Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@vokishka Je to problem, rychlou srdecni akci pretezujete srdce, dochazi k poskozeni funkce a pri dlouhodobem problemu k srdecnimu selhani.
@vokishka píše:
Oživuji a mám dotaz. Mám zrychlený tep, beru na to Isoptin. Ale nezabírá úplně, mívám běžně kolem stovky (i přes) v klidu, párkrát za týden to i cítím na sobě. Ale nechce se mi navyšovat léky nebo tak něco. Takže ten dotaz, je to problém? Nebo o nic nejde, když už stejně nějaké prášky beru.
Tady je na místě konzultace s lékařem.
Hlavně si sama nic neordinuj nebo neupravuj dávkování.
@Kalbe píše:
Kolik berete toho Isoptinu?
ráno celý, večer půlku
@Wenn.Nox píše:
Tady je na místě konzultace s lékařem.Hlavně si sama nic neordinuj nebo neupravuj dávkování.
no já si právě říkala, že bych to doktorovi nezminovala, že bych to nechala tak, jak to je
čeká mě příští týden kontrola
@vokishka píše:
ráno celý, večer půlku
Musíš k lékaři. Na kardiologii a zkontrolovat i stitnou žlázu ![]()
@Kalbe píše:
Musíš k lékaři. Na kardiologii a zkontrolovat i stitnou žlázu
Chodim na internu, odmita kohokoliv poslat na kardio, všechno zvladne sama
. Tak ja se teda asi zminim.Ono je vtipné, ze po ultrazvuku srdce mi rekla (loni), ze je to v podstatěv poradku, ze nevidi duvod zrychleneho tepu.Na plicnim jsem primari davala zpravu i s tim komentářem, ze je to teda dobrý a ten mi rekl, ze je tam nalez na cely radek.. Ale vic to nekomentoval.
@vokishka píše:
Chodim na internu, odmita kohokoliv poslat na kardio, všechno zvladne sama. Tak ja se teda asi zminim.Ono je vtipné, ze po ultrazvuku srdce mi rekla (loni), ze je to v podstatěv poradku, ze nevidi duvod zrychleneho tepu.Na plicnim jsem primari davala zpravu i s tim komentářem, ze je to teda dobrý a ten mi rekl, ze je tam nalez na cely radek.. Ale vic to nekomentoval.
No to je dobrý teda
. Vzala bych všechny zprávy a sla hned na kardiologii ( tam ti udělají odbery- štítna zlaza, ledviny, kardio, echo… máš právo u praktického lékaře zadat o objednání na kardiologii. Přeháněj, vymysli si, že tě bolí za hrudi, buší srdce, občas kolabujes, úzkosti… (aby se doktor bal) a on tě pošle na kardiologii, asi půjdeš i na endokrinologii. Nenechala bych se odbýt. Takhle to ale chodí ![]()
@Kalbe píše:
No to je dobrý teda. Vzala bych všechny zprávy a sla hned na kardiologii ( tam ti udělají odbery- štítna zlaza, ledviny, kardio, echo… máš právo u praktického lékaře zadat o objednání na kardiologii. Přeháněj, vymysli si, že tě bolí za hrudi, buší srdce, občas kolabujes, úzkosti… (aby se doktor bal) a on tě pošle na kardiologii, asi půjdeš i na endokrinologii. Nenechala bych se odbýt. Takhle to ale chodí
Tak stitnou zlazu mi jednou za rok kontroluje, uz kvuli celiakii a dcera k tomu ma autoimunni zanet. Ten tep mam prave potvrzeny z holtera. Je ale fakt, ze k ni fakt nerada chodim. Dik za rady.