Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otěhotněla jsem v 19,porodila ve 20
Každého věc ![]()
A řídit se podle toho, co si myslí ostatní, nedělala bych nic jiného ![]()
Pokud se na to cítíš,tak do toho ![]()
Ja mela prvni dceru planovane ve 22 letech a u mě dobrý. Okolí mělo pindy, ale to nějak neřešim. Udělej to tak, jak to cítíš
.
Mimochodem - otěhotnění přes HA?? Neee ![]()
Mela by sis hlavne ridit zivot podle sebe a ne podle toho, co rekne okoli… Takze jestli nejvic touzis po diteti a mas na to podminky, tak proc ne. Lepsi ve 20 nez ve 40…
Podle mne ma společnost (to je taky fráze
) problém s mladými matkami, které nemají vzdělání, zázemí, nic a pořídí si dítě. To není tvůj případ ![]()
já měla taky dítě ve dvaceti, někteří měli hloupé řeči, ale nevím proč, raději budu mladá maminka než ve 45 doprovázet dítě do školky
život jsem si rozhodně nezkazila, naopak
Neplánovaně sem otěhotněla v 19, porodila ve 20ti. Taky sem si vyslechla od rodiny, jak sem nezodpovědná a zkazím si život
I teď občas přijdou řeči, že sem si měla udělat VŠ místo dítěte
Ale nakonec malou milují všichni
Když máš školu, máte kde bydlet a přítel pracuje, proč ne ![]()
@vertunka píše:
Ja mela prvni dceru planovane ve 22 letech a u mě dobrý. Okolí mělo pindy, ale to nějak neřešim. Udělej to tak, jak to cítíš.Mimochodem - otěhotnění přes HA?? Neee
I to se stává. Mé známé se to stalo a dítě si nechala.
Je to kazdeho vec, ja nemam zadny nazor na mlade nebo stare mamy, je mi to jedno.
Já měla první dítě plánovaně ve 21 letech, přerušovala jsem kvůli němu studium na vysoký a v okolí jsem se nesetkala s jedinou negativní reakcí. Druhé dítě jsem měla neplánovaně ve 23 letech, přerušovala jsem kvůli němu studium na vysoké a nikdo mě opět neřešil.
Hele já mám 40 a mám malé děti, dost mě to brzdí a omezuje. Ty budeš mít ve čtyřiceti děti dospělé a samostatné, nic tě omezovat nebude a život ti teprve začne. Milujte se a množte se ![]()
Je to každého věc, chápu, že do toho rodiče mluví v 17 letech, ale už si samostatná
Užijte si svatbu
Na ztrátu mimi je stejně nejlepší začít se brzo snažit znova
A jestli si sama nejsi jistá, tak třeba 2, 3 roky počkejte a pořád budeš mladá máma ![]()
A protože to tu všichni píšou, tak já bych do dítěte v čerstvých dvaceti rozhodně nešla. Ale to neznamená, že je to jediné správné chování ![]()
@Celeste97 píše:
Neplánovaně sem otěhotněla v 19, porodila ve 20ti. Taky sem si vyslechla od rodiny, jak sem nezodpovědná a zkazím si životI teď občas přijdou řeči, že sem si měla udělat VŠ místo dítěte
Ale nakonec malou milují všichni
Když máš školu, máte kde bydlet a přítel pracuje, proč ne
nápodobně..
Vždycky se najde nějaký blb. Druhé dítě jsem si už pořídila plánovaně ve 22, ale stejně jsem poslouchala, a vlastně doteď poslouchám, jak jsem si zkazila život ještě víc. Mladšímu jsou 4 a moje mamka mi doteď neodpustila, že ho mám, protože pro ni je nenormální každý, kdo má víc než jedno dítě.
@Tamtama píše:
nápodobně..
Vždycky se najde nějaký blb. Druhé dítě jsem si už pořídila plánovaně ve 22, ale stejně jsem poslouchala, a vlastně doteď poslouchám, jak jsem si zkazila život ještě víc. Mladšímu jsou 4 a moje mamka mi doteď neodpustila, že ho mám, protože pro ni je nenormální každý, kdo má víc než jedno dítě.
od vlastní rodiny je to teda slušná kudla do zad ![]()
Ahoj. Je mi skoro 20. S přítelem jsme 4 roky a v 19 jsem otěhotněla přes antikoncepci. I přesto jsme se rozhodli miminko si nechat. Naplánovali jsme svatbu a tak. Bohužel jsme o miminko přišli ve 4. měsíci. Teď už ale oba máme pocit, že bychom to chtěli zkusit znovu, chtěli bychom mít miminko. Školu mám hotovou a vysokou studuji dálkově. Přítel pracuje. Jenže se trochu bojím reakce okolí

Když jsem byla těhotná poprvé, všichni na mě koukali jako na exota. Nejvíce mně asi vadily hlášky typu, že jsem si zkazila život.
Proto mě zajímá váš názor na mladé maminky.