Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni. Omlouvam se pokud se budu ptát na otázku která už tady případně byla. Mám rok a pul starého syna, beru antikoncepci Evru naplasti. Nejsem si vědoma nějakého vynechání nebo pozdního nasazení. Mám teď 3 dny opožděnou menstruaci. Břicho mám nafouklé a pobolíva chvilkama jako před menstruaci. Udelala jsem si těhotenský test a na nem vidim jasne ducha. Slyšela jsem ze i pres antikoncepci se muze otěhotnět ale porad si rikam ze snad ne.. Druhe dite ted urcite neplánujeme proto beru antikoncepci. Prosim nemáte nekdo s Evrou zkušenost a s možným otehotnenim skrze ni? Na gyndu se dostanu nejdriv ve středu tak se chci aspon vypovídat tady. Dekuji ![]()
@Xixaxo no zkušenosti nemám, ale vyděsilo mě to, také používám Evru,
nemohla se ti nějak větší část někdy odlepit? jako odchlípnout myslím?
@stinga Ahojky. To si nemyslím, ja si to dost hlídam
Vzdycky ji odlepuji a je tam opravdu na pevno
Tohle je ten test. Vidis tam prosim neco? Ja tam toho ducha vidim ale treba se pletu ![]()
No já nevím, ale mamka mi kdysi říkala, že já jsem se taky objevila i přes antikoncepci
ale jakou, to netuším ![]()
Žádná antikoncepce není stoprocentní. Ducha vidím. Zítra si udělej znovu test a uvidíš.
@Xixaxo no taky tam jakoby ducha vidím, zas po 3 dnech zpoždění by měl už být výraznější,
zkus udělat a nafotit zítra další a dát sem k porovnání,
anebo jestli máš možnost, tak v pondělí do nějaké komerční laboratoře, zda máš v krvi hcg,
ale jak to tak všechno píšu, já tu „menstruaci“ při Evře také nemám vždy přesně, někdy se také 2-4 dny opozdí a pak přijde,
nemáš třeba nějaký stres, nemoc, únavu, něco takového?
@Anonymní píše: Více
no žádná antikoncepce bohužel není na 100 %, já mám dítě přes kondom, i když mi to tady na emiminu většinou nechtějí věřit - kondom má účinnost 98% ![]()
@stinga No, presne touhle dobou jsem minuly mesic ležela v nemocnici, odvezla me sanitka protoze jsem mela strasne křeče v břiše. Mela jsem nejaky zanet v těle ale nepřišlo se na to z ceho. Do ted me boli v právem podbrisku, točí se mi hlava a dalsi. Ale chodim stále po doktorech a nikdo neumi na nic prijit. Stres taky celkem tedka je.. Tak treba to muze byt i z toho a tehu se nekoná.
Ano to je dobry nápad. Tak ja to zitra rano udelam a přidám sem fotku a uvidime jak to dopadne. Ale mam teda nahnáno, protoze opravdu ted miminko neplánujeme ![]()
@stinga Tak to je mazec. Ja ti to verim, stat se muze opravdu cokoliv. Clovek si rika ze jemu se to snad nestane. Ale jeden nikdy nevi ![]()
@Xixaxo no tak to se ti opravdu menstruace mohla zpozdit kvůli těm zdravotním potížím, možná to žádné těhotenství není,
ale zase ten test, že?
uvidíme teda zítra, co ukáže další test
U náplastí je nevýhoda, že se kousek odlepí, tak se klidně stane, že se posune celá a naruší se fungování. Měla jsem Evru asi 7 let po posledním porodu. Otěhotnění problém nebyl. Napřed držela dobře. Ale pak začala právě dělat neplechu, že se začala odlepovat, posouvat. Přestala držet. Takže měsíční dávku jsem vypleskala klidně za týden. Jak jsem viděla, že se hla. Už jsem lepila novou. Abych neztratila účinnost. Musela jsem záhy přejít na jinou antikoncepci. Moje tělo prostě přestalo náplasti akceptovat.
@Kelsey píše: Více
já si pamatuji, že jsi to tady už psala, já jsem tabletky bohužel zapomínala brát - ale to se naštěstí nikdy nic nestalo
Přešla jsem na Ornibel kroužky. Zatím spokojenost. Někdy na sex vytahujeme. Někdy ne.
@Xixaxo píše: Více
No a neměla jsi třeba antibiotika nebo nějaké léky co narušují účinnost?
@JancaS84 Ano mela jsem antibiotika na ten zanet, jenze to uz je zhruba tri týdny co je neužívám. Hlavne jsem ani nevedela ze by antibiotika mohla rušit účinnost antikoncepce. A jak mi bylo porad spatne ani me to nenapadlo zjistit
Ja bych ani nebyla zneklidnena tou opozdenou menstruaci, to se nekdy muze stat. Spis me zneklidnuje ten duch na tom testu