Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat
Jsem tehotna podle vypoctu mi vychazi ze jsem dneska 9tt byla sem v uzery na gynekologii a sestra me objednala na krev 24.5 coz vychazi ze budu v 12+2 a ze mi rovnou vystavi prukazku a ze si mam vzit sebou 1500(myseleno na screening) a k me otazce neni to pozde ze na krev jdu az 12+2? Pak me zajima kdy pujdu teda na ten screening pochybuju ze hned z odberu me posle na screening vim ze se objednava
Tak sem stoho zmatena a bojim se aby nebylo neco spatne. Rikam si ze ji zavolam ale zas na ni nechci pusobit nak spatne otravuju nebo neduveruju. Co si myslite? Dekuju
Dyt jste si odpovedela 🤷🏼♀️ Jste objednana na 24.5. NT krev+ utz.
@janikema90 píše:
Dyt jste si odpovedela 🤷🏼♀️ Jste objednana na 24.5. NT krev+ utz.
Na ultrazvuk ne ona mi rekla ze si ho jen zaplatim a pak se objednam nepsala sem nic ze jdu na ultrazvuk
1. screening se pohybuje od 12-14tt. Na krev se chodí týden před screeningem.
Takže buď v klidu
@Markéta188 píše:
Takže buď v klidu
Ja to prave ted resim s kamaradkou ma stejnyho doktora a ona byla na krvy minuli rok 6.8 a objednali ji az za dva tydny 20.8
Tak se prave bojim ale zas si rikam prece nemuze sestra udelat chybu ne
Ale porad mam v hlave doktora jak rika 11tyden vas sestra objedna na krev ale ja sem objenana a vychazi to 12+2
@Anonymní píše:
Na ultrazvuk ne ona mi rekla ze si ho jen zaplatim a pak se objednam nepsala sem nic ze jdu na ultrazvuk
Tak napred jste napsala, ze pochybujete o tom, ze pujdete rovnou na utz. Z toho jsem pochopila, ze to nevite, jestli tam pujdete rovnou nebo ne. A ted pisete, ze vam rekla, ze se objednate potom. Tak jak teda?
A pokud si uz mate prinest penize, tak vam to udelaji zaraz.
Navic kdyby vas objednali pouze na krev, tak vam rovnou reknou i datum utz.
Pokud jdete na krev az v 12+2, tak je opravdu velka pravdepodobnost, ze vam ten utz udelaji zaroven.
(Dela se to bud zaroven a pokud se krev odebira driv, tak treba v 11tt).
Jinak by to vychazelo pozde, takze verte lekari, ze vi co dela a ze vi jak a proc si vas objednal.
@Markéta188 píše:
Takže buď v klidu
No ono zalezi jak kde. Nekde uz screening v 13+6 neudelaji, protoze je nic nevypovidajici, jelikoz muze byt plod vetsi. Proto je optimalni ten 12tt.
A to stejny odber krve. Nekde berou krev driv, ale tim padem uz treba v 11tt. A nekde udelaji vse v jeden den.
@janikema90 @janikema90 ja se sestry ptal asi sem to spatne napsala bude me objednavat zaroven to nedelaji kamoska ma stejnyho doktora a na krvy byla jeden tyden a za dva tydny sla na screening
Asi tam spis zavolam ale nechci pusobit nak ze nekoho poucuju ani nevim jal se sestry na to zeptat ta me k ni objednala
Rekla mi at prinesu moc a ze mi odebere krev a ze si mam prinyst 1500 na screening a ja se ji ptala jestli to mam dojit zaplatit a ji donest potvrzeni a ona ze ne ze to mi rekne oak az me objedna na to
@janikema90 píše:
No ono zalezi jak kde. Nekde uz screening v 13+6 neudelaji, protoze je nic nevypovidajici, jelikoz muze byt plod vetsi. Proto je optimalni ten 12tt.
A to stejny odber krve. Nekde berou krev driv, ale tim padem uz treba v 11tt. A nekde udelaji vse v jeden den.
Ano ano, to jsem chtěla ještě dodat.
Záleží i na velikosti plodu a to je dost důležité!! Pokud mate podle utz třeba plod o týden mladší, tak vás objednají na ten 14tt, naopak kamarádka měla miminko nějaký přerostlý a šla už 11tt ![]()
@Anonymní píše:
@janikema90 @janikema90 ja se sestry ptal asi sem to spatne napsala bude me objednavat zaroven to nedelaji kamoska ma stejnyho doktora a na krvy byla jeden tyden a za dva tydny sla na screening
Asi tam spis zavolam ale nechci pusobit nak ze nekoho poucuju ani nevim jal se sestry na to zeptat ta me k ni objednala
Rekla mi at prinesu moc a ze mi odebere krev a ze si mam prinyst 1500 na screening a ja se ji ptala jestli to mam dojit zaplatit a ji donest potvrzeni a ona ze ne ze to mi rekne oak az me objedna na to
Nebyla bych tak hysterická. Třeba tě objedná za 2 dny po tom, ani ten týden není nijak zásadní, pokud není mimčo větší než má být. Oni lékaři vědí co dělají…
A nejde o to, zda je pozdě kdyby bylo něco špatně, to není. Spíš už nemůžou dobře vyhodnotit výsledky a to by si dle mě neriskli ![]()
@Markéta188 me nikdo ani nerek jestli je plod mldsi jen mi ukazal miminko a ze mu bije srdicko a rek ze v 11tydnu me objedna sestra na krev on uz pak nic neresil a objednavala sestra
No radsi ji pro muj klid zavolam.
Moc neverim tomu ze by me objednala na screening uz za dalsi tyden
Kdz i na gyndu vzdy objednava az za dlouhi ze maji vecne plno.
Mam strach o jedno miminko uz jsem v rijnu prisla bylo vazne nemocne
A tam sem chodila k jinemu doktrou k tomuhle chodim od revize protoze sme se prestehovali a prave tam sem u prvniho tehu sla na krev mnohem drive a screening sem mela taky jinak a tady je to zase jine a ja se bojim aby me neobjednala treba po krvy az za dva tydny coz uz bych byla ve 14tt
@Markéta188 on me neobjednaval doktor ale sestra on rekl zej v 11 tt na krev ze me objedna sestra ale ina me objednala na 12+2
No tak jestli tě to uklidní, tak si tam zavolej, ale zdravotníci nedělají chyby a nedej bože něco zpochybnit ![]()
Nechají ti termín co máš.
Každopádně na screening se chodí jinam, není tam tak dlouhá čekačka. Oni tě musí objednat v termínu! Není to to samé co Gynda.
Nebo alespoň já šla ve 12tt na gyndu na krev a ve 13tt jsem šla na screening do poradny k jiné lékářce, ale třeba je to všude jinak. ![]()
@Anonymní píše:
@Markéta188 on me neobjednaval doktor ale sestra on rekl zej v 11 tt na krev ze me objedna sestra ale ina me objednala na 12+2
Ano, vždy objednává sestra
od toho tam jsou… napsala jsem lékař, ale myslela jsem zdravotník.
Ahoj holky chci se zeptat
Jsem tehotna podle vypoctu mi vychazi ze jsem dneska 9tt byla sem v uzery na gynekologii a sestra me objednala na krev 24.5 coz vychazi ze budu v 12+2 a ze mi rovnou vystavi prukazku a ze si mam vzit sebou 1500(myseleno na screening) a k me otazce neni to pozde ze na krev jdu az 12+2? Pak me zajima kdy pujdu teda na ten screening pochybuju ze hned z odberu me posle na screening vim ze se objednava
Tak sem stoho zmatena a bojim se aby nebylo neco spatne. Rikam si ze ji zavolam ale zas na ni nechci pusobit nak spatne otravuju nebo neduveruju. Co si myslite? Dekuju