Vynechaná antikoncepce v 1. týdnu

4
22.10.14 20:14

Vynechaná antikoncepce v 1. týdnu

Zdravím, beru antikoncepci Ayreen od května. Minulý týden jsem menstruovala a před týdnem ve čtvrtek jsem si vzala první prášek z platíčka. O víkendu jsem byla u přítele a zapomněla jsem na prášek (beru je v 18:00) v sobotu. Vzpomněla jsem si na něj až doma ve tři odpoledne v neděli. Problém ale je ten, že jsme se spolu mezitím dvakrát milovali (jednou hodně blízko doby, kdy si mám dát prášek). Vím, že mi nikdo nepoví, jestli těhotná jsem nebo nejsem, za měsíc si budu dělat těhotenský test, ale alespoň nějaká procenta by nějaká z vás nevěděla, prosím?
(Mimochodem, mimčo nechceme. A byli jsme oba pod vlivem thc, pokud to na něco má vliv. Vím, že je to špatně, nepotřebujeme poučení. Ale thc zpomaluje spermie, tak to pro jistotu dodávám.)
Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
22.10.14 20:18

Ten papírek v krabičce tam není jen proto, aby vyplnil místo a aby to tolik nechrastilo, tak si ho zkus přečíst ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.14 20:18

@kathycage je fuk, že jste měli sex kolem doby braní pilule. Pokud jinak bereš poctivě, šance je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.10.14 20:20

Já vím, že v prvním týdnu je to rizikovější, proto se ptám. Letáček jsem četla.
Jinak jsem zatím neudělala chybu, seknu se max o hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.10.14 20:23

Do konce cyklu bych se chránila ještě kondomem, pokud mimino opravdu opravdu nechcete. Je tam riziko, že se nezablokovala ovulace a i když další tablety bereš normálně, tak ovulace proběhne. Vajíčko ale potřebuje nějakou dobu na dozrání a uvolnění, takže ze sexu v den vynechané tablety je otěhotnění dost nepravděpodobné (spermie by musela dlouho přežít vevnitř).
Ale je tam riziko v dalších dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
22.10.14 20:23

@kathycage Stalo se mi to nespocekrat nekdy jsem zapoměla i 2 po sobe pilulky a nikdy nic :lol: Jestli te to uklidní a pokud jsi ji vzala v nedeli ve 3 je to taky jeste relativne ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
22.10.14 20:39

Na emiminu je celkam vysoka procentualni uspesnost poceti behem brani HA, kdyz ses na ty prpcenta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.14 17:33

Když zapomeneš na prášek, tak by sis ho měla vzít následně do 12 hodin ( bez rizika že by jsi byla těhotná) aspoň tak to mám u své HA. V případě že sis ho vzala až ve3 hodiny, tak bych používala aspon týden prezervativ u antikoncepce- vajíčko se oplodní od styku až do 3 dnů. Tak ber ted pravidelně. :)

A THC má stejné učinky jako antikoncepce- je to na netu a mám to i od doktora- tak jsi možná byla chráněná i tak ;)

• Citovat
  • Upravit
8
3.12.14 19:20

Ahoj mám podobný problém, ale asi horší. Od úterý 25.11 jsem měla měsíčky, první prášek z platička jsem měla vzít v sobotu, to jsem si vzala, v neděli take, ale v ponděli jsem si ho zapoměla vzit. Přišla jsem na to až v utery večer, kdy jsem si brala další prášek, ale ještě před tím jsme měli s přítelem sex. Ve středu jsem zase normálně pokračovala, jinak beru antikoncepci přesně, bojím se, že budu těhotná. :zed:, antikoncepsi beru 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.12.14 19:31

@eva00 Není důležité, jak dlouho ji bereš. Aby ti někdo mohl poradit, je nutné znát značku antikoncepce. Jak sis mohla sama přečíst v příbalovém letáku, vynechání v prvním týdnu bývá rizikové, takže teď se chraňte jinak až do konce tohoto „cyklu“. A po alespoň deseti dnech si pro jistotu udělej test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.12.14 20:38

Beru sunyu, mam ale strašný strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
3.12.14 20:52

@eva00 Já brala také Sunyu, zapomněla jsem pilulky v zacatku, prostředku i na konci, několikrát i 2 tbl. za sebou a vždy jsem dostala další MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.12.14 05:29

@Eny.x a mela jsi v case, kdy si pilulky zapomela nechraneny sex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
4.12.14 08:40

@eva00 Samozřejmě, měla jsem ho s tehdejším přítelem opravdu denně, někdy i vícekrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
4.12.14 09:15
@eva00 píše:
@Eny.x a mela jsi v case, kdy si pilulky zapomela nechraneny sex?

V tom čase, kdy vynecháš, není to největší riziko. HA funguje tak, že zabraňuje v dozrávání a uvolňování vajíček. Takže když ji nebereš jak máš, můžeš začít fungovat. To nějakou dobu trvá, proto by se pak měl člověk raději chránit i jinak. Ale HA mění i jiné věci, takže tak jednoduché otěhotnět stejně není. Paradox je, že uživatelky těhotní jak na běžícím páse, zatímco „snažilky“ jsou zoufalé. :roll: Raději si teď dejte větší pozor, ale bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí