Těhu vitamíny?

575
6.8.04 14:53

Těhu vitamíny ?

Ahoj všem, mám takový dotaz. Všude mě hrozně děsej že po bratní vytamínů se rodí větší děti, tak nevím jak často by se ta tabletka měla brát a jestli to nejsou zase nějáké drby.Já jí zatím beru každý den ale už nad tím přemýšlím že to třeba ob den omezím :-) Člověk je z těch informací opravdu zmatený.

Díky za rady

Ahoj Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
119
6.8.04 15:35

Ahoj Petro,
já neberu vůbec nic. Když jsem se na to ptala doktora (je vážně dobrý), tak řekl, že není třeba žádné vitaminy brát, když jím zdravě a rozmanitě… dnes mi jen předepsal magnézium proti tvrdnutí bříška.
Tak nevím, ale zatím vše probíhá dobře a mimi roste tak, jak má :P
Držím palce, asi Ti lépe poradí holky, co vitaminy berou.
Tutu + mimi 21 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.04 15:50

Ahoj Petro,
co se týká vitamínů v těhotenství, tak mám informace, že hlavně po Materně bývají velké děti. Podle některých gynekologů by se měla brát maximálně do 6. měsíce. Já sama jsem brala Mamavit, každý den jednu tabletu celé těhot. a synek měl 2,87Kg. Teď mu je 21 měsíců a je tak akorát. Ani tlustý ani hubený. :)
Přeji Ti hezké těhotenství a zdravé mimi.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.04 16:38

Ahoj Petro! Narodil se mi syn 53 cm a 4,58 kg. A hádej, co jsem brala? Mamavit. Rozhodně jsem ho nebrala každý den, spíš, když jsem si vzpomněla. Nemyslím si, že by to bylo tím Mamavitem. Je pravda to, co psala Tutu, že pokud jíš pestrou stravu, tak vitamíny nejsou potřeba, max. první měsíce. Toť můj názor. Olča

• Citovat
  • Upravit
980
6.8.04 18:13

Ahojky, já jsem brala a beru Calibrum. nejdřív Babyplan - ten poctivě, jelikož je tam hodně kys. listové a teď už beru Mami. ALe tam jsou psané koňské dávky, takže jsem si to upravila dle sebe. Beru denně jen 1 místo 2 tablet.
Stejně jsem měla pocit, že už ho mám dost, jelikož se mi zabarvila moč do žluta - což je charakteristické při vylučování Béček.
Ta rozmanitá strava je dobrá, ale vliv kyseliny listové bych nepodceňovala.

Desty a Cipátko 17+4tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
6.8.04 18:43

Ahoj Petro,

i já jsem brala při obou mých těhotenstvích Mamavit a děti byly tak akorát, jeden 49cm a 3170g, druhý 50cm a 3450g. Myslím spíš, že je to dost dáno geneticky, jak kdo vyroste, já sama jsem malá a první synek se doktorům taky nezdál, že je malý, ale evidentně to dohnal, zato teď je to spíš hubeňour.
Ale jinak jsem taky slyšela, že větší děti jsou po Materně.

Měj se hezky Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.04 19:52

Ahojda,
já brala celé těhotenství vitamíny pro těhotné a to pravidelně! Dcerka vážila 2,7kg a měřila 47cm :) Lékař mě naopak podporoval, že tím nic nezkazím. Váha miminka je dána geneticky. Podle mého názoru je docela hloupost, aby se po vitamínech rodily větší děti…Myslím, že tady proběhla i diskuze na toto téma, zkus se kouknout.

Přeju zdravé miminko a krasné pohodvé těhulkovstí :D

Alice

• Citovat
  • Upravit
65
7.8.04 07:47

Ahojky,
myslím, že je to také dost závislé na tom, jestli se některé maminky zbytečně nepřejídají. Občas se setkávám s názorem, že musí jíst za dva. Což není podle mého názoru zrovna vhodné. Samozřejmě, že to závisí i na genet. dispozicích.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
7.8.04 17:41

Vitamíny

Ahoj Peťulo, já jsem brala před těhu Calibrum Baby plan, hned jak jsem zjistila těhu přešla jsem na GS Mamavit, ten jsem brala do 24 tt denně celou tabletu a od té doby beru denně jen půlku tablety. Doktorka mi to takto vše doporučila. Nejsem z těch kdo dodržuje 100% životosprávu 8O :wink: a ze začátku je důležitá hlavně kyselina listová a poté železo a vápník. Já třeba nepiju mléko :? a doktorka mi řekla, že když nejsem z běžné stravy zvyklá na nějáké jídlo a pod. tak v těhu s tím začít nemohu a hlavně ne na začátku, kdy to může vyvolat nevolnost.
O materně jsem také slyšela, že má za následek větší děti :wink: , ale upřímě ne nikdy od odborníka a snad ani od žádné maminky s vlastní zkušeností :! . Myslím si, že je to dobře rozvinutá fáma, kterou ví snad všechny těhulky :D . Holt Materna má špatnou reklamu! Ale myslím, že po 20tt není důvot brát vitamíny denně po celé tabletě, ale zas obden je to takové divné, myslím si, že ta půlka denně je takové rovnoměrnější dávkování!

Verča 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.04 02:04

Ahojte !
Já jsem brala Mamavit každý den až do porodu a po porodu když jsem si vzpoměla taky (kojím). Dcerka se narodila s normální váhou 3,6 kg. Pokud přijímáte vitamíny a minerály z potravy, tak se vstřebávají daleko lépe než z tablet, ale kdo je jako já a ví, že jeho strava není moc pestrá (vím že těhotenské chutě dělají svoje - já bych klidně vydržela jen na sladkém), vitamíny udělají dobrou službu. Dcera se narodila a je zdravá. Vitamíny jsem brala na doporučení lékaře kvůli tomu, že žiji ve městě. Tedy ne zcela zdravě. Rozhodně jsem se nebála užívat je každý den, velikost dítěte to neovlivní, ale jeho zdraví doufám ano.
 Zuzka

• Citovat
  • Upravit
12
8.8.04 22:41

Ahoj holky,
já jsem brala maternu během obou těhotenství po celou dobu. Doktorka mi ji doporučila hlavně kvůli obsahu jodu, který je důležitý pro rozvoj nervové soustavy. Obě dcery se narodily normálně veliké. Adélka 50 cm a 3250 g, a Klárka 51 cm a 3700 g. Myslím si, že vitamíny rozhodně nemohou ovlivnit velikost miminka. Čauky Katulinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
9.8.04 08:47

Ahojky já při prvním těhu nebrala vubec nic a malej měl 3.75kg,takže žádnej prťous.Nyní při druhym těhu beru Maternu,ale také ji raději vy:,–(ím dříve.Myslim,že mimi bude i tak zdravé a nebude mu nic chybět.Souhlasim s tim,že je to už geneticky dané jak velké se mimi narodí,ale přejídat se určitě také není dobré už kvuli váze,která se potom špatně shazuje. :wink:
Andynka a Kulíšek 17tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
9.8.04 09:08

Ahoj holky

moc Vám děkuji za rady, co jsem si z toho vzala, zatím ho budu brát každý den, uvidíme jestli po tom 20 týdnu nesnížím dávky na půlku. Každopádně moc Vám děkuji za rady. Myslím že jste mě uklidnili :)

Ahojky Petra 9+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.8.04 11:51

Ahoj já jsem nebrala nic, jen jsem do jídelníčku zařadila šílené množství salátu banánů a ovoce i zeleniny a čerstvé ryby s drůbeží, tak jak mi bylo doporučeno.Za celé těhotenství jsem přibrala osm kilo, a podotýkám , že měřím 157 cm.Dcera se narodila a měřila 52 cm, a měla 3450g, takže taky nebyla žádný drobeček.Myslím si , že vitamíny nic nezkazíš, ale nevidím problém v přerůstání dítěte atd.zrovna v materně a tak, je to spíš dané pestrostí stravy maminky a geneticky.Manžel měří 189 cm, takže naše dcera byla veliká po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.8.04 13:17

Ahojky!!
Já když jsem zjistila, že jsem těhotná (asi v 7. týdnu), tak jsem začala brát Mamavit, protože moje strava byla a bohužel stále je ne moc vyvážená. Moje kamarádka, která má 1,5 letého chlapečka, mi doporučila, abych brala jen půlku z velkého balení na začátku a ke konci těhu zbytek. Když jsem toto řekla mojí Dr. tak řekla, že nevidí důvod přestat ty vitamíny brát. Tak ted opravdu nevím. :? Asi budu následovat Verču a od 20. týdne začnu brát jenom půlku.
A ty řeči ohledně Materny jsem slyšela taky. Proto jsem ji nezačala taky brát. I když nevím co je na tom pravdy. Dr. mi k tomu neřekla vůbec nic, ale podle plakátu na Maternu na chodbě si myslím, že by to nic negativního asi nebylo.

Přeju krásná kulaťoučká bříška.

Katka a prcek 16 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí