Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
taky si píchám clexan,jsem v sedmém měsíci.Do 16,týdne jsem píchala do břicha,pak jsem šla na amnio a od té doby píchám do stehen.Je fakt, že do břicha to bolelo míň a bylo i míň modřin.Na stehnech je to hrůza.Rozhodně to ředění nepodceňuj,opravdu se může vytvořit krevní sraženina a ublížit miminku i tobě.Já takhle přišla o dvě miminka, než mi přišli na tohle.Tak se neboj, lékaři snad ví co dělají.
Tinuvien ti neradí dobře, C. a F. rozhodně není totéž. Fraxiparin byl navíc dražší, záleží to na té které lékárně, poptej se předem. Pokud ho budeš užívat déle, je to rozdíl v řádech stokorun.
Taky záleží, jak budeš ten který miniheparin snášet na dlouhé užívání. Já po třech měsících začala mít na F. alergii a okamžitě jsem musela přejít na C. Pokud se ti začnou dělat červená ztvrdlá místa po vpichu, ihned to nahlaš lékaři.
Ahoj
Jsem v t.č.11 tém týdnu,píchám si Fragmin 5000, bude až do konce těhu. Píchám do břicha,už jsem si našla metodu,aby nebyly hematomky, takže vše v poho.Akorát nevím,jestli je tento lék na stejném principu,jako Clexan a pod…máte s ním taky některá zkušenost ?
no já jsem ted ve 22 týdnu.....Clexane si píchám do břicha 0,4…před rokem mi zjistili že mám ucpanu hlavní tpnu na noze cca 10cm…a nevědí příčinu ani co s tim…před tím jsem barala enelbin,anopirin a vesel due F ale ten se v těhu nesmí…tak mám ted tohle… mimi je vpořádku…mluvila jsem i s jinou maminku která ho brala i při kojení…a že to nevadí…má krásnýho zdravího chlapečka… ![]()
Já mám taky trombofilii,v heterozyg.formě,píchala jsem si clexane dva měs před porodem a ještě pak šestinedělí,mě teda naučili píchat do ramene,do břicha si to teda neumím předatavit,brrr,píchala mi to buď dcera nebo partner,do ruky si to sama nepíchneš,musí se kůže zmáčknout a nahrnout,užili jsme si s tím teda dost zábavy
měla jsem modřiny a lidi mysleli,že mě partner mlátí,,ale určitě píchej,ta tromboza se totiž může udělat v pupeční šňůře a mimčo umře,myslím,že to je častej důvod odumření miminka v děloze,ale moc lidí neví,že tuhle poruchu má,já se to taky dověděla náhodou,ségře se udělala tromboza v noze po zákroku,a sourozenci to maj většinou prý všichni,tak jsem se nechala vyšetřit,je lepší to vědět,člověk si dá víc pozor.Prcek se narodil naprosto v pořádku
Ale mám ještě dva velký,a u těch jsem to nevěděla a taky bylo vše ok,asi jsem měla štěstí. ![]()
.-) já měla těsně před (neplánovaným) otěhotněním trombozu v noze, z nevyjasněných důvodů, gen. testy budu vědět už tuto středu-jestli je porucha krve,či co… Každopádně z Warfarinu okamžitý přechod na Fragmin,stihli jsme během 4 týdne, mám ho na celé těhu. Zatím jsem po těhu stránce v pořádku, píchání do břicha je v pohodě,píchám sama, nesnesla bych u toho kohokoliv jiného
. Mám už taky dvě velký děti,tak jsem zvědavá,na co přišli,proč ta trombosa, mimi to určitě zvládne,věřím tomu,bojujem oba a věřím,že dobojujem do zdárného konce. ![]()
Tak hlásím výsledky-nenašli mi nic. NIC. Neví,proč byla trombosa, další testy budou až po porodu. Mimi je v pořádku,naštěstí,byli jsme na NT+ UZ a žádné malformace. Spadl mi obrovský kámen ze srdce ![]()
Tak to máš super,buď ráda,není o co stát,přeju bezproblémový těhu ![]()