Tělísko a finanční podmínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
502
31.10.14 16:05

Tělísko a podmínky

Zdravím Vás, chci se zeptat kdo má tělísko. Jaké to je, jaká je cena, jaké jsou podmínky pro hor. tělísko? Zatím beru HK- lindynette 20
Děkuji moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
31.10.14 16:12

Jaké podmínky? :lol: Hormonální tělísko je stejný paták, jako HA, musíš už mít odrozeno.
Existují i nehormonální, jsou levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.10.14 16:18

Proto se ptám, co a jak. Není to důvod k výsměchu milá dámo. Ptám se protože spousty žen tady stím má zkušenosti. Kamarádka která si ho chce nechat zavést. Řikala že musela na půl roku vysadit HK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
31.10.14 16:30

Antikoncepci jsem kvůli Mireně vysazovat nemusela, dobrala jsem platíčko dostala menstruaci a na konci menstruace mi doktor zavedl tělísko. Jinak třeba můj kardiolog mi vůbec nedoporučoval HA a s Mirenou souhlasil, protože její působení na organismus jako celek je daleko menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.10.14 16:46

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
31.10.14 17:12

@krystinka.a Zrovna to teď řeším. Dělá se dnes už i hormonální tělísko na 3 roky. Dr. mi řekla, že to dává i 16 letým holkám co nemají odrozeno :nevim:. Pochybuju, že by to dělala protizákoně. Cena je trošku vyšší, ale když si to vypočítáš, tak za hormonální tělísko na 5 let dáš míň než za prášky. Jen je to prostě větší suma hned a né rozložená

Je to přece jen trošku šetrnější, páč hormony fungují tam kde mají.. Doporučuju si přečíst příbalovej leták. Má i nevýhody. Nedoporučují např. nosit tampony, páč by mohli vytáhnout tělísko apod. Já právě kvůli tomu furt váhám. Myslím, že příb. leták půjde stáhnout i z netu někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
31.10.14 17:14

@berry4 Odrozeno mít nemusíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.10.14 17:17

Víím že to sem nepatří ale potřebuju co nejdřííveradu prosím. Stal se mi problém, beru prášky bez pauzy, ale o víkendu mě zradil budík a já sem prášek zapomněla. V sobotu sem s přítelem spala a ten den sem si prášek zapomněla vzít. V neděli večer sem to zjistila takže sem si vzala oba a řekla sem si že sem ve 3. týdnu že vemu dalších 7 a bude všechno v pořádku. No jenže dneska jsem zjistila že budík zjevně znovu nezvonil (mimochodem to me už pěkně se…štve) a já sem zapoměla včerejší prášek. Takže sem ani těch 7 prášku nestihla vzít. No dneska sem si ho vzala, ale vubec nevím jak je to s ochranou, jestli mám vzít dalších 7 nebo se na to vykašlat a udělat pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.10.14 17:22

@2468 na Mirenu nemusíš? Já bych teda do ní nešla ani po 30 ti porodech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
31.10.14 17:28

@berry4 To nevím, jestli na Mirenu :think:.. Dr. mi nabízela Mirenu a pak Jaydess na tři roky. U toho mi říkala, že to zavádí i 16 letým slečnám co nemají děti, tak to jim spíš asi dávají to na 3 roky, ale taky je hormonální.

Můžu se zeptat proč by si do něj nešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
31.10.14 17:30

@krystinka.a Jo jinak cena u mé dr. se vším (vyšetření, ultrazvuky) Mirena 6850 Kč a Jaydess 5850 Kč.

Ještě mi teda řekla, že si ho můžu sehnat sama v lékárně, že to bude levnější, ale za vyšetření atd. bych musela stejně platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30377
31.10.14 17:42

Mirenu jsem měla pět let(stála 5000), seženeš ji i levnější, cena, kterou uvádí @2468 je šílená a byla jsem strašně spokojená. Žádné krvácení, žádné stresy, žádné stavy, ve výsledku vyjde měsíční antikoncepce na hubičku. Nechala jsem si ji vyměnit předevčírem, nedám na ni dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.10.14 17:52

Děkuji moc ale raději se optám na nehormonální tělísko. A dá se kdykoliv vyndat nebo až třeba po těch pěti letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30377
31.10.14 17:53

@krystinka.a Kdykoliv. Můžeš hned otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.10.14 18:05

@2468 Zase jen hormony navíc. Zbytečně. Čím více po tom pátrám a sbírám informace, tím víc se utvrzuji v tom, že je to jen zbytečná zátěž pro tělo, mnohdy se stejně nepříznivými důsledky pro mladé tělo, jako je HA sama. Možné komplikace s následným chtěným otěhotněním, s nutností podstupovat IVF. Stojí t za ten „luxus“ možná nemít pár let MS?
Nestojí.
Proč po tom pátrám? Mám dceru ve věku, kdy budu muset dříve, nebo později řešit antikoncepci.
Dnes už jistojistě vím, že to nebude nic s hormony. Z mnoha důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí