Nahlásit otce nebo ne?

20
26.5.13 19:38

Nahlásit otce nebo ne ?

Ahoj maminky, chtěla bych poradit… je výhodnější mít napsaného otce v rodném listě z pohledu finančního nebo ne? čekám miminko, ale z otcem dítěte už nejsem… on by ale rád otcovství přijal…nemám ale jistotu, že bych od něj něco dostala… je výhodnější být samoživitelkou? berou se na ně nějaké ohledy? nebo to je jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
26.5.13 19:42

Jako samoživitelka dostaneš možná porodné 13.000 jinak si moc nepomůžeš.. Ohledy se na ně fakt neberou! Je lepší dostávat každý měsíc alimenty, ne? :kytka: Jak nemáš jistotu, že bys od něj něco dostala? Pokud má plat, alimenty mu určí soud. Stejně tak asi styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
26.5.13 19:43

Pokud to není nějakej prevít, alkoholik, násilník a nehrozí problémy s víkendovým/prázdninovým předáváním dítěte (naschvály, pomlouvání druhého rodiče atd…) napsala bych ho do rodného listu…jednou bude i (možná něco) dědit po otci…i kdyby ti dával jen tisícovku, stojí to za to…na zemi jí nenajdeš (teda pokud nejsi finančně nezávislá), pak je to jiná…

Příspěvek upraven 26.05.13 v 19:55

• Citovat
  • Upravit
3478
26.5.13 19:45

Tak vyhodnejsi to asi je, pridavky, porodne atd, ale jestli si si jista, ze ti bude platit alimenty, tak je lepsi ho napsat, jestli ne, nedavej ho tam.Sice mu to soud urci, ale je to tady tak zkurveny, ze staci blba snaha, poslat par stovek a nic mu neudelaj :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
26.5.13 19:46

Zalezi na vysce alimentu…

• Citovat
  • Upravit
20
26.5.13 19:46

Děkuji, já si to myslela… jen se ujišťuji… myslím že mi někdo říkal, že dokonce je tam pak problém i s případnou hmotnou nouzí… no bohužel to všechno špatně dopadlo a on je ve vězení… nechci s ním mít už nic společnýho…ale zase chci aby mela mala otce… jako clovek neni spatny…jenom delal spatna rozhodnuti…a proto se ptám jestli bych měla na něco víc nárok, kdybych ho neuvedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
26.5.13 19:47

Ahoj ja se v tom teda moc nevyznam, ale myslim si, ze pokud ho zapises do rodniho listu tak ti bude muset platit alimenty tak nebo tak..pokud ho nedonutis sama tak ho donuti soud a ve finale muze mit i treba exekuci na plat..ale co se tyce penez pro svobodnou matku tak vubec nevim, jak to funguje :-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.5.13 19:48

Tak teda co mám dělat? zítra jdu na matriku… sem ztoho zmatená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.5.13 19:50

No ale on musí na tu matriku s tebou.. Jinak bys mohla nahlásit třeba Káju Gotta.. Takže to máš asi vyřešený :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
26.5.13 19:51

Ano, s hmotnou nouzí být problém může, stát tě samozřejmě bude nutit, aby se první staral otec dítěte, tedy, abys ho žalovala o otcovství. Pokud to odmítneš, nemusí ti být dávky přiznané (někdy stačí čestné prohlášení, že nevíš, kdo je otcem, ovšem pokud to víš, tak lžeš a takové lhaní je minimálně přestupkem, navíc tak ze sebe musíš udělat tak trochu k. rvu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
26.5.13 19:51

No měla by jsi otce udat. Ale ty na matrice sama nic nezmůžeš ne? Když je onve vězení, tak půjde otcovství přes soud. Tvoje dítě má na svého otce právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
26.5.13 19:52
@Bea93 píše:
Děkuji, já si to myslela… jen se ujišťuji… myslím že mi někdo říkal, že dokonce je tam pak problém i s případnou hmotnou nouzí… no bohužel to všechno špatně dopadlo a on je ve vězení… nechci s ním mít už nic společnýho…ale zase chci aby mela mala otce… jako clovek neni spatny…jenom delal spatna rozhodnuti…a proto se ptám jestli bych měla na něco víc nárok, kdybych ho neuvedla…

tak to nevim, z ceho ti bude platit, kdyz sedi :think:Nedala bych ho tam a resila to az ho pusti, muze to byt jeji otec, i kdyz nebude v RL…pripadne se to da zmenit a muze se tam za urcitych podminek dopsta, ale tomu uz nerozumim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92

7

Příspěvek upraven 09.07.15 v 15:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20

Tak já ho tam asi teda dám… myslím že bych stejně od státu nic navíc nedostala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
26.5.13 19:53

Pokud je ve vezeni tak alimenty za nej musi platit stat..a on si to musi, ale v base odmakat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová