Muž na nemocenské, může k porodu?

Aln
41
22.1.13 08:45

Muž na nemocenské,může k porodu?

Chci se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, kdy váš partner chce být u porodu, ale je zrovna na nemocenské, třeba se zády, nemyslím chřipku nebo infekční nemoc. Je možné, aby byl u porodu, ale neměl z toho průser, kdyby přišla kontrola, stačí pak nějaké potvrzení z nemocnice, že byl u porodu, nebo jak se to řeší, nevíte. Nenašla jsem nikde odpověď. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27281
22.1.13 08:50

Na neschopenku - ten papír se žlutým pruhem tuším, který má u sebe… si jen nechá dát razítko z porodnice… kdyby přišla klontrola tak musí nechat ve schránce oznámení, že se ho nedozvonili, takže i budete vědět jeslti v tu dobu přišli nebo ne.

Každopádně když pak ukáže to razítko z porodky na té neschopence tak je vše OK :palec: Neboj :palec:

Příspěvek upraven 22.01.13 v 08:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Tak u porodu logicky být může, protože v nemocnici nikdo o tom, že je na nemocenské, vědět nebude. A jestli na něj přijde kontrola, když zrovna budete rodit, tak myslím, že určitě se v nemocnici najde nějaký pohodový doktor, kdo mu potvrdí, že byl v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413

Jako já nevím, ale určitě by mu Dr. mohl napsat vycházky, jestli to diagnoza dovoluje… třeba porodíš zrovna době vycházek nebo o víkendu nebo v noci a ani ho kontrola nezastihne. Jinak já být jím, tak to risknu - přece nebude sedět doma, když jeho žena rodí ;) I když na sociálním to asi nepochopí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.1.13 08:52
@Cmochy píše:
Na neschopenku - ten papír se žlutým pruhem tuším, který má u sebe… si jen nechá dát razítko z porodnice… kdyby přišla klontrola tak musí nechat ve schránce oznámení, že se ho nedozvonili, takže i budete vědět jeslti v tu dobu přišli nebo ne.

Každopádně když pak ukáže to razítko z porodky na té neschopence tak je vše OK :palec: Neboj :palec:

Příspěvek upraven 22.01.13 v 08:51

Tak to si nejsem tak jistá, na mě když byla kontrola, tak mi pak paní řekla, že můžu mít klidně milion razítek kde chci, ale ona potřebuje znovu potvrdit ten papír, co mi nechala ve schránce, že razítko kdekoliv jinde je jí na prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
22.1.13 09:06
@dani24687 píše:
Tak to si nejsem tak jistá, na mě když byla kontrola, tak mi pak paní řekla, že můžu mít klidně milion razítek kde chci, ale ona potřebuje znovu potvrdit ten papír, co mi nechala ve schránce, že razítko kdekoliv jinde je jí na prd…
  1. Na neschopenku se žlutým pruhem si nechat dát razítko z porodnice. Jsou tam na to přímo dole kolonky. Tato nechopenka je úřední doklad, takže to prostě platí. Když jdeš k lékaři tak u sebe pochopitelně NEMÁŠ ten papír co ti hodí kontrola do schránky, takže NELZE dát razítko na něj. :roll:
  2. Pokud bude pak ve schránce papír od kontroly a vyžadovali by razítko na něj… tak bych s oběma papírama zašla do porodnice. Na žlutém si porodnice může zkontrolovat, že tam muž opravdu byl (jelikž mu tam dali razítko) a následně by mu to tedy mohly potvrdit na onen papír co byl ve schránce…

Nevidím v tom jediný problém… Jít to prostě musí :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.1.13 09:10

@Cmochy Tak to je logický :lol: Ale musí tam jít prostě potom znovu s tím papírem případně. Jen jsem chtěla říct, že nebude stačit razítko na jiným papíře, to vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
22.1.13 09:11

@Cmochy No ale to slouží pro záznamy ošetřujících lékařů, tady bude jen doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aln
41
22.1.13 09:28

Díky za odpovědi, snad to dopadne dobře a budeme rodit třeba večer, nebo o víkendu a taky věřím, že když mu v nemocnici potvrdtí, že tam byl, že se přeci jedná o jeho dítě, tak by to snad mohlo projít s razítkem z nemocnice.
@Cmochy díky za radu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.1.13 09:32

To bys musela narazit na blba doktora, aby mu to zpětně nepotvrdil, teda spíš on, ale i to je možný. Hele, ale to by byla mega náhoda, že přijde kontrola zrovna když rodíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
22.1.13 09:33
@mag píše:
@Cmochy No ale to slouží pro záznamy ošetřujících lékařů, tady bude jen doprovod.

Přesně tak. I když by měl razítko z porodnice, tak na jeho neschopenku mu to stejně neplatí, protože to není jeho kontrola, či vyšetření, ale je tam jako doprovod k porodu. Jediné řešení mimo to, že to risknete je to, že mu jeho ošetřující lékař napíše vycházky. Jinak razítko z porodnice, i když jde o jeho dítě při kontrole neprojde. Pracuji ve zdravotnictví a boje s neschopenkama a pojišťovnama řešíme často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aln
41
22.1.13 11:06

@arcanobacteriu díky, tak jak to budem tušit, že to má přijít, tak zkusíme ty vycházky nechat napsat, a nebo se domluvit s lékařkou, zda to může napsat i zpětně, protože jak můžu dopředu vědět, kdy pojedeme. To asi netuší nikdo. No snad to nějak dopadne a nebude z toho malér. Protože sama u porodu být nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
22.1.13 18:34
@mag píše:

Já to taky dvakrát využila jako doprovod… byla jsem na neschopence, ale muselajsem doprvodit manžela… taky mi dali razidlo :pankac: Áááále mě nepřišla kontrola… pohodička :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí