ty syrové ryby a děsně mi chutnaly ty mořské řasy. Jo a neodpustila jsem si ani tatarák…
Moje tělo si samo říkalo,co chce a co ne. Např. plísňové sýry mi naprosto přestaly chutnat…
Pokud si budeš sushi dělat sama nebo víš, že mají v restauraci čerstvé, tak bych se nebála, ale opatrně na zázvor, wasabi i sojovku, aby tě moc nedráždili.
Já jsem si teď na Silvestra nadělala jednohubek s uzeným lososem (to je vlastně taky syrová ryba) a žijem s prckem oba ![]()
Co by měli pak říkat takoví eskymáci, ti toho syrového masa taky pojí nebo minimálně v minulosti pojedli… ![]()
hmmm uzenýho lososa toho ted naprosto miluju,a je to taky syrová ryba.a občas nivu.no hold nejde odolat ![]()
Já jsem prvních pět měsíců nejedla nic „rizikového“, pak jsem si začala postupně „povolovat“.
Sushi jsem si dala jen doma dělané. Jinak bych si nedala třeba to, co prodávají v supermarketu, kdovíjak dlouho jsou staré ty suroviny. Ale mám oblíbenou sushi restauraci, kde mám jistotu, že je vše čerstvé, dokonalé , tam bych se nebála.
Jojo, nivu si taky ráda dám. Ještě jsem měla druhé chlebíčky - s hermelínem ![]()
Já jsem se rozhodla „rizikové“ potraviny neřešit, zvlášť poté, co jsem si přečetla kapitolu v knize od pana Fořta, kde těhulím na 2 stranách zakázal veškeré potraviny, kromě pasterizovaného kozího mléka a balené vody (no, možná že zbylo pár druhů zeleniny).
To by se musel člověk úplně zcvoknout
![]()
Děkuju za názory, počkám do konce třetího měsíce a pak si sem tam asi sushi dám, mám na něj hroznou chuť. Chodíme do restaurace která je vyhlášená, mají tam vše čerstvé, tak doufám, že bude vše ok. Doktor mi taky říkal, že pokud je ryba čerstvá, tak se nic nestane.
ac sushi normalne mam moc rada, tak v tehu jsem ho mela dvakrat maximalne a moc mi nejelo, ted pri kojeni nebyla prilezitost, zatim…
Jinak Forta bych neresila - obcas ma dost radikalni a obcas si i pekne protireci, ja jeho knihu znechucena odlozila cca po 10 strankach.
Neprihlasena Hanka1fi2
@Angua souhlas!
co si myslite ze jedly nase maminky nebo babicky?? ty se v nicem neomezovaly protoze nic nevedely, pritom minule generace maji zdravejsi korinek nez my. Je sice pravda ze jidlo bylo mozna prirodnejsi ale rozhodne jedly proste to, na co mely momentalne chut a ne to co „mohly“
Teeeeda…tak ja chodim na sushi pravidelne jednou tydne a vubec by me nenapadlo to kvuli tehu nejist! Vzdyt je to to nejzdravejsi co muze vubec byt! Zase to nekdo prehani. Samozrejme, ze kdyz si to koupite v Cechach v supermarketu, tak bych to do pusy nevzala, ale chodim do restaurace, kde je tak narvano kazdej den, ze maso je vzdy cerstve a kucharum muzete koukat pod ruce. A ze si davam extra wasabi a extra zazvor, to uz cisnici vedi. Mam na to proste hroznou chut!
Co by asi delali tehotny Japonky?…by umreli hlady, kdyby nesmeli sushi!
Myslim, ze nahnile ovoce a zelenina z Lidlu, ktere je v akci a lidi to berou po bednach, je mnohem nebezpecnejsi! ![]()