Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, chtěla bych se zeptat, musíme zrušit jedno naše milované auto, už by neprošlo technickou. Ale nechceme ho dát žádné firmě která ho ZADARMO zlikviduju. Chtěly by sme některé díly ještě prodat. Prosím poraďte s administrativou a hlavně jestly se něco platí a jestly se to vůbec vyplatí. Moc všem děkuji za pomoc.
Loni jsem odhlašovala svoji starou Pandu a taky jsem ji nechtěla dát zvrakovat. Na dopravním jsem podepsala čestné prohlášení, že auto bude stát na soukromém pozemku a bude využito na úschovu zahradního nářadí a na hry dětí. Do velkého techničáku mi napsali, že je vozidlo vyřazeno z provozu a tím jsem mohla zrušit pojistku a odevzdala jsem SPZ, bylo to zdarma.
Uplne nechapu dotaz, ale my jsme za odhlaseni nic neplatili, dalu jsme cestne prohlaseni, ze auto nebudeme pouzivat za ucelem provozu na komunikacich, nebo co za blabol je ve vyhlasce…manzel jim tusim rekl, ze z neho bude kulnicka…dily jsme neprodavali, tak nevim (co davalo smysl jsme si nechali, daji se vyuzit v novejsim co mame)
Tak to je super, já myslela že se tam platí nějaká ekologická daň, tak to by bylo přesně to co potřebujem.
@misicka 149 Manžel takhle likvidoval jeho staré auto, plně pojízdné, ale stejný případ jako u tebe, už by neudělalo technickou. U nás na Vysočině to hodil do výkupu - jen nevím kde to přesně bylo, dali mu za kompletní auto 1700,– a doklad o likvidaci. Oni si to tam pak rozebírají a prodávají ( tak jsem to pochopila ), proto tomu autu nesmělo nic chybět - jako třeba sedačky, dveře, něco z motoru, apod. Za nekompletní auto by nic nedali.
Pokud budeš chtít něco rozprodat a pak ho dát zlikvidovat, to ti neporadím, jak to funguje, s tím zkušenost nemám. Rušili jsme dvě auta a vždy stejným způsobem ![]()