Tehotna v Mexiku...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15043
4.9.09 12:33

Taky koukam jak blazen. 8O
Urcite bych se jistila porodem v CR, manzel muze byt svaty, ale jina kultura je proste jina kultura, to ma zazity. A kdyby nekdy nastaly nedej boze problemy, to si pis, ze manzel se bude chovat jako Mexican a ne jako Cech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.9.09 12:36

Beatito, ty tvoje kamarádky přece taky věřily, že manžel by nebyl únosu schopný. Jinak by s ním přece nebyly a neměly děti?

Asi je jedno, jestli jste oddáni nebo ne, dítě asi beztak v obou případech ponese manželovo jméno a bude mít tamnější občanství, kdežte ty jsi pořád cizinka…

Držím ti palce a radím pořádně si všechno promyslet, jestli takové riziko chceš podstoupit. Předmanželská smlouva je asi dobrá věc, ale ve státě, kde otcům projdou únosy dětí, ti asi bude k ničemu :( :(

• Citovat
  • Upravit
14079
4.9.09 13:11

Mě někdo sebrat děti, tak buď zajdu na smutek, nebo ho vlastnoručně a zákeřně zmydlím. :evil:
Nešlo by vymyslet nějakou záminku a porodit v ČR? Třeba kvůli pojištění, stavu zdravotnictví nebo podobně?
Přidávám se k názoru, že ani uzavřená předmanželská smlouva či jakékoliv písemné dohody by k ničemu nebyly - viz často probírané „únosy“ dětí z a do ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.9.09 14:23

Osobne si myslim, ze ono nezalezi na statnosti, ale jen a jen na clovekovi samotnem. On muze byt blazen Mexican, stejne jako Francouz ci Cech (mam bohate zkusenosti z okoli). Ja sama jsem provdana za cizince a ziji i v jeho zemi. Sveho manzela miluji a jsme spolu jiz 8let, mame syna. Pred tim, nez jsem se prestehovala (racionalne jsem vzala v uvahu, ze manzela neznam natolik dobre, abych si myslela, ze on pri nejakem pruseru na me neudela habaduru), jsem si zjistila veskera cisla amba:,–(y, mistni policie. Upozornuji, ze nejsem v zadne divocine, ale jistota je jistota. Kdyz se narodil syn, tak jsem mu jeste ten mesic vyridila na amba:,–(e veskere papiry, tzn. ze ma ceskou narodnost, druhy trvaly pobyt v CR, ceske dokumenty - vlastne ma vse dvoji. Syn ale ziskal mistni pas na zaklade nasich podpisu (souhlasu obou dvou rodicu o tom, ze dite muze mit svuj vlastni pas a vycestovat s jednim z rodicu) - coz si myslim je i spravne. Co se tyce predmanzelske smlouvy o diteti, mam pocit, ze by to bylo na houby. Vse se pak radne (nekdy bohuzel i neradne) projednava pred soudem, staci poridit si svedky apod. ALE verim, ze penize jsou casto moc a v tomhle je tezko radit…Preji zdrave miminko a duveryhodneho milujiciho manzela!

• Citovat
  • Upravit
436
4.9.09 20:32

Vsechny miminka tech kamaradek maji dvoji obcanstvi. Kdyby byli ti jejich otcove z normalni ekonomicke vrstvy, tak by se s nima muzou holky soudit. Bohuzel mluvim o jine ekonomicke vrstve a je veci lepsi resit po dobrem.
V mem pripade je ekonomicka situace ta zlata stredni cesta. Ale kdyby se mi neco takoho stalo, tak bych byla snad schopna i zabit. Clovek ale nikdy nevi ceho je on sam a nebo ten druhy schopen.
To posledni co bych dopustila je nechat rozbit moji rodinu. Ve finale kdo trpi jsou ty deti a musi snaset chyby rodicu.
Rodit budu urcite v Mexiku, uz jen z toho duvodu, ze co se tyce zdravotnictvi soukromych nemocnic a lekaru tu je 100% lepsi nez V CR. Lekare tu mohu navstivit bez doporuceni. Pokazde zodpovi jakoukoli otazku a vysvetli tak, ze jsem to schopna pochopit a pri pochybach se s jakym koli doktorem mohu spoji telefonicky v jakou koli hodinu i mimo pracovni dobu nebo vikend. Coz v Cr neexistuje a stale jen slysim, jak jsou doktori neochotni se s pacienty vybavovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
4.9.09 20:43

Co se tyce prijmeni ditete, tak v Mexiku se pouzivaji vzdy podle zakona 2 a to prvni po otci a druhe po matce. Zena tady po uzavreni snatku nikdy neztraci sve prijmeni. To znamena jako cizinka s prijmenim napr. Jana Novakova a manzel Jose Manuel Ramirez Alvarez Tak dite bude Ramirez Novak a zena bude Novakova de Ramirez.
Na vystaveni ceskeho pasu a obcanstvi je nutny souhlas otce a na vycestovani z Mexika take a to souhlas obou rodicu.
Nevim proc se to vsem tem mojim kamaradka tak najednou stalo. Jen jedna jedina se pokusila dat vzah do kupy a ostatni pristoupily na podminky.
Jak rikam nevim ceho jsem schopna ja natoz vedet ceho je schopen muj manzel. Nezbiva nez se milovat a respektovat a duverovat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.9.09 21:36
Beatita píše:
To znamena jako cizinka s prijmenim napr. Jana Novakova a manzel Jose Manuel Ramirez Alvarez Tak dite bude Ramirez Novak a zena bude Novakova de Ramirez.

Ahoj, proc Novak? Kdy z se Jana jmenuje Novakova, měl by se kluk jmenovat Ramirez Novakova, ne?

S přechylováním mí problém úředník v Anglii, natož v v mxiku - jak jim vysvětlíš že to -ová je jen přípona?

Sory , že rýpu. Tyto věci mě ale opravdu zajímají

Nepřihlášena Janac

• Citovat
  • Upravit
436
4.9.09 21:45

Janac!
Mas pravdu. Ale s tvojim rodnym listem, prelozenym a s apostilou prokazes v dane zemi, ze mame koncovku zenskeho rodu. Jedna kamoska se na to vykaslala a tak se jeji syn jmenuje s koncovkou -ova, ale statni holky si to u svych synu vybehaly a tak maji muzske prijmeni. Je to otazka snahy. Takze holka bude Ramirez Novakova bez nejmensiho problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.9.09 22:44

No, přeju Ti hooodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.09 09:19

Bea, dik za odpověd:)
Janac
p.s. každopádně hodně štěstí, ono takle si vzít cizinca není jen tak, je to přece jen jiná mentalita, jiný styl výchovy, jiné zaběhané zvyky v manželství. \ale to má jistě vyřešené. Někdy si říkám, že bych nejraději byla taky hooodne daleko :D :D

Janac

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.9.09 09:20

:arrow: oprava - ale to máš vyřešené..

• Citovat
  • Upravit
436
5.9.09 19:06

Janac!
Ja si nestezuju, ba naopak. Nevratila bych se do CR zit ani nahodou. Jezdim tam rada 1 az 2 do roka a to na dovolenou. To ze se mojim kamoskam stalo, co se stalo neznamena, ze me to taky ceka. Holky sly po penezich, nasly si bohace, neplanovane otehotnely, myslely si, ze si pres dite udrzi ty miliony, no a ted nemaji ani ty miliony a ani to dite. Clovek nemuze mit vsechno a to za kazdou cenu. Je lepsi se drzet trochu u zeme.
Hezky den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.9.09 10:32

ja nejak nechapu smysl teto diskuse, ale asi jsem prespala - sla jsem spat v 9 a vstavala v 8 :lol:

Zila jsem nejakou dobu v J. Americe, magor muze byt jak Mexican, Argentinec, American, Arab, Chorvat i Cech.

Beru-li si cizince, porodim v jeho zemi dite, tak musim pocitat s tim, ze jsem seznamena i s pravy a povinnostmi v dotycne zemi. Jak by se Vam libilo mit zde v CR dite s Moldavcem a po prve hadce Moldavan dite sebere a odjede s nim do Moldavie?

Myslim, ze v tv bylo dost kauz o mezinarodnich manzelstvich a naslednych unosech deti.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
6.9.09 10:34
Anonymni píše:
Osobne si myslim, ze ono nezalezi na statnosti, ale jen a jen na clovekovi samotnem. On muze byt blazen Mexican, stejne jako Francouz ci Cech (mam bohate zkusenosti z okoli). Ja sama jsem provdana za cizince a ziji i v jeho zemi. Sveho manzela miluji a jsme spolu jiz 8let, mame syna. Pred tim, nez jsem se prestehovala (racionalne jsem vzala v uvahu, ze manzela neznam natolik dobre, abych si myslela, ze on pri nejakem pruseru na me neudela habaduru), jsem si zjistila veskera cisla amba:,–(y, mistni policie. Upozornuji, ze nejsem v zadne divocine, ale jistota je jistota. Kdyz se narodil syn, tak jsem mu jeste ten mesic vyridila na amba:,–(e veskere papiry, tzn. ze ma ceskou narodnost, druhy trvaly pobyt v CR, ceske dokumenty - vlastne ma vse dvoji. Syn ale ziskal mistni pas na zaklade nasich podpisu (souhlasu obou dvou rodicu o tom, ze dite muze mit svuj vlastni pas a vycestovat s jednim z rodicu) - coz si myslim je i spravne. Co se tyce predmanzelske smlouvy o diteti, mam pocit, ze by to bylo na houby. Vse se pak radne (nekdy bohuzel i neradne) projednava pred soudem, staci poridit si svedky apod. ALE verim, ze penize jsou casto moc a v tomhle je tezko radit…Preji zdrave miminko a duveryhodneho milujiciho manzela!

souhlas.

• Citovat
  • Upravit
436
6.9.09 10:42

Ahoj Hanko!
Neni potrba hledat smysl v teto diskuzi, dulezite je, ze jsem ho nasla ja. Chtela jsem slyset nazory holek, to je vse. Sohlasim s tebou a souhlasim i s Anonymem. NIkdy nevis co se z koho vyklube.
Ja si na nic nestezuju, ba naopak. Jen me prekvapilo, ze vsechny ty holky co znam, tak se jim stalo neco podobneho. A nejde o zakony ani mentalitu, jde o moc a penize. Jde o to, ze se ti chlapi s nima zacali nudit a nasli si jine, ale deti jim nenechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí