Clexane (miniheparin)

296
31.8.09 08:10

Clexane (miniheparin)

Ahoj, chci se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s užíváním Clexanu v těhotenství…Mě náhodou přišli na to, že mám špatnou srážlivost krve a nejspíš si ho až do konce budu muset píchat..tak si řikám, zda nehrozej nějaký rizika, jak v těhotenství, tak při porodu i po něm.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
31.8.09 08:27

terko, myslím, že by ti nebezpečí spíše hrozilo, kdyby sis ho nepíchala…
jen to v porodnici musejí vědět! ale oni ti už řeknou víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
31.8.09 14:35

V těhotenství zkušenost nemám, ale pokud ti ho napsali a věděli, že jsi těhu, tak určitě píchej. Působí proti trombózám, takže rozhodně neriskuj. Kdyby ti to bylo blbé píchat do břicha, tak se mi dost osvědčila i vnější strana stehna nebo nadloktí, ale tam se sama moc netrefíš, takže třeba najít obětního beránka, kterému budeš moct nadat, když píchanec bude bolet. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
31.8.09 15:28

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
31.8.09 19:57

Ahoj, tak já mám Leidenskou mutaci krve, typ heterozygot, musela jsem si píchat před porodem a celé šestinedělí injekce fraxiparinu 0,6. Primář na hematologii mi řekl, že rizika kdybych si injekce nepíchala, jsou dost veliká - může se v těle vytvořit nějaká krevní sraženina a ublížit hodně Tobě nebo i miminku, takže doporučuji si injekce píchat. Není to tak hrozné, bála jsem se, jak si zvládnu píchnout sama injekci, ale pro to maličké bych udělala cokoli. Píchala jsem si ty injekce do stehen, do břicha mi řekli, že během těhu si je píchat rozhodně nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
31.8.09 20:42

píchat do břicha v těhotenství se mlže úplně bez obav.

• Citovat
  • Upravit
992
31.8.09 21:06

Jenom píšu, že mi tohle řekli na hematologii a i když jsem ležela v šestém měsíci na gynekologii a pak i v porodnici mi říkali, že do břicha injekce fraxiparinu v době těhotenství rozhodně ani oni nepíchají. Možná co doktor, to jiný názor, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
31.8.09 21:11

ono se to teda spíš píchá do boku (nejlíp do špeku) než do břicha, tam už by to ani moc na konci nešlo. :)

• Citovat
  • Upravit
992
31.8.09 21:22

No právě. Já jsem si píchala do stehen, ale pak se mi udělala na obou stehnech taková kola úplně vysušené kůže, promazávala jsem to, ale nic. Zmizelo to, až když jsem přestala s injekcema. Říkala jsem manželovi, že mi je bude píchat do rukou, že tam to sama nedám, ale ten chudák vždycky zezelenal a utekl např. do koupelny si umýt zuby apod. Ale přítomnost u porodu se mnou zvládl na jedničku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
31.8.09 22:05

clexane

Ahoj,

nejlip tak jako z boku do břicha. Tam kde jde udelat kožní řasa. Do nohy to víc bolí. Do břich se to dá zvládnout až do porodu.

A určitě píchej, nebezpečný to není

Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
31.8.09 23:17

ahoj cele tehu som si pichala clexane priamo do brucha a vsetko vporiadku..mne dokonca odporucala dr..ze do bruska je to najlepsie..ale uz som sa stretla s tym , ze fraxiparin do bruska nie..tak asi je to odlisnostou v lieku..
no, ale clexane v tehu urcite neuskodi..nechs a dari :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
1.9.09 09:21

Clexan a Fraxiparine je to samé, akorát od jiného výrobce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
1.9.09 09:28

ahoj, děkuju za odpovědi…mě taky řekli ze nej je to do břicha, udělat řasu a píchnout, mě to taky přijde divný,ale píchám do břicha,protože do ramene i stehna mě to bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Okko
25.3.10 19:04

Clexane a Fraxiparine neni totez - zalezi na presnem chemickem slozeni. Viz http://en.wikipedia.org/…ight_heparin

• Citovat
  • Upravit
9909
25.3.10 20:31

Ahoj já si taky píchala do břicha celou dobu do nohy by mě to bolelo.A mě řekly že v břichu se to nejlíp rozloží.Tak nevím a říkaly mi to v Podolí a všechno bylo v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí