Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alka když neodepíšeš, tak se na tebe nemůže napíchnout. Jakmile zareaguješ, tak jsi v háji.
Holky díky, já toto teda zatím vůbec nezaznamenala… ![]()
Je teda fakt, že bych nereagovala a šla se zeptat sem, protože tady vždycky někdo ví ![]()
Ahoj, pracuju u operatora, tak vim presne co to je zac. Pokud na cislo odepisete, nebo zavolate, nic se vam nestane, nesmite ovsem preposla SMS. Pani Vam bude tvrdit, ze k Vam omylem posla SMS s kodem. Jedna se o SMS na prihlaseni do muj T-Mobile. Pokud ji tuto SMS nepreposlete, nebo jinak nepredate kod, ktery je v ni uvedeny, nemuze se Vam nic stat. Nedokazou se vam napichnout do tepefonu, nebo tak. Zneuziti je ciste na zaklade predaneho kodu z SMSky
@mejdylko
díky ![]()
No ještě že emimino existuje, fakt se tu člověk dozví dost věcí (ted aspon já jo
)
@Verunka087 píše:
Ahoj, pracuju u operatora, tak vim presne co to je zac. Pokud na cislo odepisete, nebo zavolate, nic se vam nestane, nesmite ovsem preposla SMS. Pani Vam bude tvrdit, ze k Vam omylem posla SMS s kodem. Jedna se o SMS na prihlaseni do muj T-Mobile. Pokud ji tuto SMS nepreposlete, nebo jinak nepredate kod, ktery je v ni uvedeny, nemuze se Vam nic stat. Nedokazou se vam napichnout do tepefonu, nebo tak. Zneuziti je ciste na zaklade predaneho kodu z SMSky
Nicméně bych tam ani nevolala, drzost některých blbců je bezbřehá…
Mám pocit, že v TV o tom mluvili v souvislosti se sázkami přes net. Platí se přes telefon, když se přihlašuješ, zadáš tel. č., kam ti pošlou potvrzení a odkud se to bude účtovat. Takže když ti nějaké takové potvrzení přijde a ty ho přepošleš, platíš jejich sázky.
Ona si na tvé číslo pošle jednorázové přihlašovací heslo do tvé samoobsluhy, pak ti napíše, že si SVÉ omylem poslala na tvé číslo, ty jí ho přepošleš a hop, už je v tvé samoobsluze. Tam si nabije kredit a ty to zaplatíš. Oškubali takhle mojí kamarádku.
@jessikka píše:
Ona si na tvé číslo pošle jednorázové přihlašovací heslo do tvé samoobsluhy, pak ti napíše, že si SVÉ omylem poslala na tvé číslo, ty jí ho přepošleš a hop, už je v tvé samoobsluze. Tam si nabije kredit a ty to zaplatíš. Oškubali takhle mojí kamarádku.
Za to bych sekala ruce těm zmetkům ![]()
Holky, děkuji moc za všechny reakce ![]()
Už jsem si myslela, že jsem paranoidní ![]()
Já bohužel neznámá čísla kvůli práci ignorovat nemůžu, ale tohle mi připadalo hodně zvláštní, tak jsem se pro jistotu obrátila na vás, protože tady vždycky dostanu odpověď
. Na televizi ani na zprávy moc nekoukám, takže mi informace o takovém podvodu nějak unikla ![]()
Je to hrozný, co všechno se dneska dá zneužít ![]()
@tterka jmenuje se Gersl Marcel a je z Karvine je to podvod nahlasit PCR
@tterka píše:Jde o podvod
Ahoj mamči, případně taťkové. Mám takový problém s jednou paní, která mi píše z výše uvedeného čísla. Už po několikáté mi píše, že si ke mně omylem poslala sms s přihlášením a nějakým heslem. Chce, abych jí ho přeposlala. Jenže nejen, že mi žádná taková zpráva nepřišla, ale paní Petra H. mi dříve psala stejný text z jiného čísla, na které jsem na internetu našla negativní recenzi, že je to podvodnice, která nějak hesla zneužívá a paní potom přišla faktura od T-mobile za 7 tisíc Kč…
Nemáte prosím někdo zkušenost? Ani jsem se neodvážila dotyčné odepsat, protože to je už třetí číslo, že kterého mi píše. Fakt mě to štve, o to víc, že vždycky píše dlouho po půlnoci
Mám nějak reagovat, nebo to ignorovat? Mám strach odpovědět, nevím, zda se i přes sms mohu dostat na nějakou nehoráznou sumu, ale fakt mi připadá hodně divné, že paní píše po několikáté
Nikdy nikomu neposílejte kódy, které vám přišly na mobil!
Logicky - kdyby ty kódy poslala ona, tak je má přece v odchozích zprávách, že?
Ale spíš chce na váš kredit hrát ruletu, nebo tak něco. Do přihlášky do rulety uvedla vaše telefonní číslo a potřebuje znát kód, který vám přišel, aby ho vyťukala a nohla hrát s tím, že bude sázet z vašeho kreditu.
Sáázet bude s vašeho kreditu a případné výhry neshrábnete vy, nýbrž ona (nebo on).
Neodepisovat, nahlásit.