Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
tak me doktor na OGTT poslal,aniz by mel duvod,bylo mi 24 let, v rodine diabetes nikdy nebyl a ejhle,cukrovka se potvrdila,byla jsem z toho prekvapena,pac jsem to vubec necekala..priznaky absolutne zadny…
Ja nevim,prijde mi hloupe resit,zda jit ci nejit,vzdyt zas o tolik nejde,me to teda rozhodne neprijde tak strasny,abych se rozhodovala,jestli to podstoupim nebo ne..a hlavne - kdyby se na to neprislo,mohlo by to s miminkem spatne dopadnout..
Ja si v tom nasla dokonce i dve pozitiva - chodila jsem hodne casto na UTZ
a zas tolik jsem diky zakazu sladkeho nepribrala
Jenže Mikitka je trochu lempl co se těhu návštěv lékaře týká. Odmítla jít i na kontrolu k zubaři a obvoďákovi ( zubaře nemá ráda a bojí se a obvoďák jí prostě připadal zbytečný).
Takže jen můžeme držet palce ať jí vše dobře dopadne a ať si i nadále takto věří.
holkyyyy kliiiiid…
ja jen chtela znat priznaky…ty uz znam a vsem dekuji…diskuze na tema kdo rika doktorum bohove a kdo je neuznava uz tu bylo vic…jsem holt clovek, co dokud nema problem, lekare nevyhledava…a tehotenstvi nevidim jako problem…ale vsem i anonymnim diky ![]()
M.
Mikit, mám podobný náhled na doktory jako ty, ale jen pokud se týká mě, ale mimino na který do břicha vidět není, tak s ním bych šla v podstatě na jakoukoli kontrolu kam by mě ošetřující gyndař poslal. A ono těch kontrol zas tak moc není bych řekla. Takže bez jakékoli ironie doopravdy držím palce. ![]()
Mikito,ja taky dr nevyhledavam,dokud to neni nezbytne..ale je fakt,ze zrovna ta cukrovka se u drtive vetsiny tehuli vubec priznakove neprojevi,takze pokud je a nevi se o ni,muze to pro mimco fakt dopadnout tragicky..a gestacni cukrovka neni az tak vyjmecna bohuzel..
ja ji mela a vubec jsem to necekala ani si nepripoustela,ze bych ji mohla mit..bala jsem se kazdeho vysetreni,kazdy UTZ jsem cekala,ze mi dr rekne,ze s mimcem je neco spatne..tohle jsem neresila a ejhle,mrcha se potvrdila..