Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky děvčata, takové téma je stále dokola, ale nemohu najít nejčerstvější odpovědi jak to probíhá teď na letišti Praha/Palma. Chceme ještě letět na dovču, ale už čekáme miminko. Při cestování bych byla ve 14 až 15tt. Je potřeba mimo připojištění nějaký doklad o těhotenství při odbavení?
@raflik snad od 28tt nebo tak nejak je potreba ppotvrzeni ze muzes letet.Jinak v 14tt to na tobe dost mozna ani nepoznaj.
Ne, jen si dej pozor, na mě to nebylo vidět a posadili mě na nouzovky, kde těhotná sedět nesmí. A jelikož bylo plné letadlo tak docela problem. Tak jsme sedeli v té lepší třídě ![]()
@pikola To je ale obecne povinnost tehotne nahlasit, ze tam sedet nemuze, mista jsou preci pridelena predem, neposadila te tam letuska, ne?
@pikola píše:
Ne, jen si dej pozor, na mě to nebylo vidět a posadili mě na nouzovky, kde těhotná sedět nesmí. A jelikož bylo plné letadlo tak docela problem. Tak jsme sedeli v té lepší třídě
trochu ot: co je to nozovka, nějaký nouzový východ, já jsem letěla jen jednou, tak nevím
, sice těhotná nejsem, ale mám jiný zdravotní problém, tak tam taky sedět nebudu moct, tak ať vím, kde to je, abych se mohla přihlásit
kdyžtak
@rozand píše:
@pikola To je ale obecne povinnost tehotne nahlasit, ze tam sedet nemuze, mista jsou preci pridelena predem, neposadila te tam letuska, ne?
Posadila mě tam paní co jsme u ní dávali kufry při odbavení, na nic se mě neptala a já podle řady fakt nepoznám kam mě posadila a nenapadlo mě to ani ![]()
@tumpach Nouzovy vychod. Staci v letadle vnimat hlaseni o bezpecnosti
.
@pikola Normalne se tohle resi az v letadle presunutim, takze v pohode
.
@tumpach píše:
trochu ot: co je to nozovka, nějaký nouzový východ, já jsem letěla jen jednou, tak nevím, sice těhotná nejsem, ale mám jiný zdravotní problém, tak tam taky sedět nebudu moct, tak ať vím, kde to je, abych se mohla přihlásit
kdyžtak
To je takové místo, kde je sedí většinou vysocí u křídla, je tam víc místa na nohy
Je to nouzový východ, nesmí tam sedět těhotné a děti a lidi co nerozumí pokynům letušky aby v případě nouze mohli ty dveře otevřít.
https://www.csa.cz/…a-v-letadle/
Příspěvek upraven 02.08.18 v 10:53
@rozand píše:
@pikola Normalne se tohle resi az v letadle presunutim, takze v pohode.
Tak zase jsem seděla s mámou co semnou letěla v Businessu, to se nám už jen tak nepoštěstí
To už je ale dávno, to ještě dával Travel service i jídlo.. ![]()
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, možná ví - ale pracovní deformace a nedá mi to neupozornit
Současně se i omlouvám za inko, jsem v práci.
BACHA na cestovní pojištění - běžné, i to od cestovek, se na těhotenství nevztahuje. Těhotné do zahraničí pojišťuje jedna nebo dvě pojišťovny. Zeptej se tam odkud ho máš zda pro Tebe platí ![]()
Oni ti ho udělají všichni, neví že jsi těhotná. Ale pokud by bylo potřeba v zahraničí vyhledat lékaře a vztahovalo se to k těhotenství, tak to pojišťovna neproplatí ![]()
Inko T
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, možná ví - ale pracovní deformace a nedá mi to neupozornitSoučasně se i omlouvám za inko, jsem v práci.
BACHA na cestovní pojištění - běžné, i to od cestovek, se na těhotenství nevztahuje. Těhotné do zahraničí pojišťuje jedna nebo dvě pojišťovny. Zeptej se tam odkud ho máš zda pro Tebe platí
Oni ti ho udělají všichni, neví že jsi těhotná. Ale pokud by bylo potřeba v zahraničí vyhledat lékaře a vztahovalo se to k těhotenství, tak to pojišťovna neproplatí
Inko T
to platí až od 24tt. do té doby tě pojistí všichni