Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to těžký
je to lump… ale pro mě chtěl vždycky to nelepší a vždycky si přál mít miminko
já mu ji samozřejmě nedám a nepustím ji z očí…ale chci aby měla tátu… on není špatnej člověk… ale ty chyby co udělal už mu nemůžu odpustit…
@Bea93 Ale to, jestli bude mít tátu, nezáleží na tom, co má v papírech. Záleží na tom, jestli otec reálně aspoň trochu funguje jako otec.
Já vím
jenže tak bych ztoho vězení dostala aspon nejakou kacku… a kdyz budu samoživitelka přispěje mi stát nějak víc?
@Bea93 To nevím, ale řekla bych, že ne. Být tebou bych se zkusila uskromnit (no já vím, mně se to mluví), než pak řešit řvoucí dítě, který nechce k tátovi blbovi na víkend, ale musí. To musí být pro maminy strašná bezmoc…
@Bea93 jak nebude otec v rodném listě tak budeš mít smůlu co se týče přídavků. Prvně se máš postarat o otce a až když s alimenty nevyjdeš a nebo bude problém s jeho placením tak budeš mít nárok na přídavky.
@Bea93 píše:
Já vímjenže tak bych ztoho vězení dostala aspon nejakou kacku… a kdyz budu samoživitelka přispěje mi stát nějak víc?
Speciální dávky pro samoživitelky nejsou, dávky se odvíjí od příjmů.
@Aspera Nárok na přídavky nezávisí na zapsání otce v RL, ale dávky hmotné nouze už mohou.
@mag píše:
@Aspera Nárok na přídavky nezávisí na zapsání otce v RL, ale dávky hmotné nouze už mohou.
tak to se omlouvám, já jsem byla přesvědčená, že i přídavky. No jo nejsem v těchto dávkách zběhlá.
Jako myslíte..že by mi tu dávku hmotné nouze nemuseli dát kdybych nemela otce nebo kdybych mela?
Ahoj,
Jestli jsi v nájmu, tak ti stát bude přispívat na bydlení. Hmotnou nouzi si můžeš žádat, i když ho necháš zapsat, ale všude budeš muset dokládat rozsudek od soudu, že ti dítě svěřili do péče a kolik mu vyměřili alimenty. Budeš dokládat, kolik doopravdy dal každý měsíc. Do dvou let věku dítěte je povinen platit i na tebe, jinak hmotnou nouzi nedostaneš. Lepší budeš asi mít, ho tam nepsat, protože je to o hodně víc papírování a zdržování. Dopsat ho tam můžeš kdykoliv
@Bea93 A co když dávku hmotné nouze třeba od nového roku zruší?
Ale otce už budeš mít v RL napořád. Rozmysli si to ještě jednou.