Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já nevím, mě přijde, že když někdo odsuzuje druhého, že se nekoukne sám na sebe, nebo si tím řeší nějaký mindrák, či co ![]()
Monika H. píše:Bábi Zlopočasná píše:Ono není nikdy nic stoprocentně správně. Nevím kolik ti je, ale tohle mě naučil život. Stejně jako neexistují barvy jenom černá a bílá, neexistuje v životě jenom správně a špatné.Monika H. píše:Kazdy hodnoti ostatnych, minimalne porovnava to co ho ucili ze je spravne s tym ako sa spravaju ostatni.
Bábi, mě se zdá, že se tak trochu nudíš, když máš čas na to, abys hodnotila ostatní nebo je to tvůj osobní alibismus?
A preto sa pytam, nie? Mozem drzat hubu aby sa niekto nepohorsil a nedajboze ma neodsudil a utvrdzovat sa v tom ako mam sama jedina pravdu a vsetci ostatni su ti zli.
Bábi já tě neodsuzuji
Ale zatím mi uniká pointa tvé diskuse
Jako ty to neovlivníš, tak na co to řešit? Prostě jsou holky které jdou na potrat, potom holky které si dítě nechají a starají se o něho a potom holky kterým se o dítě stará rodina
A co třeba panenka Maria? Jůlie? Ty byly tak mladé…
ww píše:
No babička mi vyprávěla že se poprvé milovala když ji bylo 16 s nějakým sousedem, ale nepochopila jsem jestli to byl budoucí manžel nebo neAle vdávala se v 18ti a manželovi v té době bylo 30let! Děti měli až za 10 let! Taky mi říkala, že byla odsuzována… Vydrželi spolu celý život
No ja si myslim ze kedysi ludia dospievali skor. Myslim … boli schopni v nizsom veku sa sami uzivit a vychovat dieta.
Gina108 píše:
Tak já si zas vážím šestnáctek, co si to dítě nechaj a dobře vychovaj nebo ho aspoň porodí a daj k adopci. Že by v našem časoprostoru to bylo v šestnácti plánované silně pochybuju, ale holt chybka se vloudí. Důležité je, jak se s tím člověk pak popere. Kdo není schopen nést následky, nechť začne souložit až toho schopen bude. Jéje, kdyby se tím každý řídil, to by bylo starých paniců a panenPříspěvek upraven 26.07.11 v 14:17
babi řekla bych tohle, starej se o sebe a neprď se do věcí, do kterých ti nic není ![]()
ww píše:
Bábi já tě neodsuzujiAle zatím mi uniká pointa tvé diskuse
Jako ty to neovlivníš, tak na co to řešit? Prostě jsou holky které jdou na potrat, potom holky které si dítě nechají a starají se o něho a potom holky kterým se o dítě stará rodina
A co třeba panenka Maria? Jůlie? Ty byly tak mladé…
Ja nechcem vyriesit problem. Ja som zvedava, chcem pocut nazory, skusenosti … Ked sa pohybujem vo svojom konzervativnom prostredi, pripadne taketo temy sa tu nerozoberaju, tak si stale myslim ze co si myslim je pravda. Tak som radsej za debila na emiminu ako v reali ![]()
mofiz píše:
babi řekla bych tohle, starej se o sebe a neprď se do věcí, do kterých ti nic není
Vrela vdaka za objasnenie situacie ktoru nechapem ![]()
bábi, jako nevím, co chceš objasňovat, nebo jakou chceš slyšet odpověď na „otázku“:
„Som az tak stara a uzkoprsa ked si o takej nic dobre nepomyslim?“
ano jsi úzkoprsá, když neznáš pozadí situace a nemůžeš soudit holku jen podle toho, že otěhotní v šestnácti, bez dalších informací a okolností…
navíc když to možná je právě naopak, že ty protřelé „děvky“ do toho spadnou s menší pravděpodobností, než „nevinné“ dívky, které „neví která bije“ ![]()
A když se tady tak řeší nevyřešitelné a diskutuje o nesmrtelnosti brouka, můžu přidat dotaz?
Myslíte si, že panenka Marie byla opravdu panna když počala? Tuším, že ji bylo taky 16let
Občas nad tím tak dumám, jak to vlastně bylo
Co když zalhala, že byla „osvícena“ a přitom se s někým pomilovala a počala Ježíše?
Co myslíte, jak to bylo? ![]()
ww píše:
A když se tady tak řeší nevyřešitelné a diskutuje o nesmrtelnosti brouka, můžu přidat dotaz?Myslíte si, že panenka Marie byla opravdu panna když počala? Tuším, že ji bylo taky 16let
Co když zalhala, že byla „osvícena“ a přitom se s někým pomilovala a počala Ježíše?
Co myslíte, jak to bylo?
ww píše:
A když se tady tak řeší nevyřešitelné a diskutuje o nesmrtelnosti brouka, můžu přidat dotaz?Myslíte si, že panenka Marie byla opravdu panna když počala? Tuším, že ji bylo taky 16let
Co myslíte, jak to bylo?
Myslet si můžu co chci, ale ona už nám to neřekne.. ![]()
zdravím všechny tak teda já osobně jsem taky otěhotněla v 16 dcerka se mi narodila v 17 a nebyla jsem a nejsem holka do větru. Otěhotněla jsem tak že selhala hor. antikoncepce a bylo to s prvním chlapem v mím životě tenkrát jsem to do 3 měsíce nevěděla a prošla jsem si všelijakýma vyšetřeníma od gastroendoskopie po rentgeny protože jsem jen hubla a nikdo nevěděl co mi je nakonec se mí rodiče modlili za to aby se prokázalo že sem jen těhotná. byli nademnou dohady že mám nádor v žaludku ale z nádoru se vyklubala nakonec zdravá čilá Maruška. Tenkrát jsem si moc dobře uvědomila že moje kariéra sportovkyně a mý sny dosáhnout na vrchol mistroství světa byli tamtam a do toho ještě škola nakonec jsem vše zvládla školu jsem končila s míma vrstevníkama a kariéru odložila a myslím si že jsem dobrou matkou mám dnes již 4letou dcerku která vyrůstá obklopená láskou má svého poníka a vše co si jen může přát. A pokud se podívám tady po okolí tak jsou tu matky který mají dítě ve 30 a můžu říct že většina z nich jsou horší matky než já. V životě bych nedovolila dcerce ve 4letech být v hospodě do 1 do rána natož tady je to pro některé zcela samozdřejmostí. A proto není důležité v kolika máte dítě ale jak se o něj dokážete postarat
ww píše:
Co myslíte, jak to bylo?
Biblia tvrdi ze to bol Duch svaty, proste sa rano zobudila a bola v tom. Jeden francuz vydal knizku ze to bol mimozemstan a jej nakukal ze je panom bohom … ![]()
Mimochodom, v Biblii sa spominaju Jezisovi surodenci, katolici tvrdia ze je to chyba v preklade, ze to boli bratranci a panna Maria ostala panna do smrti.
No babička mi vyprávěla že se poprvé milovala když ji bylo 16 s nějakým sousedem, ale nepochopila jsem jestli to byl budoucí manžel nebo ne
Ale vdávala se v 18ti a manželovi v té době bylo 30let! Děti měli až za 10 let! Taky mi říkala, že byla odsuzována… Vydrželi spolu celý život