tehotna a uplna krize doma

Anonymni
24.7.08 20:57

tehotna a uplna krize doma

Ahojky vsem,jsem na dne a uz si nevim rady.S pritelem jsme 6 let,prvni roky bylo vse krasne,ja studovala,meli jsme se moc radi a jeden druheho jsme si moc vazili.K e konci studia jsem otehotnela,zacaly prpblemy,ktere ale po par mesicich presly a obdobi porodu a po nem nastalo krasne obdobi.Jenze…kojila jsem,dlouho se hojila a tema sex se stalo tabu..Muj pritel je sexu naruzivy a zacal vyhrozovat,ze si najde milenku a tak.Hodne me psychicky vydiral,zacal chodit denne do hospody s kamaradama a toto vsechno trvalo cca rok,nez jsem byla sexu schopna.Do te doby jsem to delala jen malo a aby bl klid,takze jsem si navodila krasnou averzi a nechtic…Po dvou letech se sex zlepsil,vse se ustalilo,jen navstevy hospody denne zustaly.Nejdriv chodil domu v poradku,ale pak se to zhorsovalo a zacal chodit i napity a v noci.Probehlo par hadek,od lehcich az k tem,ze litalo sklo a to jsem si uz pozvala jeho rodice s tim,ze jsem se bala,ze me snad zabije…Vydrzel 14 dni relativne sekat latinu…ale ted…Mezi tim jsme zacali plodit druhe dite,ale ja na jare potratila.Nyni jsem na zacatku 3.mes a doma?Vytky,ze jen spim,ze si najde milenku,ze jsem kamen a ze jsem hotova krava…Jsem vybusna,takze se umim hadat a vzdy se take branim,ale kdyz mu reknu,ze s nim nespim,protoze ma v sobe denne vice jak 4 piva a neni stale doma,ohradi se,ze kdyz je nahodou jednou doma,stejne nic neni…Ale chapejte,nemuzu…jsme si cizi,ja nemam zadnou financni rezervu a od ledna budu brat jen 3800Kc,takze bych podnajem neutahla.Vim,ze by mi bylo se synem lepe bez nej,ale neuzivila bych nas.Prace tu neni,ale vzdycky rikam,ze kdyz toto mimi nevydrzi-ani bych se nedivila,odejdeme…Jenze kam.Myslite,ze to pritele prejde nebo mam zacit resit tajny odchod.Podotykam,ze mi kolikrat rekl,at tahnu…Jsem obycejna mama,dbam o sebe,ale odesla jsem s nim hodne mlada a nemam sve zazemi…A rikam si,chlapa,ktereho se skoro bojim a ktery mi nadava…asi jsem blba,ze s nim jeste jsem…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
24.7.08 21:01

Podotykam,ze on je Ing,velice inteligentni clovek,ale tak jak se posledni dobou chova…Pro okoli je docela pijan,ale jinak super clovek…a pry se s nim musim mit nadherne…doamcnost zvladam,vse doma funguje,ale on porad neco vidi…Jeste mi take rekl,ze se zenit nechce…porad to odkladal…Syn ma jeho prijmeni,kdybychom se rozesli,muzu dat synovi zpet sve prijmeni?Dekuji vsem,prominte za chyby…pres plac nevidim.

• Citovat
  • Upravit
72
24.7.08 21:05

No já nevím jestli ti to za to stojí … Podle vyprávění bych tohle asi psychicky nevydržela. Podle mě to musí cítit i syn, že maminka je nešťastná. A nemůžeš jít třeba k rodičům? Peníze nejsou všechno, ale život máš jen jeden …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
24.7.08 21:08

Ahoj, je to hodně smutné a věřím, že taky těžké. Co tvoji rodiče, ti by vám nemohli alespoň trochu pomoci? Existují i jakési azylové domy pro matky s dětmi. Asi to není ideální, ale já bych s takovým chlapem nebyla. Bude Ti líp samotné, alespoň si to myslím. S tím příjmením ti neporadím, ale vím, že bys měla určitě nárok na výživné pro děti, ale to se většinou upravuje soudně. A ten byt ve kterém bydlíte je jeho, nebo jste ho pořizovali společně?A vybavení?
Držím palečky, at se rozhodneš správně. I pro tvé děti to musí být dost kruté - i když jedno je jen v bříšku. Už kvůli nim bych to řešila nějak radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
24.7.08 21:10

Ahoj,

nějak nechápu, proč si pořizujete další dítě? Promiň mi otevřenou otázku, ale co si od toho slibuješ? Že se změní, Ty ho začneš zase milovat a všechno bude krásný jako v reklamě? Samo od sebe určitě ne. Nezkoušelas navštívit manželskou poradnu? Já bych se asi v Tvé situaci zaměřila hlavně na sebe, snažila se najít svůj vnitřní klid, být si sebou jistá, cítit se dobře, pak se Ti budou partnerský problémy líp řešit. A taky nebudeš mít takovej strach z budoucnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
24.7.08 21:13

No já předně nechápu proč jsi šla do sruhého dítka, když už váš vztah (dá li se tomu tak říct) stál úplně za prdlačku (raděj jsem slušná) …
Ono hádkama nic nevyřešíš … a chlapa nezměníš … a chlap kterej byť v afektu řekne své ženě/partnerce, takové věci jako on tobě u mě není chlap … je to pěknej blbec. Nebyla bych s ním ani minutu …
Myslím že když odejdeš, tak můžeš využít azylových domů pro matky s dětmi, nebo se obrať na rodiče … jen s 3,5tis nezůstaneš .. pořád je tu soc. podpora … vždycky se najde nějaké řešení …

přeju ti pevné nervy a ať to dopadne co nejlépe pro tebe i oba prcky.Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
2114
24.7.08 21:14

Synovi bys mohla dát tvé příjmení jen se souhlasem otce. Bez souhlasu otce pro to musí být vážné důvody jako že by byl zločinec v krimu, feťák, alkoholik ( ale to že téměř denně pije by neprošlo, musel by se léčit v léčebně ). Bylo bláhový si s takovym člověkem pořídit další dítě. Obecně se řiká že děti by se měly plodit nejdříve 2r po krizi a mě z tvého textu příjde že ste dokonce druhé počaly v krizi. Synovi bude zřejmě tak 2 nebo 3r. Buď ráda že s takovym člověkem nejsi vdaná, je to sobec ( myslím tím to vyhrožování s milenkou v tak nevhodné době jako je období kojení a po porodu ), dokonce bych ho nazvala i tyranem. S takovým bych nebyla, lepší to asi nebude. To by si to musel on sám uvědomit a přestat tak pít, pak by eventuélně pomohla i manželská poradna aby ste si začli zas jeden druhýho vážit ale na to musí opravdu dva. Třeba by ti pomohly tvý rodiče do začátku. Ale pokud se ještě chceš o něco pokusit tak píšeš se o sebe dbáš to je supr ale vyrazila bych si do společnosti, začni si žít jako svým životem a třeba to sním hne. Pokud si ale rozhodnuta že s ním být nechceš tak odejdi a nezůstávej tam kde ti není dobře, odnesou to i děti. Tož můj názor, rozhodnutí stejně zůstává na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.7.08 21:15

Ahoj
to je smutne a je velmi tezke ti radit co delat protoze se stejne musis rozhodnout sama.
Na vyzivne pokdu bys odesla bys narok mela ale to jde pres soud a jako tehotna mas take narok na financi pomoc od otce ditete ktere ti urci soud(teda aspon myslim-tak jsem to cetla).
Ja bych v takovem pripade s takovym clovekem rozhodne nezustala,ziji jen jednou a proc se trapit a zit s clovekem se kterym mam tohle.

Jen jedno nechapu-proc si porizujete dalsi dite kdyz to mezi vama jak ctu jiz dlouho neklape

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.7.08 21:22

Tak ještě doplnim že bys opravdu jen s 3t nezůstala. K tomu bys dostávala přídavek na dítě, eventuelně sociální příplatek nebo doplatek do životního minima. Každopádně alimenty a nevím jak se to přesně jmenuje ale sou to peníze od otce pro těhotnou a dále bys měla nárok na příspěvek od otce na výbavičku. Taky budeš mít porodný, sice jednorázovka ale dobrý penízky. Je lepší se poradit na úřadě a s právníkem. A nemusíš nutně do podnájmu, sou i různé azylové domy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
24.7.08 21:39

edit

Příspěvek upraven 28.04.12 v 22:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
24.7.08 21:56

vztah

Ahoj, něco už psaly holky výše, něco doplním. Nebudu se ptát proč, jsi situaci neřešila dříve, ale rozhodně je to na škodu všem zúčastněným. Podle toho co jsi popsala máš doma klasického domácího tyrana, který se možná díky dítěti (dětem) ocitl na druhé koleji a tuhle situaci nezvládá a řeší jí alkoholem a agresí. Nebo za tím může být taky něco jiného. Manželskou poradnu můžeš zkusit i sama, po čase i s přítelem. Minimálně by se ti ulevilo a třeba by ti tam pomohli ujasnit si některé věci, co ještě jsi ochotna řešit a vydržet a co už ne.
Co se týče peněz, tak to je na dlouhé lokty. Dokud nebudeš mít vyřešenou úpravu rodičovské zodpovědnosti k dítěti - tedy svěření do péče jednoho z rodičů a určení výživného a následně výživné neprovdané matky, tak ti nikdo nic navíc nedá, kromě rodičáku.
Většina azylových domů je nastavena tak, že minimálně dočasně by ti azyl poskytla, aby ses mohla rozhodnout jak dál. Pokud mohou pomoci tví rodiče, je to půl bídy. Ale hlavně na tebe chlap nesmí šáhnout a nesmí tě psychicky týrat, když bude chtít, tak se mu nikdy nezavděčíš. To už pak hraničí s domácím násilím! :cry:
Takže hlavu vzhůru, není důvod házet flintu do žita, zkus se nad tím vším zamyslet v klidu, a pak se rozhodovat. Ve větších městech existují krizová centra, která by tě v případě potřeby měla nasměřovat dál. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.08 22:08

Dekuji za vsechny odpocedi,ono je samozrejmne vsechno mnohem slozitejsi,ale sama si rikam,proc jsem neodesla uz drive.Mela jsem komolikovane detsvi,pak muj tata neunesl,ze jsem v 18 odesla bydlet s pritelem…Po case se vse zlepsilo,tata pochopil,ze jsem vyrostla a mam svuj zivot.Dnes s nasima vse ok.Vim,ze by mi pomohli,ale oni vubec netusi,co me trapi.Mysli,ze je vse ok.Pritel byl uplne normalni chlap,spravny,ale je prac.vytizeny,ma ji plnou hlavu a pak si vse vybiji na me.Bydime v dome,ktery je jeho matky.My samy mame adresy stale u rodicu-syn vse jako ja.Syna miluje,nedal by ho,ale nevim proc se tam zmenil.Mam hodne kamaradu,znamych,ale nikdo nevi,jak doopravdy ziju.Nejhorsi je,ze on je nekdy uplne normalni,ale jakmile se napije,nebo ho neco zere-ted ten sex,je zle.Kdyz je „normalni“,vyletujeme,vse funguje dobre.Ale to je malo kdy.Druhe dite jsme chteli oba,on snad i vice a po me revizi po ZT byl dva mesice jak vymneny.Vse bylo super,zadne hadky,hospody…Ted jsem tehotna a opet je takovy.Dnes mi rekl,ze jsem K…a ze si nekdy rika,proc to druhe chtel…Ja mam momentane hormony kdo vi kde a sama moc tomuto tehu neverim…diky minule zkusenosti.Bojim se.Proto jsem asi trochu nervni,ale to by on pochopit.Jinak milenkama me vydiral,to je pravda,uz tehdy me to nicilo,ale rikala jsem…kvuli synovi a ze se to zlepsi..Zivot s nim je jak na houpacce a uz nemohu.Je mi vseho lito,ale nechci hned utikat…Dekuji moc vsem.Asi jsem mela zakrocit drive…ovsem to clovek vi vzdy az po…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.7.08 22:28

Chci jen dodat: Moje známá na tom byla podobně. Nechtěla od manžela odcházet z ekonomických důvodů, kvůli dítěti a možná i proto, že v jeho světlých chvilkách chtěla opět vidět jeho lásku.
Nicméně to bylo horší a horší. A jen díky nejbližším kamarádkám se odhodlala k rozvodu. Samozřejmě , že dělal problémy, ale teď má klid.
Našla si podnájem. Vycházela finančně velmi špatně, jakseříká z ruky do huby,a někdy i s pomocí spotřebních úvěrů- což je cesta do pekel.
Nicméně nyní je v klidu. Nechodí domů ze strachem.

• Citovat
  • Upravit
5044
24.7.08 22:42

Ahojky,

padlo už tady hodně rad a samozřejmě rozhodnutí je na tobě. Já jsem si s manželovým alkoholem v těhotenství taky užila svoje. Chlapi se příchodu dítěte bojí stejně jako ženský a řeší ti to po svém, dost často alkoholem. Smutný je, že tvůj přítel se už alkoholu nepustil :-( Zkusila bych se ho ve světlé chvilce zeptat, proč vlastně pije, jestli se cítí nějak ohrožený dětma nebo na vedlejší koleji. Jestli je jenom trošku rozumný a jestli máte aspoň minimálně nastavenou komunikaci mezi sebou, tak by ti mohl ten důvod říct.
Já jsem ti spíš chtěla napsat ze své zkušenosti, že s odchodem okamžitá úleva bohužel nepřichází. Já jsem od manžela odešla před 3/4 rokem a až teď se začínám dívat do budoucnosti a začínám si život aspoň trošku užívat. S manželem musíme kvůli Matyášovi spolu komunikovat, ale hodně často je to poměrně špatný a mě to hází do nepříjemných stavů. Zlepšuje se to každým dnem, ale jak jsem psala - trvalo mi 3/4 roku, než jsem se k tomu stavu klidu dopracovala. Tím tě ovšem nechci nijak odrazovat, protože vaše domácí situace rozhodně není v pořádku a neprospívá ani jednomu z vašich dětí. A víš, kdy jsem se rozhodla odejít? Když se to začalo podepisovat právě na Máťovi. Byl uplakaný, uvztekaný, vyděšený z těch našich věčných hádek, křiku a lítání věcí po bytě. Takže jsem řekla dost a teď vidím, že jsem udělala dobře.
Píšeš, že přítel má malýho moc rád. Zkus mu říct, že jestli se nevzpamatuje, tak prostě sebereš děti a odejdeš, protože to nejvíc odnášejí oni. A jestli je správnej táta, kterej nechce o děti přijít, tak se nad sebou aspoň minimálně zamyslí.

Držím ti palečky, ať se rozhodneš správně. Sama máma s dítětem to rozhodně nemá jednoduchý, ale zůstávat za každou cenu s člověkem, který ničí život tobě i tvým dětem, to taky není řešení.
A pokud máš dobré vztahy s rodiči, určitě jim to řekni. Aspoň na to nebudeš sama. Uvidíš, že ti pomůžou. Nebo myslíš, že kdyby tvoje dítě bylo ve stejné situaci jako ty, že by ses na něj vykašlala?

Držím palce, ať se všechno co nejdřív dá do pořádku a ať si můžeš užívat těhu bez stresu a pláče.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.08 22:58

Dekuju jeste jednou,ono je to moc tezke,odejit-neodejit…Financne jsem na nem zavisla,to jsem,ale prave ze mi situaci komplikuje i to,ze kdyz je uplne v pohode,hraje si se synem,chodi nakoupit,pomaha…proste je uplne svaty,ale spise prevlada nejaky jeho amok…Nikdy by mi nenadaval a tak,ale uz se k tomu snizil.Mne samotne to prijde,ze ma vylozene depku ze zivota,z penez,tak nejak z toho,ze vidi,ze vse zvladam,ale i tak je on ted ten druhy..diky detem.Ale to dle me prirozene…Ovsem resit to tak jak on…Promluva byla nekolikrat,vzdy pomohla na chvili.Pak stacil stres v praci a vse se vratilo..Syna opravdu miluje,ale kdyz reknu,ze pujdu,odpovi,at jdu,protoze stejne vi,ze to neudelam.Snad to dobre dopadne,ale je to peklo a neprala bych to zadne z vas..Kdyz vidim kolem stastne kamaradky a okoli,je to o to horsi..a na stezovani nema nikdo naladu.Diky Vam.Snad dnes usnu,on jeste neni doma,tak se bojim,co bude.Dobrou noc a nezlobte se,ze jsem se neprihlasila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky