Tělo a DHA

11522
15.1.12 14:06

tělo a DHA

Nikdy jsem si nekupovala nejake doplnky stravy a ted jsem narazila clanek od mamavitu a tak se chci zeptat, zda si může tělo DHA samo vyrobit? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2895
15.1.12 14:50

Jedině jestli jsi ryba. :D :mrgreen:

Tělo si určitě nedokáže samo vyrobit DHA. Je to složka z rybího tuku. Takže jediná cesta do těla je jíst ryby a nebo samotný olej, ale ten je fakt hnusnej. :poblion: Cesta, jak předat DHA děťátku je jedině přes tebe. Předpokládám, že jsi těhotná (podle obrázku), takže jedině jíst hodně ryby a nebo jsou doplňky pro kojící maminky a těhotné ženy. Já si dám rybu jednou za 2 týdny a ryby vůbec nemusím, nutím se do toho, takže si ten DHA kupuji. Ale to je na každém, jak si každý zváží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
15.1.12 14:52

Ještě jedna věc: DHA snižuje srážlivost krve. Takže bych si nejdřív o tom promluvila s lékařem, aby nebyly nějaké problémy. Nikdy nevíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
15.1.12 14:56

dekuji, tim jsi mi odpovedela uplne na vsechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
15.1.12 15:51

Já žiju v zahraničí a tady se DHA (omega 3) jednoznačně doporučuje, je součástí těch dobrých vitamínů pro těhotné - tam jsou vždy dvě tabletky - jedna s vitamíny a druhá s omegou 3. Podporuje dobrý vývoj centrální nervové soustavy. Sestra žije v Německu a tam se taky doporučuje.

JInak DHA najdeš i ve vlašských ořechách, olivovém a ořechovém oleji. Jedna polévková lžíce ořechového oleje prý pokryje denní spotřebu. Dobré jsou i olejovky sardinky.

A tělo ji nevyrobí.

• Citovat
  • Upravit
11522
15.1.12 16:47
Klementýnka píše:
Já žiju v zahraničí a tady se DHA (omega 3) jednoznačně doporučuje, je součástí těch dobrých vitamínů pro těhotné - tam jsou vždy dvě tabletky - jedna s vitamíny a druhá s omegou 3. Podporuje dobrý vývoj centrální nervové soustavy. Sestra žije v Německu a tam se taky doporučuje.

JInak DHA najdeš i ve vlašských ořechách, olivovém a ořechovém oleji. Jedna polévková lžíce ořechového oleje prý pokryje denní spotřebu. Dobré jsou i olejovky sardinky.

A tělo ji nevyrobí.

tak to asi udelam na veceri rybi pomazanku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
15.1.12 16:59

To je výborná večeře … tady by ti k tomu ještě doporučili salát či nějakou zeleninu, ostatně polníček rolní také obsahuje omegu 3. A lněná semínka rovněž, na to jsem zapomněla.

Takže taková rybí pomazánka na chlebu se lněným semínkem a k tomu polníček rolní zakápnutý ořechovým olejem je úplnou bombou! :dance:

• Citovat
  • Upravit
8265
15.1.12 20:36

Já na začátku brala Femibion z DHA-ale je hodně drahý..takže teďka beru GS Mamavit..a občas si udělám pomazánku z rybiček.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
16.1.12 07:37
werunqa píše:
Já na začátku brala Femibion z DHA-ale je hodně drahý..takže teďka beru GS Mamavit..a občas si udělám pomazánku z rybiček.. :palec:

to já beru taky Femibion s DHA je to dražší, ale tak jak si to psala dělám i rybí pomazánky :) Rybí tuk má totiž napomáhat vývoji mozku a mozkových buněk v druhém trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
16.1.12 08:40

Souhlasím s tím, že rybí tuk je důležitý pro správný vývoj mozku a je spotřeba vzrůstá ve 2. trimestru, zatímco metafolin (tělu přístupnější verze kyseliny listové) je důležtá v prvním trimestru. A právě metafolin je tím nejdůležitějším vitamínem ve Femibionu, proto mi připadá trochu nelogické a zbytečně drahé kupovat si Femibion s DHA. V prvním trimestru stačí Femibion bez DHA, zatímco v druhém trimestru samotná DHA, pokud tedy člověk jí vyváženě.

Já osobně jsem brala v prvním trimestru Femibion a teď na konci jsem začala Omniobiontu pronatal s DHA, tedy vlastně něco jako Femibion s DHA. Mě celé těhotenství provází velké nevolnosti a zvracení, a proto jím málo a hlavně nevyváženě. Z tohoto důvodu jsem se rozhodla pro vitamíny, jinak určitě stačí jen DHA, které dnešní strava neobsahuje dostatečné množství.

Jinak musím říct, že tabletka DHA z mé Omniobionty mě mile překvapila, protože z ní rybí tuk necítím, a to i v případě, když ji zajím jen velmi málo. Kdysi jsem brala samotnou omegu 3, a pokud jsem ji nezajedla dostatečně, dlouho jsem cítila rybí tuk.

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
16.1.12 08:44

Šla jsem se na ten Femibion s DHA podívat a koukám, že tam doporučují jeho užívání až od 13. týdne těhotentví. Tak to ano, to souhlasím … připadalo mi zbytečné brát ho už na začátku.

• Citovat
  • Upravit
1570
16.1.12 10:56

Já brala na začátku Baby plan + k tomu kyselinu listovou a pak v druhém trimestru jsem přešla na Femibion s DHA na doporučení lékarnice:)mno tak uvidíme snad bude malá chytrá když ji „krmím“ tím rybím tukem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
16.1.12 14:38

Já na začátku brala jen kyselinu listovou, pak jsem přidala Femibion s DHA a teď beru ten GS Mamavit..Moje ségra brala v těhu jen ten Mamavit a má krásnou zdravou holčičku.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí