Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tvirus prosím, moc ráda bych věděla jak jste nakonec dopadla a kdy jste to oznámila, já to vím čerstvě jsem v 6 týdnu a chystám se to oznámit v úterý. Chtěla jsem chvilku jezdit venku ale po včerejšku kdy jsem vybíhala schody a pásek mi skákal po břiše mi to nepřijde jako dobrý nápad už jezdit venku no😅
@Vranany
Oznámila jsem to hned s tím, že jsem první měsíc jezdila hlídku venku a dělala i noční (je teda fakt, že jsem se hrozně bála a ještě k tomu v Praze a v létě byl hroznej bordel
). Nejprve mi slíbili spisy v kanceláři, pak z toho nakonec sešlo a měla jsem dělat zesílení dozorčí s tím, že bych jezdila sama ven a nabírala věci. Nakonec to stejně dopadlo tak, že mě gynekolog nechal doma na rizikovém a je to tak asi lepší. Je fakt, že mi prvních 13 týdnů bylo hrozně a hlavně chodím asi 320× za den na záchod, nedokážu si moc představit být někde venku.
Já jsem to oznámila hned. Při naší práci je blbost být venku, vždyť se tam taháme a řešíme plno drbanů a hlavně, mít opasek na břichu v tomto stavu je taky nic moc…
Když zůstanete v práci, že budete někde v kanclu. Tak Vám samozřejmě vezmou smenost a to se dá vyřešit jedním papírem. Máme totiž nárok na vyrovnání za smenost, takže pak máte úplně stejnou výplatu ![]()
Holky nemáte prosím některá vzor na žádost o peněžitou pomoc v mateřství? Dostanu papír od gynekologa + mám napsat žádost i řediteli. Tak jestli to stačí napsat jen tak “stroze”, že já: jméno, příjmení, hodnost, oeč, služební zařazení a datum od do nástupu na MD, nebo tam musí být něco spešl. Předem děkuji.
@Tvirus píše:.
Holky nemáte prosím některá vzor na žádost o peněžitou pomoc v mateřství? Dostanu papír od gynekologa + mám napsat žádost i řediteli. Tak jestli to stačí napsat jen tak “stroze”, že já: jméno, příjmení, hodnost, oeč, služební zařazení a datum od do nástupu na MD, nebo tam musí být něco spešl. Předem děkuji.
Ja delala pred tehotenstvim na zachrance, u nas neni dispecink a tak jsem bezprostredne po zjisteni tehotenstvi sla na neschopenku. Bylo to tedy na zacatku covidu. Rekla jsem gynekologovi, co delam za praci a skoro se semnou nebavil. Je to dist obdobna prace, v terenu hrozi spoustu nebezpeci. Lide jsou nebezpecni. Nekdo te bouchne do bricha, nekdo te nakazi nebezpecnou nemoci.. stat se to muze kdekoliv, ale proc tomu jit naproti?
Tak jak to dopadlo? Přemýšlím, kdy to mám oznámit já…Nejraději bych to oznámila hned, i když to nemám ještě od doktora.