Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to já dneska byla líní zapnout pc… četla jsem si, ale nateklé mám už i prstx ns rukou ![]()
@Betynka87 píše:
@MegK Dobré ráno:-) Nevím, jak se to stalo, ale já spala od půlnoci do půl osmý s jednou přestávkou na záchod. Bylo to úžasný
To mám zase naspáno na týden dopředu
se máš ![]()
to já ne no.
Usnula jsme před 00:00hod a probudila jsem se v 2:19 a v 3:19 zas.
Tak jsem to v 3:40 vzdala a trdýlkovala tady.
V 8.10 jsme usnula a spala do 10 s prckem, tak apsoń tak ![]()
@zikminka píše:
Tak to já dneska byla líní zapnout pc… četla jsem si, ale nateklé mám už i prstx ns rukou
jůj, tak držím pěsti ať to přestane v kterém jsi vlastně týdnu??
Dnes 37+0 a myslím, že v pondělí na kontrole už si mě tam nechají… ležela jsem po novém roce 8 dní s lehkou preeklampsií… jenže po lécích na tlak jsem se osypala, takže jsme si je vysadila a měřím si tlak… a zas natejkám no ![]()
@zikminka jé tlak mě trápí taky
![]()
kminule když jsem byla u dr měla jsem 149/81 tak si mě tam nechali ![]()
páč sjem tam byla se zvracením chtěli mě poslat domů, ale jak změřili tlak bylo po pr.ely
ale byla jsm jen na noc
@MegK no tak to se máš… mě po tom ležení tam nohy splaskly.. ale ted už i prsty na rukách mi natékají, je to nepříjemný… navíc… jsem na mimi sama, bez tatínka a není jednoduchý to nějak sama ustát… za chvíli jedu k sestřence na oslavu, tak si odvezu tašky k mamce, bydlí ve městě, kde budu rodit, já na vsi a jeezdím busem… a myslím, že v pondělí mě tam zase zavřou… minule mi doktor řekl, že navrhuje už těhotenství ukončit, pak zas doktorka, že uvidíme… tak jsem fakt zvědavá… už bych to chtěla mít za sebou… jsem teď taková… protivná… nemůžu pracovat a ani doma pořádně poklidit… a malej už měl před 14 dny na ultrzv. 3kg, tak myslím, že už by to příští týden klidně šlo ![]()
@zikminka píše:
@MegK no tak to se máš… mě po tom ležení tam nohy splaskly.. ale ted už i prsty na rukách mi natékají, je to nepříjemný… navíc… jsem na mimi sama, bez tatínka a není jednoduchý to nějak sama ustát… za chvíli jedu k sestřence na oslavu, tak si odvezu tašky k mamce, bydlí ve městě, kde budu rodit, já na vsi a jeezdím busem… a myslím, že v pondělí mě tam zase zavřou… minule mi doktor řekl, že navrhuje už těhotenství ukončit, pak zas doktorka, že uvidíme… tak jsem fakt zvědavá… už bych to chtěla mít za sebou… jsem teď taková… protivná… nemůžu pracovat a ani doma pořádně poklidit… a malej už měl před 14 dny na ultrzv. 3kg, tak myslím, že už by to příští týden klidně šlo
Tak držím pěsti ať jel íp a dopečeš ho co nejdýl ![]()
Je ale fakt že 3kg na porod stačí.
Malá od švagrové měla jen 2700kg ![]()
jen ty odhady jsou někdy mimo ![]()
tak uvidíš jak to nakonec bude.
@MegK přesně… doufám, že to prostě bude všechno ok a rychlé a už bych nejradši, aby byl konec března, venlu sluníčko a my měli nějakej režim a byla pohoda ![]()
@zikminka píše:
@MegK přesně… doufám, že to prostě bude všechno ok a rychlé a už bych nejradši, aby byl konec března, venlu sluníčko a my měli nějakej režim a byla pohoda
nejseš tak trošku náročná
užívej dokud je v bříšku
teda až na ten tlak a otoky
@kaczulina
33.týden. Takže už se taky těším až to mrně bude na světě! Sice se porodu bojím, ale pak si vzpomenu na tu krásu, že si zapnu boty, aniž bych se musela nadechnout jako potapěč a strach je ten tam ![]()
Juj, tys tak zvracela? Já teda vůbec. Až teda na to Bulharsko v létě. To mi tam nedělalo dobře poslední dny ani napití vody! Však to mám zdokumentované v mém fotoalbu
Ale do druhého trimestru jsem fakt nemohla cítit maso, uzeniny…byla jsem jen na sýrech a tvarohu. Občas trochu vývaru.
@Betynka87
Chtěly, ale postěžovat si musíme
Ale jsme nějaké bojovnice, ne? Mě prostě vysírají ty řeči těch, co těhotenství nezažili (chytré kamošky) a ti, co ho nezažijí viz můj drahý. Když třeba řeknu-tyyyy jo, nemůžu popadnout dech-tak mi odpoví-já byl na vojně
Jo a ještě takové ty ošlehané matky, co rodily před dvaceti rokama-to slyším-ále prosím tě, nepřeháněj! Aaaaaaa, já chci jen politovat a trochu pochopit
![]()
Já přibrala 13 kg. Všechno v bříšku. ALe malinká má 1750g, tak snad je to všechno jen voda.
@Talunka porodu se neboj ![]()
Strach je vždy páč nevíš do čeho jdeš, ale zvládneš o já to zvládla taky ![]()
A měla jsme porod suprově rychlí.
První pravidlená kontrakce v 15:45 a Domí se narodil v 20:15.
Rozjela sem si porod teplou vanou ![]()
páč mi ráno odešla hl. zátka, tak jsem chtěla vědět jestli náhodou už a ono jo ![]()
@MegK
To je to, člověk neví do čeho jde.Ale nějak nad tím nepřemýšlím, protože kdyby jo, tak nejsem těhotná
A jak říkám, jsme bojovnice ![]()
Však my to všechno zvládneme a ani se nenadáme a ty naše mazlíčky už budeme mít u sebe v náručí ![]()
Už máte nachystané věcičky?