Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mamči, případně taťkové. Mám takový problém s jednou paní, která mi píše z výše uvedeného čísla. Už po několikáté mi píše, že si ke mně omylem poslala sms s přihlášením a nějakým heslem. Chce, abych jí ho přeposlala. Jenže nejen, že mi žádná taková zpráva nepřišla, ale paní Petra H. mi dříve psala stejný text z jiného čísla, na které jsem na internetu našla negativní recenzi, že je to podvodnice, která nějak hesla zneužívá a paní potom přišla faktura od T-mobile za 7 tisíc Kč…
Nemáte prosím někdo zkušenost? Ani jsem se neodvážila dotyčné odepsat, protože to je už třetí číslo, že kterého mi píše. Fakt mě to štve, o to víc, že vždycky píše dlouho po půlnoci ![]()
Mám nějak reagovat, nebo to ignorovat? Mám strach odpovědět, nevím, zda se i přes sms mohu dostat na nějakou nehoráznou sumu
, ale fakt mi připadá hodně divné, že paní píše po několikáté ![]()
Jo, slyšela jsem něco o přeposílání hesel a že tě oškubou. Takže bych vubec nereagovala, případně si to číslo nechala zablokovat ![]()
Určitě neodepisuj! Nedávno o tom mluvili jako o dalším triku, jak dostat z lidí nějaká data. Nevím přesně, jakým způsobem, poslouchala jsem na půl ucha, ale proč bys měla na něco podbného reagovat? ![]()
Já ani nevolám na zmeškané hovory z cizího čísla. Pokud někdo něco potřebuje, zavolá si znovu. tohle bych smázla a nereagovala…
Nahlásila bych to na polocii. To je ten podvod
jak píše @KPKristy, říkali, že se to má hlásit.
@Misi-nnka píše:
A zkousela jste ji volat?
To je asi největší blbost, jakou by zakladatelka mohla udělat. Pokud je to, jak jsem pochopila, tak by se milá paní, či kdo tam vůbec je, napíchla na její číslo a vysávala peníze. Zakladatelka se pak u operátora nedoplatí…
Nahlásit a neodepisovat. Kamarádka takhle byla blbá a přišla o 6 tisíc. Tak bacha na to. Tady u nás v okolí, naletělo už víc lidí…
Ignorovat, znám pár lidí, co na tohle naletěli a pak platili faktury za neskutečný peníze.
Ty jo
, jsem vůbec netušila že něco takového je, na telku moc nekoukám. A když by se to stalo, tak pokud neodepíšu, tak je to v pohodě?
@tterka neodpovídej, je to nový druh podvodu. Odpovíš, popř pošleš sms s kódem, co si k tobě „omylem“ poslala a přijdeš o prachy - bo díky tobě něco zaplatí. Mazat a dál neřešit ![]()