Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminy:)
Najde se tu nějaká těhulka z Mostu?
Ahojky, já už sice těhulka nejsem, ale jsem z Mostu.
Mám 2,5 měsíčního prcka. Kdy máš termín a budeš rodit tady v Mostě nebo jinde?
Jé to nevadí, ale mimi máš malinký:) no já rodim v červenci:) termín mám 12.7.:)
No pujdu se do mostecký porodnice podívat stejně tak se pujdu podívat i do té kadaňské:) a pak uvidím:) Chtěla bych spíš tu kadaň ale kdo ví jak to bude:D
Já také chtěla do Kadaně nebo do Chomutova, pořád jsem se rozmýšlela a pak jsem šla sem k nám. Ale vše bylo v poho, snad jen sestry na příjmu na mne působili nepříjemně, ale v tu chvíli mi to bylo celkem jedno.
Chtěla jsem být na nadstandartu, ale měli přeplněné šestinedělí, volný byl jen apartmán, tak dva dny jsem byla tam, sice je to dražší, ale stojí to za to, jsi tam sama, návštěvy za tebou mohou kdykoliv, výběr ze tří jídel i pro tatínka a ten tam může být i přes noc, a hlavně se víc vyspíš, když tam jsi sama.
Jinak já měla termín na Silvestra, chtěli jsme mít první miminko Mostecka, ale skončili jsme 5.
Tak možná příště
Jinak jsem koukala na jména, která jsi si vybrala a Leontýnku by jsem chtěla také, je to moc pěkné jméno a Eliášek se mi také líbí ![]()
Příspěvek upraven 22.03.12 v 20:26
Ahoj, sice nejsem z Mostu, ale jsem z Litvínova a termín mám 23.7.2012, tak to máme kousek od sebe
První dceru jsem rodila v Mostě, ale teď pojedu do Kadaně, když to stihnu ![]()
Giana: a Jak se jmenuje prcek? Noj á právě taky chci nadstandart a taky sem řikala, že pokud nebude volnej tak si ten apartmán klidně vezmu, protože mi jde vážně o ten klid a ty peníze mi za to dát nevadí:)
A jak se jmenuje prcek? Jinak Já původně chtěla Liliánku no, jenže když sem byla na prvním screeningu v ústí a roštanda zlobila a ne a ne se otočit, a doktor mi řekl že to bude holčička, v tu chvíli mi v hlavě zablesklo tohle jméno, ani nevim kde sem na něj přišla, když sem ho dlouho neslyšela:D A tak jsem to chtěla teda nechat:)
Sem pro neobvyklá jména, česky vypadající samozřejmě:) Ale taková která se nevyskytují tak často.)
kristý: Ahojky.:) nevadí, mě šlo spíše o náký kámošky poblíž mého domova:D Takže litvajz taky super.)
A kolik vám je holky? jestli se mužu zeptat:D
Mě je 25, kolik tobě lilianoel? Jinak jméno Liliana je moc hezký. Já měla při výběru jmen dost nápadů, ale manžel je v tomhle docela konzervativní
, takže se dcera jmenuje po mě a teď čekám kluka, tak se bude jmenovat po tatínkovi Jirka.
Kristý: no já to napsala blbě, zapomněla jsem dodat, že po tom screeningu mě napadlo jméno Leontýna, a to nám zustalo, a jelikož jsme ji tam začali říkat už v tom 13tt, tak ji tak říkáme do ted.):) A přítel nebyl proti:D
Ale jsem opravdu štastná, že se nám narodí už za pár měsíců. Chtěla jsem původně květnové miminko, jenže to nám nevyšlo, tak jsme se sekli o dva měsíce:D Ale červenec je taky dobrej:)
Jinak mě je 22:) Tak Jiřík je taky nádherný jméno, ale kolem mě jich je tolik, že by to neprošlo:D Navíc by přítel spíš bojoval za Jakuba, když už:D
Ten můj koblížek se jmenuje po tatínkovi a po dědečkovi Wolfík, ale má i německé přijmení, takže to není např Wolf Novák.
Je to dost neobvyklé jméno u nás, vím že když jsem poznala svého přítele, tak jsem si myslela, že je to jeho přezdívka
,ale teď už mi to přijde úplně normálka
Samozřejmně jsem si vyslechla, že když tak pojmenujeme i malého, tak že je to chudák a že se mu budou všichni smát a tak podobně.
Mě je 25 let a původně jsem také z Litvínova.
Psala jsi, že se půjdeš podívat do mostecké porodnice, jsem zvědavá jak na tebe bude působit. Hlavně mě udivuje, že je tam na šestinedělí pořád doktorka Sinkulová, té je asi přes 70 a učila mojí mamku
, v propouštěcí zprávě mi napsala, že mě léčila na zánět po nastřižení......ani jsem nevěděla že tam mám zánět a léčení znamenalo, že z 5 dnů co jsem tam byla, jsem dostala 1 nějaký čípek a pak další když mě pouštěli domů. ![]()
Giana: To je krásný jméno:)To bych mu řikala vlčku:D to je strašně roztomilííí:) (to my naší Leontýnce už ted zas říkáme lvíčátko:D)navíc neřekla bych že byse mu děti měli smát:) Jelikož je ted takoví období, kdy děti dostávají různá neobvyklá jména:) Takže každej bude mít něco:)
No chystám se tam nu:) Jako furt se ted přikláním k tomu že pujdu rodit sem k nám.Je to přeci jen blízko a je zde všechno kdyby náhodou. Navíc Jakub má známí mezi porodníma babkama a moje mamka taky, takže by nebyl žádný problém… Tak uvidíme no, jak to dopadne:)
Každopádně by jsem chtěla rodit v tý samostatný místnosti pro rodičku, nevíš o tom něco? Páč tam bych měla jistotu že ten doktor bude u mě celou dobu porodu a nebude odemě odbíhat:D
O té místnosti bohužel nic nevím, ani nevím, že tam ta možnost je.
Když jsem rodila byla jsem jediná co tam byla, akorát přede mnou pani odrodila, tak jsme se vystřídali.
Takže jsem měla sama pro sebe doktora, dvě sestry a dvě z dětského.
také jsem tam měla mít známou, ale když se malému chtělo ven, tak paní měla dovču.
Měla jsem z mostecké docela obavy, když jsem četla všechna ta hodnocení od rodiček, ale já si vysloveně na nic stěžovat nemůžu i jídlo bylo celkem dobré. ![]()
Tak já dcerku porodila v Mostě(2008), manžel byl celou dobu semnou a byli jsme sami v místnosti, doktor mě přišel zkontrolovat asi 2× a pak když jsem se přesunula na sál, tak tam byl doktor celou dobu. Na samotný porod si v Mostě stěžovat nemůžu, měla jsem šílený křížový bolesti a v tu chvíli by mi bylo asi úplně jedno kde jsem, ke konci jsem už řvala, že jdu skočit radši z okna než ty bolesti
Ale vadila mi péče potom, jako nezkušené prvorodičce mi nic neřekli neukázali a nepomohli. Malá se během porodu nalokala zkažené vody a druhý den ráno se mi začala dusit, vyběhla jsem s ní na chodbu a obrátila jsem se stím na první paní z personálu, ta mi řekla, že jsou všichni na sále a že si mám tudíž počkat
až když jsem zvýšila hlas, tak to začala řešit. Pak jsem potřebovala pomoc s kojením- 2× jsem žádala sestru ať mi s tím přijde pomoct, že si asi malou přikládám špatně, že mám strašně bolavé a popraskané bradavky, vždycky mi odpověděla, já vám sem pošlu jinou sestru a nikde jsem se tedy pomoci nedočkala.
Teď jsem v mostectecké nem ležela v lednu, začala jsem krvácet ve 12.tt a vůbec nikoho to nezajímalo
akorát jsem tam ležela 3dny a rvali do mě přášky, když mě propouštěli, tak mě ani nevyšetřili zda je vše ok. Naštěstí je můj prcek v pořádku a roste a je zdravý. Proto jsem se rozhodla jet ted po druhé do Kadaně.
Jinak chci také nadstandart, porpvé jsem ho měla a je to vážně lepší, nikoho jsem nerušila a nikdo nerušil nás.
Dva dny jsem byla na normálním pokoji s jednou paní a pak tři dny na apartmánu a jako docela rozdíl, co se týká péče a tak. Na apartmán chodili průběžně kontrolovat jak je malému a mě a chodili i v noci a celkově prostě byli všichni ještě milejší. ![]()
Holky neznáte nějaké fotografa v Mostě a v Litvínově a kolik to focení tak stojí??
Chceme se jít s prckem cvaknout a tady v Mostě nebydlím dlouho a v Litvínově mě nikdo nenapadá.
Koukni na www.reni.cz, je to moc příjemná paní, já tam byla se fotit s malou ve 2 a půl letech a ještě s manželovou 12-ti letou dcerou. Byli jsme tam tak hodinu a platila jsem 2000Kč, kdybych byla jen já a malá tak 1500Kč a mám přes 300 fotek na CD i všelijak upravené.