Teoretická příprava na miminko?

23.1.13 08:59

Teoretická příprava na miminko?

Zbývá mi jen pár dní do porodu prvního dítěte. Už během předporodních příprav se ukázalo, že až tak samo se to v hlavě nerodí (alespoň v té mé ne… např. téma plenky mě zaměstnalo na cca týden :) ). Bez internetu bych byla úplně namydlená. V info do porodnice byla poznámka ke kojení „něco si předem nastudovat“. Tak dnes mažu do knihovny a něco si půjčím. Jak jste na tom vy? Připravujete se nějak teoreticky na dítě nebo to necháváte na přírodě a intuici, kamarádkách, maminkách???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3618
23.1.13 09:02

Tak já čekám dvojčátka - první děti už příští týden a nijak se dopředu nestresuji, podívala jsem se na kojení, spíš jsem se snažila do začátku zabezpečit potřebné pomůcky a jinak to nechám na intuici :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
23.1.13 09:02

Kamaradky rodily az po me, mama je v nemecku a v dobe porodu jsme spolu nemluvily…takze emimino a intuice

• Citovat
  • Upravit
7797
23.1.13 09:03

Ahoj, já si během těhotenství, kdy jsem musela ležet pročítala Betynky a Maminky od kamarádek…ale jen tak z nudy. Jinak vše přišlo samo, párkrát jsem si zašla pro radu sem, ostatní mi řekla dětská lékařka v poradně, ale to bylo tak vše. :) O kojení toho najdeš hodně na internetu, spíš si užívej poslední dny,,klidu" a volna a neběhej po knihovnách. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

Ne, na nic jsem se nepripravovala… procitala jsem akorat diskuze tady a ze vseho byla siiilene vyplasena… uz za prvnich pet minut na porodnim sale, co jsem malou videla jsem vedela, ze zvladnu vse a vzdy to bude tak, aby to bylo pro malou to nejlepsi… neboj se… :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6

Po porodu stejnak příjdeš na to, že do knihovny si chodit nemusela, a týden myslet na plenky, to byla ztráta času ;-)

• Citovat
  • Upravit
8504
23.1.13 09:05

Mě okolí (kolegyně, příbuzné, kamarádky, známé i celkem cizí ženy) zásobovalo radami o těhotenství, o tom jak mám odpočívat a jaký to pak bude záhul, ačkoli jsem o rady neměla zájem. Nejvíc jsem zjistila v diskuzích tady ne emiminu, v kurzu a mamča mi dala pěknou knihu Velká kniha o mateřství (je taková nová, ne prehistorie jako ostatní knihy). Občas si v ní listuji. Rozhodně to nepřeháním, když něco chci vědět, zeptám se kamarádky, co má čerstvé miminko a nebo to najdu tady…žádná velká hysterie. Počítám s tím, že se to budu učit za běhu - až přijde problém, budu googlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.1.13 09:15

Já měla v těhotenství jen tu knihu jak někdo psal Velká kniha o mateřství ale nic extra jsem nestudovala a nechala to na intuici a přírodě. myslím že není potřeba nad tím nijak zvlášt přemýšlet a studovat co a jak. mimčo tě to samo naučí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
23.1.13 09:16

Já měla první dítě před 20ti lety :mrgreen: takže v době bezinternetové, bezmobilové, bezpapíroplenkové :jazyk: Co a jak jsem věděla z osobní zkušenosti, pomáhala jsem mamce s o 8 let mladší ségrou, jezdila hlídat malou neteř (které se mimochodem teď narodilo miminko :lol: ) a když jsem otěhotněla, koupila jsem si knížku-Velká kniha o matce a dítěti :palec: Být zavalená informacemi je podle mě někdy spíš na škodu, utluče to v tobě tu vrozenou intuici. Míň šprtat a víc poslouchat své tělo a potom své miminko, to je myslím to nejdůležitější :pankac: :mavam:

Příspěvek upraven 23.01.13 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
23.1.13 09:17

Já si taky celé těhotenství studovala různé knížky ať už o těhu, výchově nebo péči. Přečetla jsem toho opravdu hodně, ale teď po porodu mi stejně příjde, že se tím skoro vůbec neřídím a řídím se převážně intuicí…a v případě problémů emiminem :) Ta příroda to opravdu zařídí tak, že budeš vědět, co dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.1.13 09:30

Knizky sem nejaky i dostala ale nestudovala sem nic..cekala sem co prijde samo…teda cetla sem denicky o porodech…to zas jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
23.1.13 09:32

Já teda přečetla 2 knížky - nejšťastnjší miminko v okolí a napapat, vykakat a spát… toť vše! kojení neřeším, ukáží mi to v nemocnici, když to nepůjde, mám číslo na laktační poradnu… zbytek si myslím, že přijde sám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.1.13 09:34

Do knihovny bych zrovna nechodila, pokud nemáte nějakou supermoderní s nejnovějšími tituly, ty informace se velmi rychle mění.
Spíš jsem pročítala všelijaké diskuse, článečky…
Tak obecně něco o technice kojení (dávat mimino k prsu, ne prso k miminu, celá bradavka a co nejvíc dvorce v pusince, při sání se hýbou uši :lol:, při odpojení malíčken zrušit podtlak… plus že jsou spurty atd. A že existuje kojeni.net, kde to všechno najdu 8) )
A když tak google ví všechno, emimino zdá se taky :lol:
Takže možná něco si přečíst, ale moc nehrotit… Stejně s tím miminem budeš muset manipulovat a rozhodovat se sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.1.13 09:35
@Pipet píše:
Tak obecně něco o technice kojení (dávat mimino k prsu, ne prso k miminu, celá bradavka a co nejvíc dvorce v pusince, při sání se hýbou uši :lol:, při odpojení malíčken zrušit podtlak… plus že jsou spurty atd. A že existuje kojeni.net, kde to všechno najdu 8) )
:mrgreen: odkojila jsem zdarne jedno dite a to co pises jsou pro me novinky :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.1.13 09:37

@mikitaa Asi jsi… lepší matka! :pankac: však co, pokud vám šlo kojení bez „informací“, tím líp :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí