Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky jen mi jedno nejde do hlavi jak ta pana Marie mohla otěhotnět když je k tomu zapotřebí ovulka která spustí vajíčko a to vajíčko potřebuje spermii aby z toho vzniklo embrio. A vajíčko má žena a spermii můž jinak to nejde
Víte kdyby to šlo tak nemáme dnes tolik neplodných párů. Víte jaká by to byla senzace kdyby ti co nemohli mít mimča se jen pomodlili a on je v noci oasvítil duch? A víte kolik by stát ušetřil za všechny ty výzkumy neplodnosti?????
![]()
fytypaldy píše:
holky jen mi jedno nejde do hlavi jak ta pana Marie mohla otěhotnět když je k tomu zapotřebí ovulka která spustí vajíčko a to vajíčko potřebuje spermii aby z toho vzniklo embrio. A vajíčko má žena a spermii můž jinak to nejdeVíte kdyby to šlo tak nemáme dnes tolik neplodných párů. Víte jaká by to byla senzace kdyby ti co nemohli mít mimča se jen pomodlili a on je v noci oasvítil duch? A víte kolik by stát ušetřil za všechny ty výzkumy neplodnosti?????
![]()
Preboha, co by sme s tolkymi spasitelmi robili?
Lizbeth píše:
Já se dotknutá necítím , ale omluvu přijímám![]()
![]()
Liz, a vies ze si mi tu nakoniec najsympatickejsia?
Fuj, asi stracam skrobenost ![]()
Bábi Zlopočasná, já se též necítím dotknutá. Ale myslím, že třeba by ses mohla zamyslet nad tím, že opravdu ne každá holka, která v 16letech otěhotní, je „do větru“… Mě zase příjde lepší, že 16letá holka má sex, než se pak třeba v 18letech zamilovat, být dalších x let se stejným partnerem a pak zjistit, že nejsem spokojená se sexem, protože jsem nezažila nic jiného a hledat to (zadaná) ![]()
Já jsem třeba hrdá na to, že jsem v necelých 17letech porodila zdravé dítě, o které se starám skvěle. Nestrádá v ničem. Pak může chodit a chlubit se „krásnou, mladou“ maminkou ![]()
Ano, občas se mi zasteskne, že nemůžu odletět jen tak na rok do Anglie, že si nemůžu splnit všechny své sny. Ale své dítě miluji a ráda se těch snů vzdám, za to mi to stojí ![]()
Samozřejmě na to má každý svůj názor, ale opravdu mi nepříjde vhodné, urážet mladé maminky… ![]()
Anonymní píše:
Bábi Zlopočasná, já se též necítím dotknutá. Ale myslím, že třeba by ses mohla zamyslet nad tím, že opravdu ne každá holka, která v 16letech otěhotní, je „do větru“… Mě zase příjde lepší, že 16letá holka má sex, než se pak třeba v 18letech zamilovat, být dalších x let se stejným partnerem a pak zjistit, že nejsem spokojená se sexem, protože jsem nezažila nic jiného a hledat to (zadaná)
Já jsem třeba hrdá na to, že jsem v necelých 17letech porodila zdravé dítě, o které se starám skvěle. Nestrádá v ničem. Pak může chodit a chlubit se „krásnou, mladou“ maminkou
Ano, občas se mi zasteskne, že nemůžu odletět jen tak na rok do Anglie, že si nemůžu splnit všechny své sny. Ale své dítě miluji a ráda se těch snů vzdám, za to mi to stojí
Samozřejmě na to má každý svůj názor, ale opravdu mi nepříjde vhodné, urážet mladé maminky…
Nesnazila som sa urazit, asi sa neviem vyjadrit. Proste mi pride divne byt tehotna uz v 16. Rovnako mi pride divne zrazu si spomenut ze chcem vyskusat sex aj s niekym inym. Co ked vyskusam desatich a zistim ze sex bol dobry len s tym prvym ku ktoremu sa uz neda vratit pripadne len s tym co ma este ako bonus mlatil?
Nikde som nekomentovala zivot tych deti mladych mamiciek, ani to ako su vychovane. Nahodou predstava ze mi kratko po tridsiatke vyletia z hniezda je viac nez lakava (sakra uz nestihnem)
mě tedy otěhotnění v 16 letech přijde hodně brzy a z mého okolí holky co otěhotněli takhle brzy, tak to jsou holky většinou z takových „né moc dobrých“ rodin (drogy, problémy ze zákony, krádeže, romky) a většinou to mají s klukem cca kolem 17-20 let, kterej je bez práce i bez peněz
ale určitě to tak neni u každé mladé maminky, aby ste mě tady nekamenovali ![]()
Jenom jestli bábi nenarážela na něco jako Denino.A ony se ozvaly maminky co otěhotněly sice nechtěně, ale zvládli to. Mezi námi jsou,ale opravdu flinkny, kterým je to jedno,jenže ty asi nechodí na e mimino.A tam by mě taky zajímalo co chudáci dětičky.Podotýkám nic proti mamčám holčinám co se k tomu postaví čelem a mnohé obětují.
Se mnou byla v porodnici 17-letá,otěhotněla neplánovaně,ale smrděla cígama až běda.Dítě nechala bez dozoru a šla si ven zapálit a to kojila.Přišli rodiče a donesli ji tam lahváče.A o tom udajném otci a rodince co za ni chodili ani nemluvě. ![]()
Gina108 píše:M-a-j-a píše:Hehe, zas z nás nedělej takové vykopávky (jsem stejně stará jak bábi) moje spolužačky souložily o 106. Všechny jsme moc dobře věděly, co je to kondom, dokonce jsme měli automat na gymplu na chodbě. Jj puberťáci si sice z toho dělali balónky a házeli jima po třídě
Bábi já chápu co myslíš svou otázkou.
Víš ono je to tím, že jsi měla 16 v jiné době. V té době byl sex tak trochu tabu. Moc se o něm nemluvilo. Nebylo to něco „normálního“. Byla jsi v tomto duchu vychovávaná a proto takhle smýšlíš. Měla jsi třeba jiné zájmy atd.Dneska je to jiné. Sex je prostě úplně normální a běžný.
Já pokud se dozvím, že někdo čeká dítě v 16ti, tak určitě nezatracuji. Podivím se, že je to brzy. Řeknu si, že za nás tohle nebylo (spíše se tom nahlas nemluvilo) a tím to pro mě hasne., ale mé spolužačky jej hojně využívaly, tak jakýpak nemluvilo. Jako fakt, že místní dětský gynekolog patnáctkámn HA předepisovat nechtěl, šestnáctky prudil s tím, aby si půl roku zapisovaly bazální teplotu a pak přišly, ale teď (i když se mě to netýkalo) ho téměř blahoslavím za jeho prozíravost, protože se ukazuje, že HA užívaná dívkami, co pořádně nemaj ovulku pak později způsobuje neplodnost.
Gino já jsem si myslela, že to tak vyzní, ale nemyslela jsem to tak
![]()
Je to asi hodně o těch zájmech ![]()
29 píše:
Jenom jestli bábi nenarážela na něco jako Denino.A ony se ozvaly maminky co otěhotněly sice nechtěně, ale zvládli to. Mezi námi jsou,ale opravdu flinkny, kterým je to jedno,jenže ty asi nechodí na e mimino.A tam by mě taky zajímalo co chudáci dětičky.Podotýkám nic proti mamčám holčinám co se k tomu postaví čelem a mnohé obětují.
Se mnou byla v porodnici 17-letá,otěhotněla neplánovaně,ale smrděla cígama až běda.Dítě nechala bez dozoru a šla si ven zapálit a to kojila.Přišli rodiče a donesli ji tam lahváče.A o tom udajném otci a rodince co za ni chodili ani nemluvě.
no jenze takovych je vetsina…chudiny deti…
Diskusní fórum je přece od toho, aby se střetávaly (i odlišné) názory. Buďme vzájemně trochu tolerantnější. Ptejte se, sdílejte životní zkušenosti, podivujte se, ale bez povyšování a odsuzování.
Tereza
Tak já nevím, kdyby mi holka přišla těhotná v 16 tak se budu snažit ať jde na potrat, ale násilím bych ji nenutila, to že holka otěhotní takhle brzo, neznamená že je nějaká davajka, prostě se to stane.A je fakt že jsem znala holčinu, která měla 1 dítě před 16 rokem a ve 20 měla už 3, a všichni spokojeni, děti šťastné a spokojené.A pak znám pár matek po 30 a je to fakt zoufalství, takže o věku to není.
Tak já si taky připadám občas jako exot,když mm ve 22 dvě krásné zdravé děti. ![]()
Co se týče tématu,tak si ymslím,že stát se může.
Otázkou je,jak se k tomu pak postaví. Pdole mého názoru je třeba nezotpovědné mít dítě v pozdějším věku. Třeba nehcápu uvažovat o prvním dítěti po 30cítce (jaj to mě bude bolet). O dítěti po 40ceti ani nemluvím. Nejde jen o zdravotní riziko,ale třeba i o to,že si neumím představit mít ve 20,teba 65leté rodiče. To je můj názor. Je každého věc jak si to zařídí. Umíte si představit jaká by byla nuda,kdybysme všichni byli stejní ![]()
kaczka89 píše:
Tak já si taky připadám občas jako exot,když mm ve 22 dvě krásné zdravé děti.
Co se týče tématu,tak si ymslím,že stát se může.Otázkou je,jak se k tomu pak postaví. Pdole mého názoru je třeba nezotpovědné mít dítě v pozdějším věku. Třeba nehcápu uvažovat o prvním dítěti po 30cítce (jaj to mě bude bolet). O dítěti po 40ceti ani nemluvím. Nejde jen o zdravotní riziko,ale třeba i o to,že si neumím představit mít ve 20,teba 65leté rodiče. To je můj názor. Je každého věc jak si to zařídí. Umíte si představit jaká by byla nuda,kdybysme všichni byli stejní
Jej, tak to dakujem, ja som pred 30 o dietati ani neuvazovala
nemala som totiz vhodneho chlapa ![]()
Ale mat v 20 65-rocnych rodicov je pruser len pre tych, co rodicov maju mladych … alebo som ja typ ze ma nic nerozhadze ![]()
Bábi Zlopočasná píše:kaczka89 píše:Jej, tak to dakujem, ja som pred 30 o dietati ani neuvazovala
Tak já si taky připadám občas jako exot,když mm ve 22 dvě krásné zdravé děti.
Co se týče tématu,tak si ymslím,že stát se může.Otázkou je,jak se k tomu pak postaví. Pdole mého názoru je třeba nezotpovědné mít dítě v pozdějším věku. Třeba nehcápu uvažovat o prvním dítěti po 30cítce (jaj to mě bude bolet). O dítěti po 40ceti ani nemluvím. Nejde jen o zdravotní riziko,ale třeba i o to,že si neumím představit mít ve 20,teba 65leté rodiče. To je můj názor. Je každého věc jak si to zařídí. Umíte si představit jaká by byla nuda,kdybysme všichni byli stejní
nemala som totiz vhodneho chlapa
Ale mat v 20 65-rocnych rodicov je pruser len pre tych, co rodicov maju mladych … alebo som ja typ ze ma nic nerozhadze
No vidíš,já zase nehcápu tvůj názor na dítě v 16ti (já měla první v 19ti) a o tom to je
Co člověk to názor ![]()