Tělísko a finanční podmínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
31.10.14 18:05

@2468 Zase jen hormony navíc. Zbytečně. Čím více po tom pátrám a sbírám informace, tím víc se utvrzuji v tom, že je to jen zbytečná zátěž pro tělo, mnohdy se stejně nepříznivými důsledky pro mladé tělo, jako je HA sama. Možné komplikace s následným chtěným otěhotněním, s nutností podstupovat IVF. Stojí t za ten „luxus“ možná nemít pár let MS?
Nestojí.
Proč po tom pátrám? Mám dceru ve věku, kdy budu muset dříve, nebo později řešit antikoncepci.
Dnes už jistojistě vím, že to nebude nic s hormony. Z mnoha důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.10.14 18:08

A jak se jinak chránit má ten člověk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
31.10.14 18:11

Mám mirenu už 5tý rok, po vánocích jdu na výměnu.

MS jsem měla za 5 let cca 5×, po 1 dni slabého krvácení.

Spokojenost.
Zaváděl mi ji mimo MS, tu jsem neměla

S tampony nikdy nebyl problém, při sexu nic není cítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
31.10.14 18:16

@krystinka.a Kondomem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
31.10.14 18:17

Holky co to tělísko máte a jak je to se zaváděním :think: :think: bolí to nebo je to nějak extra nepříjemné? :think: a nevíte jak dlouho po porodu se může dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.10.14 18:19

@beruska03 Nebolelo mě ani zavádění ani výměna po pěti letech. Zaváděla mi ho paní doktorka šest měsíců po porodu, jestli by to šlo dřív to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
31.10.14 18:21
@beruska03 píše:
Holky co to tělísko máte a jak je to se zaváděním :think: :think: bolí to nebo je to nějak extra nepříjemné? :think: a nevíte jak dlouho po porodu se může dát?

zavést lze po 6ti nedělí.

Mne to trochu bolelo, ale jen proto, že mi musel dilatovat čípek- neměla jsem MS, pak už to bylo OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.10.14 18:23

@beruska03 tak nelechtá to. Příjemné to není, ale když to pěkně vydejcháš, zhluboka, uvolníš se, tak za pár sekund je hotovo :palec: Mně ho p. doktorka zaváděla různě, až jsem si řekla, ale jde už po šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
31.10.14 20:05

A je tam rozdíl pokud jsem po císaři? :think: nevím tedy jak budu rodit teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.10.14 20:51
@krystinka.a píše:

kondom, lady comp, pesar, houbička(teoreticky, ve chvíli kdy jsem se o ní začla zajímat jsem otěhotněla :oops: ), nebo pharmatex či něco podobného… možností je víc… otázka je co je víc, tvoje zdraví, nebo pohodlí to si asi musí každý rozhodnout sám…

jinak po porodu plánuju nehormonální tělísko, ale nemít dítě asi bych ho odložila, sice to není „zakázané“ ale pořád je to cizí tělísko v citlivé části a může z toho být zánět a ten pak zpusobit nějáké nepříjemnosti… u mirény to odpadá, ale jednak tam jsou hormony, což vzhledem k tomu kolik o týhle oblasti víme může a nemusí být problémový… a za druhé je to aborativní metoda, ale to tě asi nebude trápit když jsi brala HA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.10.14 20:57
@krystinka.a píše:

Nenech se vystrašit předsudky o cizích tělesech a zánětech, spíš zhodnoť, co je pro tebe priorita. Jestli bys případné těhotenství přes kondomy, pesary, houbičky a podobné méně spolehlivé metody musela řešit potratem, raději vsaď na moderní a účinné metody. Je jich na trhu stovky, vybírej dobře, ale rozhodni se svým rozumem. Ono je hezké radit pesary a houbičky, strašit záněty, ale trauma a problémy spojené s nechtěným těhotenstvím nebo dokonce umělým potratem už ti nezmíní nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
31.10.14 21:09

@beruska03 já jsem extra bojácná a není to nic tak hrozného. Hlavně! se dopředu moc nevystresovat. Bylo to tak rychlé, že se mi ani nestihlo udělat blbě :mrgreen:
Edit: mluvím o nehormo, sestra říkala že Mirena je trochu horší…

Příspěvek upraven 31.10.14 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.10.14 21:21

No, děkuji :) Na potrat bych v životě nešla, jelikož jsem měla rakovinu a mám stálého přítele. Tak nikdy. Akorát nevím co je pro mě vhodnější. Doktoří vám pořádně nic nepoví, no děs běs :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.10.14 21:27
@hanka.br. píše:
Nenech se vystrašit předsudky o cizích tělesech a zánětech, spíš zhodnoť, co je pro tebe priorita. Jestli bys případné těhotenství přes kondomy, pesary, houbičky a podobné méně spolehlivé metody musela řešit potratem, raději vsaď na moderní a účinné metody. Je jich na trhu stovky, vybírej dobře, ale rozhodni se svým rozumem. Ono je hezké radit pesary a houbičky, strašit záněty, ale trauma a problémy spojené s nechtěným těhotenstvím nebo dokonce umělým potratem už ti nezmíní nikdo.

Jasný, potrat o kterým nevíš, je pro tebe v pohodě, z něj trauma nebývá… jestli potřebuje HA je pro ní asi vhodnějši mirena, s tou je to trochu jiný než s běžnou danou… vždycky jeto něco za něco, jen se na to rádo zapomíná… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
31.10.14 21:41

Na Mirenu nemusis mot odrozeno…ja si ji davala po dvou detech, ale obe sli sekci, takze delozni krcel netknuty a nebylo to nijak hrozne, ano kdybych v jeden okamzok mohla tak doktora kopnu, ale po zavedeni klid, domu jsem se odvezla sama…jinak spineni cca 3 mesice a pote uz nic…takze za mne zkusenost supr, ale vim ze to tal nema kazdy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí