Nahlásit otce nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
26.5.13 20:12

Je to těžký :( je to lump… ale pro mě chtěl vždycky to nelepší a vždycky si přál mít miminko :( já mu ji samozřejmě nedám a nepustím ji z očí…ale chci aby měla tátu… on není špatnej člověk… ale ty chyby co udělal už mu nemůžu odpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.13 20:13

@Bea93 Ale to, jestli bude mít tátu, nezáleží na tom, co má v papírech. Záleží na tom, jestli otec reálně aspoň trochu funguje jako otec.

• Citovat
  • Upravit
20
26.5.13 20:16

Já vím :( jenže tak bych ztoho vězení dostala aspon nejakou kacku… a kdyz budu samoživitelka přispěje mi stát nějak víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.5.13 20:17

Bože… stěma chlapama to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.13 20:19

@Bea93 To nevím, ale řekla bych, že ne. Být tebou bych se zkusila uskromnit (no já vím, mně se to mluví), než pak řešit řvoucí dítě, který nechce k tátovi blbovi na víkend, ale musí. To musí být pro maminy strašná bezmoc…

• Citovat
  • Upravit
30323
26.5.13 20:20

@Bea93 jak nebude otec v rodném listě tak budeš mít smůlu co se týče přídavků. Prvně se máš postarat o otce a až když s alimenty nevyjdeš a nebo bude problém s jeho placením tak budeš mít nárok na přídavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.5.13 20:21
@Bea93 píše:
Já vím :( jenže tak bych ztoho vězení dostala aspon nejakou kacku… a kdyz budu samoživitelka přispěje mi stát nějak víc?

Speciální dávky pro samoživitelky nejsou, dávky se odvíjí od příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.5.13 20:22

No já mu ju na víkend nedám :mrgreen: jenom pod mým dohledem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.5.13 20:22

@Aspera Nárok na přídavky nezávisí na zapsání otce v RL, ale dávky hmotné nouze už mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
26.5.13 20:26
@mag píše:
@Aspera Nárok na přídavky nezávisí na zapsání otce v RL, ale dávky hmotné nouze už mohou.

tak to se omlouvám, já jsem byla přesvědčená, že i přídavky. No jo nejsem v těchto dávkách zběhlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.5.13 20:26

Děkuji všem.. tak sem se rozhodla ho teda zapsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.5.13 20:27

Jako myslíte..že by mi tu dávku hmotné nouze nemuseli dát kdybych nemela otce nebo kdybych mela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.13 20:28

Ahoj,
Jestli jsi v nájmu, tak ti stát bude přispívat na bydlení. Hmotnou nouzi si můžeš žádat, i když ho necháš zapsat, ale všude budeš muset dokládat rozsudek od soudu, že ti dítě svěřili do péče a kolik mu vyměřili alimenty. Budeš dokládat, kolik doopravdy dal každý měsíc. Do dvou let věku dítěte je povinen platit i na tebe, jinak hmotnou nouzi nedostaneš. Lepší budeš asi mít, ho tam nepsat, protože je to o hodně víc papírování a zdržování. Dopsat ho tam můžeš kdykoliv

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.13 20:28

@Bea93 No tak to si právě nebudeš moct rozhodnout. Budeš se muset řídit rozhodnutím soudu, jinak na tebe pošle sociálku.
Ale jak myslíš.

@Bea93 píše:
No já mu ju na víkend nedám :mrgreen: jenom pod mým dohledem :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.13 20:29

@Bea93 A co když dávku hmotné nouze třeba od nového roku zruší?
Ale otce už budeš mít v RL napořád. Rozmysli si to ještě jednou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová