Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím vas vsechny, už si moc nevím rady.
MS zpoždění o 13 dni, ale nikdy jsem neměla úplně pravidelnou menstruaci. Už 4. den cítím tlak v podbřišku, bolest/tlak v nohou kyčlích, citlivé prsa ale nic hrozneho, řekla bych i větší unava. BT dnes 37,1 včera taky zvýšena ale budu testovat vice dnů. Test ukazuje negativně už po 2×. Včera ranní nevolnosti, musela jsem běžet na záchod zvracení se nakonec nekonalo ale náběh na to byl. Nesnažili jsme se s přítelem o miminko planujeme to na podzim ale mohlo se stát. Na různých stránkách jsem četla ze příznak teh. může byt i plny nos tím ted trpim taky asi 2.tyden.
Nejhorší je ta nevedomost, děláme rekonstrukci chci byt nápomocna ale zas se bojím tahat těžké věci co kdyby. Co myslíte? Díky Rebecca
Ovulace mohla být opožděná a z toho důvodu i opožděná ms. Ale i tak by test nejspíše již něco ukázal
nejlepší bude zavolat na gyndu ať tě objednaji, protože takhle to může být cokoliv
přála bych ti těhotenství, ale stejně tak není tělo stroj a někdy se můžou hormony splašit a pak je to takto ![]()
@Rebecca26 neboj se něco dělat. I kdybys byla těhotná, tak zdravé těhotenství ti to neohrozí.. Jako těhotná jsem nosila těžké věci a v klidu
jinak test za 3 dny
A samozřejmě s prvními příznaky se začíná vyplavovat i hormon HCG, který by ti test již detekoval))
@KKikina tady musim oponovat. Ja jsem treba vic citliva na zmeny. Nesnazime se, ale vim kdy mam ovulaci a NIKDY pms. cca tyden po ovulaci jsem podle priznaku zacala hloubat jestli nekde neco neujelo a nekdy 10 den jsem mela slabe pozitivni test. Bylo mi blbe jeste pred testostovanim. Odeslo to ted se zpozdenou ms jako biochemko. Loni jsme mela biochemko, sp i zt a pokazde jsem vedela, ze si ani nemusim delat test.
Ahoj zakladatelko, podsviť test odspodu baterkou… Abys samozřejmě nekoukala do toho světla, ať nebolí oči. Když tam uvidíš aspoň rysku/náznak druhé čárky, asi se něco dělo, možná biochemické, možná prostě se snažilo embryo zavrtat a nedopadlo to nakonec… A když nic, holt zpoždění má jinou příčinu - co hormonální profil? Mně tehdy vynechaly MS akorát když jsem začínala být nemocná (a nemyslím tím nějakou rýmu nebo angínu, tohle byla dlouhodobá nemoc). Ale to snad nebude tvůj případ
Jinak se dá píchnout i vyvolávačka, ale to samozřejmě jen tvůj doktor ![]()
Na těhotenství to nevypadá. 2 týdny po termínu menstruace by byl test jasně pozitivní. Objednej se na gynekologii.
@Rebecca26 muzes mit cystu. Ta muze delat teh priznaky a spozdeni.