Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já myslím měla celé těhotenství stejnou dávku. Hodnoty mi nelítaly. Jen se to musí víc sledovat, ale myslím že když tam zavoláš hned příští pondělí, tak se nic nestane. Nebo se zeptej obvoďáka nebo gyndaře
@Serpentini praveze minule těhotenství které nedopadlo jsem měla na 4 dny svoji původní dávku a pak 3 dny zvýšenou. Tak zkusím zavolat v pondeli děkuji
Krevni testy ti muze udelat obvodak. Z nich uvidis, jestli ti to ulitava. A ja take mela celou dobu obou predchozich tehu stejnou davku. A ted ve 3tim tehotenstvi se zatim take nemenila..
A kup si doplnky s jodem (pokud mas snizenou funkci), tan neuskodi. Ma ho treba Femibion(ake bacha je i verze bez jodu).
@Anonymní píše:Šla bych na krev k obvoďákovi, ať máš vysledky pro endokrinologii. Až se tam objednáš, bude vědět, jaké máš hodnoty. A obvoďák ti může předepsat prášky taky.
@Serpentini praveze minule těhotenství které nedopadlo jsem měla na 4 dny svoji původní dávku a pak 3 dny zvýšenou. Tak zkusím zavolat v pondeli děkuji
@kyticka86 tak dle posledních testu jsem dle endro dr měla vyšší než by prej chtěli v těhotenství vidět. No užívám fertiprona tam je na sáček 50 µg a to beru 2 sáčky denně + používám sůl s jodem, no má autoimunitivní zánět šž
Pokud máš sníženou funkci tak přidat jod cca 150ug/den. Krev Ti vezme i obvodní lékař, ale je otázka zda bude vědět o kolik to navýšit. Třeba i ty hodnoty TSH jsou jiné pro těhotné (a různé pro jednotlivé trimestry), takže i pokud to bude v normě, tak to nemusí být v normě pro první trimestr těhotenství. Většinou se v těhotenství dávka hormonů o něco málo zvyšuje. Takže asi nejrozumnější bude nechat si udělat krev u obvodního a v pondělí ty výsledky zkonzultovat na endokrinologii. Zvýšit dávku ti mohou i po telefonu.
@Lucka1111 ano i posledně jsem si jen volala na výsledky a dr. Mi řekla dávkování. Diky
@Anonymní píše:
@kyticka86 tak dle posledních testu jsem dle endro dr měla vyšší než by prej chtěli v těhotenství vidět. No užívám fertiprona tam je na sáček 50 µg a to beru 2 sáčky denně + používám sůl s jodem, no má autoimunitivní zánět šž
kolik byla poslední hodnota TSH? Nejsem si úplně jistá s těmi hodnotami, ale myslím, že v prvním trimestru by to mělo být do 1,5. Pro netěhotné je norma i kolem 4, což už může být moc. Těch 100ug jodu mi přijde málo. Přidala bych na těch 150ug/den.
Já měla pokyny přijít snad do 10. týdne těhotenství, nejde vyloženě o dny. Ono to nějakou dobu trvá a pokud jsi vůbec otěhotněla, tak to tak závratná hodnota zatím nebude.
Ale chápu obavy. Ideální řešení také vidím v tom odběru přes gynekologa nebo jako samoplátce. A pak jen zkonzultuješ výsledky. ![]()
@Lucka1111 hodnotu mi neřekli jen že to není takové jaké by se očekavalo pro 1. Trimestru. Předposlední hodnota byla 4.62 a ještě předtím 3.98 a úplně první 6.47.
@Litta moje gynekolozka ordinuje jenom v pondeli takže to asi ne. Tak otěhotnět jsem otěhotněla přes ivf aj to 1. Teh. Ale tam jsem v 5t potratila. O tom samoplatce už mě taky napadlo. Právě mě naposled když jsem mluvila s endo že hned jak zjistím tehu tak hned volat. Tak zkusím zítra nebo pozítří toho samoplatce.
@Anonymní píše:
@Litta moje gynekolozka ordinuje jenom v pondeli takže to asi ne. Tak otěhotnět jsem otěhotněla přes ivf aj to 1. Teh. Ale tam jsem v 5t potratila. O tom samoplatce už mě taky napadlo. Právě mě naposled když jsem mluvila s endo že hned jak zjistím tehu tak hned volat. Tak zkusím zítra nebo pozítří toho samoplatce.
To se divím, že jsi šla do dalšího transferu, dokud nemáš srovnané hodnoty.
Ale když se chytlo, tak vydrží ještě týden, neboj, věř mu. ![]()
@Litta věřím, ona mi tu dávku zase vrátila na původní tak to asi moc srovnane stejně by nebylo. Skočím jako samoplatce a uvidím
Minulý týden jsem zjistila že jsem těhotná od té doby jsem se nedovolala na endo dnes jsem zjistila že mají ještě až do pátku dovolenou, co teď? udělají mi někde jinde testy a upraví dávku nebo to při stejné dávce vydrží do pondělí? Než se dovolam? Prosím anonym