Těhotná servírka - neschopenka

434
25.8.22 13:39

Těhotná servírka- neschopenka

Zdravím. Pracuju jako servírka 13hodinove směny. Dlouhý/krátký týden jak dlouho jste to v práci vydržely??? Máme toho v práci hodně a za celý den si vůbec neodpocinu, většinou jsem ráda že stihnu oběd alespoň ve stoje :zed: momentálně jsem 10tt v práci to zatím tajim, ale jsem už teď strašně unavená :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11851
25.8.22 14:00

Zkušenost nemám, snažila bych se vydržet do 1. scr a pokud bude vše vporadku oznámila bych to šéfovi a požádala o zkrácení směn…nebo třeba jestli máte bar že bys byla za barem a na place někdo jiný…únava by se teoreticky měla trochu zlepšit s koncem 1. Trim. No já byla unavená pořád..m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.8.22 14:34

Přesně tak to mám v plánu, vydržet to do 1. screeningu. Poté to oznámit. Za barem jsem naštěstí pořád, na place bych to fakt nedala, navíc teď v létě terasa ( horko a hooodně naběhaných km).
No, ještě tak měsíc, v úterý teprve dostanu termín screeningu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
25.8.22 15:13

Dělala jsem dvanáctky denní i noční do října, otěhotněla jsem v srpnu, v listopadu jsem už dělala jen dlouhé denní a od prosince mě převedli na pracovní dobu od 6 do 14 každý den. Víkend volno. Přišli s tím sami. Takhle jsem dělala do února až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
25.8.22 15:15

@Vladusxx Únava spíš přibývá s postupujícím těhotenstvím ne? Břicho je těžké, ženská nosí třeba o 10 kil navrch, v noci se budi, bolí záda atd. Ze začátku ani skoro neví že je těhotná do 12 týdnu tak jaká únava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
25.8.22 15:26

@Švédka87 jak komu…já jsem byla unavená v 1trim rozhodně více než v druhém..tragédie přišla ve třetím..to se mi rozvolnila pánev a hodně blbě se mi chodilo…teď jsem tedy unavená pořád ale mám doma roční batole ke kterému musím vstávat…jinak právě v 1 trim nastupuje větší únava protože je to velká změna..ve druhém se tělo jakože adaptuje…mezi 12 a 20tt kdy přešly nevolnosti a ještě netahas pupek (většinou) to právě celkem jde…aspoň podle mých zkušeností a zkušenosti v mém okolí…v prvním těhotenství jsem přibrala 12kg…teď zatím kilo (začínám 6 měsíc)

Příspěvek upraven 25.08.22 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.8.22 15:27
@Švédka87 píše:
@Vladusxx Únava spíš přibývá s postupujícím těhotenstvím ne? Břicho je těžké, ženská nosí třeba o 10 kil navrch, v noci se budi, bolí záda atd. Ze začátku ani skoro neví že je těhotná do 12 týdnu tak jaká únava?

Každá to má jinak. Já byla unavená hned na začátku, ani jsem ještě nevedela že jsem v tom. Pak ještě asi tak týden dva.. pak asi týden v pohodě a pak sem začla zvracet skoro celý dopoledne každý den tak sem byla unavená zase z toho.. 😂 no poslední cca dva měsíce už sem neblila a energie sem měla dost.. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
25.8.22 15:30

@Švédka87 Únava v prvním trimestru je tak proslulá věc, že se divím, že vidím někoho, koho to nepostihlo :)
Lítající hormony, změna hospodaření s cukry a krví.
V obou těhotenstvích jsem kolem 10. týdne spala každou volnou vteřinu, když jsem spát nemohla, jen jsem trpěla a přemáhala mdloby.
Teď mám měsíc do porodu a je mi hej, až na fyzické nepohodlí. Řekla bych, že to tak má většina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
25.8.22 15:38

@Kryptozoo Já měla štěstí, mě to nepostihlo za celé těhotenství. Kdybych neměla břicho a chybějící menstruaci, ani mi nedojde že jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.8.22 15:54

@Švédka87 tak to jste šťastná žena :dance: ta únava je šílená. Když mám volno, tak vstávám kolem 8 a ve 12 chodím spát znovu :zed: a večer v 6 už zase padám na hlavu. Dotoho nevolnosti, zvracení, strašně málo poslední dobou jím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
25.8.22 16:03

Práce servírky nebude zařazena jako riziková.
Noční (od 22 hod) zřejmě neudelas.
Jediná riziková činnost by mohla byt (musela by se změřit a spočítat) je kumulativní hmotnost břemene 2000 kg (Talíře, pulitry - posčítat hmotnost za celou směnu). Ale spis to nevyjde. Pokud mas problémy, svěř se gynekologovi a napíše ti neschopenku. Ale nebudeš mít stejný příjem.
Já bych se snažila těhotné i tak upravit práci, pokud bych o ni v budoucnu stala (po porodu jako brigádu a po mateřské).

• Citovat
  • Upravit
434
25.8.22 17:10

Já to myslela asi trochu jinak než jste pochopily. Je mi jasné že do nástupu na mateřskou nevydržím, tudíž zřejmě budu nějakou dobu na neschopence, má doktorka mi ji už nabízela. Já bych ale chtěla v práci ještě pár měsíců zůstat. Spíše mi jde o to jak dlouho se to s touto práci dá v práci zvládat. Těhotenství je vymodlené po několika letech a umělý oplodnění a úplně přepínat se taky nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
25.8.22 17:22

@Monička43 Nikdo neví, jak dlouho to zvládneš zrovna ty :nevim:
Tabulka na to žádná není.
Já třeba dělala dvanáctky krátký/dlouhý celé těhotenství. S taháním věcí i běháním. S nevolností, kdy jsem během dvou měsíců zhubla 14 kilo, s bolestma hlavy a únavou, nastoupila jsem na mateřskou 7 týdnů před termínem. S druhým dítětem jsem fyzicky podstatně míň náročnou práci zvládala mnohem hůř, i když mi objektivně nebylo zdaleka tak špatně.
Každá to bude mít podle sebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16404
25.8.22 20:25
@Monička43 píše:
Já to myslela asi trochu jinak než jste pochopily. Je mi jasné že do nástupu na mateřskou nevydržím, tudíž zřejmě budu nějakou dobu na neschopence, má doktorka mi ji už nabízela. Já bych ale chtěla v práci ještě pár měsíců zůstat. Spíše mi jde o to jak dlouho se to s touto práci dá v práci zvládat. Těhotenství je vymodlené po několika letech a umělý oplodnění a úplně přepínat se taky nechci

To se nedá říct, každá to má jinak. Určitě bych se snažila domluvit tak, aby mi vyhovovala pracovní doba a pracovní náplň. Na nemocenskou vůbec nemusíš :nevim:

Já dělala na 3 směny a nevyžadovala ani žádné úlevy v práci. Byla jsem tam do 30.tt, poté dovolená a nástup na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.8.22 20:52
@Monička43 píše:
Já to myslela asi trochu jinak než jste pochopily. Je mi jasné že do nástupu na mateřskou nevydržím, tudíž zřejmě budu nějakou dobu na neschopence, má doktorka mi ji už nabízela. Já bych ale chtěla v práci ještě pár měsíců zůstat. Spíše mi jde o to jak dlouho se to s touto práci dá v práci zvládat. Těhotenství je vymodlené po několika letech a umělý oplodnění a úplně přepínat se taky nechci

Já jsem měla velice moc vymodlene tehotenstvi a v prvním trimestru mi bylo priserne zle. Zrovna byl covid, byla jsem tedy na homeoffice. Ale kdyby to nešlo, šla bych na neschopenku. Ve 14.tydnu se mi udělalo dobře a chodila jsem normálně do práce až do mateřské. Můžete jít teda třeba na měsíc na neschopenku a když vám bude potom líp a všechno bude ok, můžete se vrátit. Nikde není psáno, že když teď nastoupíte do pracovní neschopnosti, musí to trvat až do konce těhotenství.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky